Lolland Kommune

Lolland Kommune er klar til at tage imod alle elever fra Horslunde Realskole

Del

Horslunde Realskole har torsdag den 11. januar meldt ud, at skolen lukker ved udgangen af januar 2024. Det betyder, at skolens elever skal flytte til andre tilbud. Lolland Kommune er klar til at optage alle, der ønsker det, i de kommunale tilbud, og der bliver netop nu arbejdet på højtryk for at finde de bedst mulige løsninger.   

Ingen elever bliver ladt i stikken, og alle kan fortsætte deres skolegang i et kommunalt skoletilbud, når Horslunde Realskole lukker. Det er budskabet fra Thomas Østergaard, der er formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune:

”Jeg kan godt forstå, hvis forældre og elever er bekymrede og usikre på, hvad der nu skal ske. Det er ikke let at skifte skole med så kort varsel. Men jeg kan berolige med, at vi i Lolland Kommune er klar til at tage imod alle elever fra Horslunde Realskole, og ingen kommer til at stå uden skoletilbud i februar”.

Hvem flytter hvorhen?

Det er endnu for tidligt at sige præcist, hvor de forskellige klasser og elever skal flytte hen. Lolland Kommune arbejder på at afdække alle løsningsmuligheder og har et stort fokus på at sikre kontinuitet og tryghed for den enkelte elev:       

”Vi ved godt, at der er mange spørgsmål lige nu; Hvor skal man gå i skole, kan man følges med sine kammerater, og hvad kommer det til at betyde for de skoler, der nu får ekstra elever? Skal der f.eks. laves nye klasser? Det er klart, at man gerne vil vide besked, men vi opfordrer til, at man væbner sig med lidt tålmodighed. Opgaven har vores højeste prioritet, og vi er i dialog med både Horslunde Realskole, vores kommunale skoler og mange andre med henblik på at finde de bedste løsninger, trods det korte tidsperspektiv. Vi forventer, at vi er klar med mere information i næste uge”, afslutter Thomas Østergaard.

Nøgleord

Kontakter

Thomas ØstergaardFormand for Børne- og SkoleudvalgetLolland Kommune

Tlf:41 42 21 28

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

Tlf:23 80 73 67

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

Lolland Kommune inviterer til job- og bosætningsmesse7.2.2024 06:15:00 CET | Pressemeddelelse

Onsdag den 28. februar kl. 9-12 gentager Lolland Kommune sidste års succes med en kæmpe jobmesse i Maribo Hallerne. Her vil en lang række lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner stå klar til en snak med jobsøgende og andre interesserede om deres job- og uddannelsestilbud. Samtidig får nye og kommende tilflyttere fra nær og fjern lejlighed til at høre om bolig- og fritidsmulighederne på Lolland. I år er messen nemlig udvidet med en ekstra hal til ejendomsmæglere, foreninger og andre lokale nøgleaktører inden for bosætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye