Fortinet

Fortinet kommer trængte industrielle virksomheder til undsætning med stor OT-sikkerhedsopdatering

Del

Stigende trusler mod virksomheders OT-miljøer får Fortinet til at lancere den største OT-sikkerhedspakke i branchen. 75 % af OT-virksomheder oplevede mindst ét angreb i 2023. Vi skal desværre vænne os til det, advarer dansk cybersikkerhedsekspert.

PR-foto
PR-foto

Fortinet, der er én af verdens største IT-sikkerhedsfirmaer, har netop frigivet en lang række nye og forbedrede OT-sikkerhedsløsninger og -services. De skal være med til at sikre virksomheder mod det øgede pres fra IT-kriminelle mod især OT-miljøerne. Tal fra FortiLabs viser, at 75 % af OT-virksomheder oplevede mindst én hacker-indtrængning i 2023, og tæt ved hver tredje oplevede at være offer for ransomeware-angreb. Det kombineret med, at antallet af digitale industrielle enheder er steget voldsomt de senere år, betyder, at danske CISO’er i OT-miljøer har hænderne fulde for tiden med mange potentielle angrebsflader og øget it-kriminalitet.

”Industrien er over de seneste år eller to blevet et mere og mere interessant mål for IT-kriminelle – også de danske. Det gælder både til industrispionage og ransomeware-angreb, hvor målet er penge. Men vi ser også former på IT-terror, hvor målet alene er at lukke produktionen ned og hæmme nationale interesser. Vi ved, at OT adskiller sig markant fra de mere traditionelle IT-systemer, og derfor skal OT-sikkerhedsplatforme være udviklet specifikt til at give integreret beskyttelse og risikohåndtering, der afspejler deres produktionsvirkelighed,” siger Christian Rutrecht, der er cybersikkerhedsekspert ved Fortinet Danmark.

Ny og forstærket OT-sikkerhedsplatform går live

Fortinet OT-sikkerhedsplatform er en integreret portefølje af it-sikkerhedsprodukter, -løsninger og services, der er udviklet specielt til industrielle netværk baseret på realtid OT trusselsintelligensanalyser. Platformen giver virksomheder mulighed for at implementere en zerotrust model i OT-miljøer inklusiv fjernadgang til OT-enheder og systemer for medarbejdere og eksterne leverandører. OT-platformen er en del af Fortinet Security Fabric. 

Væsentligste nyheder i Fortinet OT-platformen er:

  • Ny FortiSwitch Rugged 424F, der er en industriklasse ethernet switch (IES) designet til at møde de udfordringer, som digitale substationer og energisektoren har. 
  • Nyt FortiAP 432F access point lever op til Class 1, Division 2 kravene for anvendelse i farlige OT-miljøer. 
  • Ny FortiExtender Vehicle 211F er en semi-ruggedized trådløs gateway mobilitetsløsning for forbundne flåder, mobilsystemer og OT-udrulninger.
  • Opdateret FortiOS, der er Fortinets operativsystem, er opdateret med OT View dashboard, der korrelerer og viser vigtig OT-data. 
  • Opdateret FortiAnalyzer inkluderer nu OT-specifikke analyser, risiko- og compliancerapporter, som giver sikkerhedsteams mulighed for hurtigere trusselsidentifikation samt enheds- og sårbarhedskorrelationer og rapportering.
  • Opdateret FortiNDR, som understøtter on-premises, cloud og hybride udrulninger, kan nu analysere flere end 15 forskellige OT-netværksprotokoller. 
  • Opdateret FortiDeceptor, der er Fortinets deception-teknologi for tidlig indtrængning og angrebsisolering for early breach og angrebsisolering, understøtter nu 30 OT-protokoller og yderligere OT decoys for at beskytte diverse industrielle miljøer.
  • Opdateret The FortiGuard OT Security Service, som har IT-sikkerhedsbranchens dybeste OT trusselsintelligensdatabase, dækker nu over flere end 70 OT-protokoller og flere end 4.000 OT-applikationer og enhedssårbarhedsprofiler.
  • Opdateret FortiGuard Outbreak Alerts, der er en af de bedste IT-sikkerhedsressourcer på markedet, tilbyder nu essentielle informationer om OT-specifikke trusler.

Læs mere om Fortinets OT-sikkerhedsplatform og de nye opdateringer og produktnyheder her.

Nøgleord

Kontakter

DK mediekontakt:
Emilie Thau
Grey Public, på vegne af Fortinet
emilie.thau@grey.com

Billeder

Christian Rutrecht, Cybersikkerhedsekspert ved Fortinet Danmark
Christian Rutrecht, Cybersikkerhedsekspert ved Fortinet Danmark
Download

Om Fortinet

Fortinet (NASDAQ: FTNT) er en af verdens største IT-sikkerhedsfirmaer. Vores mission er at beskytte mennesker, enheder og data overalt. Vi har flere end 50-enterprise graded produkter og kan derfor dække dit cybersikkerhedsbehov uanset hvor og hvordan.

Langt flere end 500.000 kunder stoler på Fortinets løsninger, der er blandt de mest udrullede, patenterede og validerede indenfor IT-sikkerhedsbranchen. Fortinet Training Institute tilbyder en af de største og mest omfangsrige træningsprogrammer i branchen og er dedikeret til at gøre IT-sikkerhed og nye karrieremuligheder tilgængelige for alle. FortiGuard Labs, der er Fortinets elite trusselsintelligens- og forskningsenhed, udvikler og anvender førende machine learning- og AI-teknologier til at give vores kunder tidlig, konsekvente og håndgribelige trusselsindsigter, som de kan handle på for at beskytte deres organisation. Læs mere på https://www.fortinet.comFortinet Blog, og FortiGuard Labs.

Følg pressemeddelelser fra Fortinet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fortinet

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye