PwC

Pålidelige bæredygtighedsrapporter bliver stadig vigtigere for investorer

Del

Tre fjerdedele af investorerne vurderer, at information om, hvordan virksomhederne håndterer risici og muligheder inden for bæredygtighed, er vigtig for deres beslutninger. De stoler dog ikke på den beskrivende information, de får i bæredygtighedsrapporter i dag. Hele 94% mener, at de indeholder ikke-underbyggede påstande eller greenwashing. Det er konklusionerne i PwC’s Global Investor Survey 2023.

Susanne Stormer, partner og leder af PwC’s Sustainability-afdeling
Susanne Stormer, partner og leder af PwC’s Sustainability-afdeling

PwC’s undersøgelse viser til gengæld også, at mere end halvdelen (57 %) af investorerne mener, at deres informationsbehov i høj grad vil blive dækket, hvis virksomhedernes oplysninger opfyldte de kommende standarder inden for bæredygtighedsrapportering. 

“Investorer ønsker ikke kun mere, men i den grad også bedre og mere brugbar information. Det er ikke længere tilstrækkeligt at fortælle om målsætninger; de vil se en klar køreplan for, hvordan virksomheden vil opnå dem, og hvad det vil koste at nå dertil,” fortæller Susanne Stormer, partner og leder af PwC’s Sustainability-afdeling. Hun uddyber:  

“De har specifikke spørgsmål om, hvordan virksomhederne adresserer bæredygtighed i deres strategi, hvordan de vurderer risici og muligheder, og om det, der rapporteres, er, hvad der reelt er væsentligt for virksomheden.” 

PwC’s nye undersøgelse viser, at 76 % af investorerne anser det for vigtigt, at virksomheder rapporterer om de omkostninger, der er forbundet med at opfylde deres bæredygtighedsmål, og 74 % ønsker yderligere information om virksomhedens handleplaner for at nå deres mål.

“Undersøgelsen bekræfter, at ESG-data af høj kvalitet bidrager til at vinde tillid hos investorerne, og den tillid kan omsættes til markedsværdi. Det kan derfor have stor betydning for virksomhedernes mulighed for at tiltrække nye investeringer, hvis de forbedrer kvaliteten af deres ESG-rapportering,” fortæller Susanne Stormer, 

Stigende efterspørgsel efter information om virksomheders påvirkninger
I undersøgelsen svarer 69 % således at de ville investere yderligere i en virksomhed, som lykkes med at håndtere de bæredygtighedsemner, der har betydning for deres resultater og fremtidsudsigter. Næsten lige så mange, 67 %, svarer at de ville investere yderligere i virksomheder, som ændrer deres forretningsadfærd for at have en mere positiv påvirkning på mennesker, samfund og miljø. 

“Det er interessant at se, at der er en stigende efterspørgsel blandt investorer efter information om virksomhedernes påvirkninger. Sammenlignet med 2022, hvor 60 % efterspurgte sådanne oplysninger, er det nu 75 % af investorerne, der ønsker disse oplysninger, og lige så mange mener, at virksomhederne bør oplyse den finansielle værdi af disse påvirkninger, mod 66 % i 2022.”

Således svarer 81 % af de adspurgte, at det ville være nyttigt for virksomheders ledelse at kende den finansielle værdi af virksomhedens påvirkninger på samfund, mennesker og miljø, så de bedre kan afveje sådanne hensyn i deres beslutninger. 

Ny lovgivning vil imødekomme investorernes informationsbehov
Det kommende rapporteringsdirektiv med understøttende lovpligtige standarder for oplysningskrav er netop tiltænkt at imødekomme behovet fra investorer og andre interessenter om mere klar, konsekvent og sammenlignelig information. 

I undersøgelsen svarer 85 % af de adspurgte, at en uafhængig erklæring med en høj grad af sikkerhed (dvs.i lighed med revisionen af det finansielle regnskab) ville give dem tillid til bæredygtighedsrapportering i "moderat", "stort" eller "meget stor grad". 

“Virksomhederne kan med stor fordel læne sig ind i det kommende lovkrav om rapportering inden for bæredygtighed, når det gælder om at vinde investorernes tillid. For investorerne er det helt afgørende, at rapporteringen giver pålidelig og sammenlignelig information, som de – og andre interessenter – kan stole på," understreger Susanne Stormer. 

Om undersøgelsen
Undersøgelsen bygger på svar fra 345 investorer og analytikere på tværs af 30 lande, herunder Danmark, samt dybdegående interviews med 15 investeringseksperter. Se mere om undersøgelsen her.

Om PwC

I PwC arbejder vi for at styrke tilliden i samfundet og være med til at løse væsentlige problemstillinger. Det gør vi med udgangspunkt i vores viden inden for revision, skat og rådgivning. Vores kunder kommer fra alle dele af erhvervslivet og den offentlige sektor, og vi er ca. 2.800 medarbejdere og partnere, som brænder for at gøre en positiv forskel for kunder og kolleger. Globalt er vi 328.000 PwC'ere i 152 lande, og i Danmark er vi markedsledende. Mød os over hele landet. Vi er der, hvor du er. 

Succes skaber vi sammen … 

Følg pressemeddelelser fra PwC

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PwC

Erhvervsledere: AI medfører et større etisk ansvar for topledelsen7.6.2024 13:12:44 CEST | Pressemeddelelse

85 % af de danske erhvervsledere mener, at udviklingen inden for AI medfører et større etisk ansvar for topledelsen, men mange har ikke retningslinjer for brugen af AI. Samtidig står manglende viden og kompetencer i vejen for at komme i gang med AI-værktøjer. Det viser en ny undersøgelse fra VL og PwC, der netop er blevet præsenteret på VL Døgnet 6.-7. juni 2024 på Egeskov Slot på Fyn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye