Fonden for Entreprenørskab

Lykkehjul skal hjælpe med seksualundervisning

Del

Med idéen om et dynamisk, digitalt værktøj til seksualundervisning vandt fire dygtige efterskoleelever fra Vesterdal Efterskole nær Lillebælt den nationale idékonkurrence for grundskoler ved Danish Entrepreneurship Festival

Hænderne ville slet ikke stoppe med at ryste, da de fire gruppemedlemmer fra team Kamæleon Agnete Anesen, Fiona Maria Juul MacDonald, Mikkel Lunau Palm og Wilma Elisabeth Raagaard med store smil og konfetti på tøjet trådte ned fra scenen som nykårede vindere af den nationale idékonkurrence for grundskoler ved Danish Entrepreneurship Festival. 

- Det har været en virkelig sjov og spændende proces at arbejde med vores idé. Vi er virkelig glade og overraskede, sagde Agnete Anesen, der sammen med de tre andre går på Vesterdal Efterskole tæt på Middelfart på Vestfyn. 

Eleverne vandt førstepladsen og de 10.000 kroner med deres idé om et dynamisk, digitalt værktøj til seksualundervisning. Det går ud på, at seksualundervisningen i dag er mangelfuld, når det handler om kommunikation med sin partner, følelser og grænser. Det skal værktøjet hjælpe med at sætte fokus på og få i tale i undervisningen. I værktøjet er der tre lykkehjul, som man spinner, og så lander man på en bestemt persona, en bestemt situation og et bestemt dilemma, som man så kan starte en diskussion ud fra. På den måde sætter man sig i andres sted og får vendt nogle situationer, som man ellers ikke ville overveje.  

Formålet med Danish Entrepreneurship Festival er at give alle unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres idéer uden for uddannelsesrammen og foran erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet. Dagen i Messe C var kulminationen på lang tids hårdt arbejde, hvor eleverne fik mulighed for at pitche deres idéer foran grupper af dommere, som så voterede om den endelige vinder. 

I alt deltog 167 elever fordelt på 46 hold i idékonkurrencen, som har til formål at tilbyde elever fra grundskolen sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere tidligt i entreprenørskabsprocessen. 

Alle deltagerne var fra udskolingen på enten folke-, fri- eller efterskoler. 

Kontakter

Kontakt:
Kamæleon: Agnete Anesen, Fiona Maria Juul MacDonald, Mikkel Lunau Palm, Wilma Elisabeth Raagaard. Kontakt Agnete fra Kamæleon på 61 37 17 56.

Baggrund om Idékonkurrencen for grundskolen: Kontakt programleder Henrik Thise, henrik@ffefonden.dk, 31 23 09 96.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Fra blåt til grønt - innovationskraften skal løftes7.6.2024 11:34:40 CEST | Pressemeddelelse

Der er dansk udstyr på stort set alle oceangående skibe i verden, og maritime løsninger udviklet i Danmark har således stor betydning for at kunne nå i mål med klimamålene. Men for at Danmark også fremtidigt kan sikre sig pladsen i front for den grønne omstilling i den maritime industri, er der brug for medarbejdere med entreprenant tankegang fra alle fagligheder for at sikre fremtidig innovation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye