Københavns Professionshøjskole

686 studerende optaget via efteroptaget

Del

Københavns Professionshøjskole har haft et stort efteroptag denne sommer – primært på lærer-, pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen

Sygeplejerskestuderende på Københavns Professionshøjskole (Foto: Asger Hunov)
Sygeplejerskestuderende på Københavns Professionshøjskole (Foto: Asger Hunov)

Selvom Københavns Professionshøjskole i sommeren 2023 kunne tilbyde 5.006 ansøgere en studieplads, så var der stadig plads til mange flere studerende. Cirka 2.000 ledige studiepladser – især på de tre store uddannelser til lærer, pædagog og sygeplejerske.

Men et stort efteroptag har faktisk fået fyldt ganske godt op på KP’s campusser. Ifølge tal fra Studieservice på Københavns Professionshøjskole så er hele 686 studerende blevet optaget via efteroptaget denne sommer. Fordelt på 229 på pædagoguddannelsen, 150 på læreruddannelsen, 138 på sygeplejerskeuddannelsen og de resterende 169 studerende på KP’s øvrige uddannelser.

”Det er utrolig positivt, at mange studerende alligevel har fundet vej til vores spændende og vigtige uddannelser. Vi har som uddannelsesinstitution rakt ud til dem, der måske ikke helt fik opfyldt deres oprindeligt førsteprioritet. Men hvor vi har uddannelser, som minder om dem og er helt tæt på praksis”, forklarer studiechef Jacob Krummes fra Københavns Professionshøjskole.

Pædagoguddannelsen er den helt rigtige

På pædagoguddannelsen er 22-årige Mikkel Kokkenborg en ud af 229 studerende, der er optaget via efteroptaget. Han har faktisk tidligere læst på pædagoguddannelsen i Esbjerg, men droppede ret hurtigt ud og begyndte på mekanikeruddannelsen i stedet for.

”Jeg har dog fundet ud af, at pædagoguddannelsen alligevel er det rette for mig. Problemet tilbage i 2021 var, at jeg søgte ind i Esbjerg direkte fra gymnasiet. Det var alt for hurtigt. Og så trængte jeg nok også til luftforandring. Det har jeg fået her i København”, siger Mikkel Kokkenborg.

Han kendte ikke et øje i København – uden over sin storebror – da han begyndte på pædagoguddannelsen i september. Det har i den grad ændret sig her tre måneder efter studiestart.

”Det har været fedt at skabe et netværk herovre. Jeg har fået nogle gode kammerater på studiet, og en af dem har endda fået mig med ind i en fodboldklub i Hvidovre. Tæt på min bopæl i Brøndby. Og så er pædagoguddannelsen bare den helt rigtige uddannelse for mig”.

”Jeg brænder især for specialområdet, og det kunne være fedt fx at arbejde på et bosted en dag og gøre en forskel for børn og unge, der har det svært”.

Oplagt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen

En af de nye sygeplejerskestuderende er 60-årige Tanja Knudsen fra Vanløse. Hun har haft et langt tilløb til uddannelsen og tilhører gruppen af de lidt mere ældre studerende på Campus Hillerød, hvor også 58-årige Christine Antorini begyndte på sygeplejerskeuddannelsen i år.

”Jeg er et sted i mit arbejdsliv, hvor der skulle ske noget nyt. Mine børn er blevet voksne og flyttet hjemmefra, og jeg føler mig sund og rask og regner med at skulle være på arbejdsmarkedet i mange år fremover. Derfor synes jeg, at det var en oplagt mulighed at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen. Der er mangel på sygeplejersker, og jeg vil gerne være til gavn for samfundet”, siger Tanja Knudsen.

Hun er oprindeligt fra det tidligere Jugoslavien og flyttede til Danmark i 1990, mens hun var i 20’erne. Med sig i bagagen havde Tanja Knudsen en naturvidenskabelig studentereksamen fra hjemlandet, men fik aldrig søgt ind på en videregående uddannelse i Danmark. Hun har haft mange forskellige jobs fx som kantinemedarbejder på et universitet, salgsassistent i Bauhaus og drevet en dyreklinik sammen med sin mand, der er uddannet dyrlæge.

”Det er en stor omvæltning at være studerende, og jeg skulle lige vænne mig til nye systemer som fx itslearning, som jeg aldrig har prøvet før. Men det er også spændende, og vi har allerede været ude i vores første praktikforløb”, fortæller Tanja Knudsen.

Efteroptag ikke slut endnu

Københavns Professionshøjskole har de seneste uger haft en række velbesøgte informationsmøder på de uddannelser, der stadig har ledige studiepladser til vinter. Ifølge studiechef Jacob Krummes har der været 505 deltagere ved info-møderne, hvor den store højdespringer var info-mødet på sygeplejerskeuddannelsen på Nørrebro med 75 deltagere.

”Så efteroptaget er langt fra slut. Og der er ingen grund til at vente til næste studieår, hvis man gerne vil læse til fx lærer, sygeplejerske, pædagog, ergoterapeut eller socialrådgiver her på KP. Vi sidder klar til at modtage og behandle ansøgninger helt frem til den 1. december 2023,”, siger Jacob Krummes.

For yderligere oplysninger:

Jacob Krummes, studiechef, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 31 41 77 67

Nøgleord

Kontakter

Links

Fakta om Københavns Professionshøjskole

– Har cirka 21.000 studerende.

– Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 6.300 studerende, største læreruddannelse med ca. 4.700 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.100 studerende.

– Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.

– Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.

– Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.

– Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole

Nyt forskningsprojekt skal forebygge vold og overgreb mod kvindelige stofbrugere18.4.2024 12:20:10 CEST | Nyhed

Forskere fra Socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole skal i et nyt projekt med støtte fra Offerfonden se nærmere på, hvordan volds- og seksualforbrydelser mod udsatte kvinder i marginaliserede stofmiljøer bedre kan håndteres og forebygges. For selv om kvinderne i stort omfang udsættes for overgreb, anmelder de dem sjældent og ser ofte volden som selvforskyldt og en selvfølge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye