Aarhus Teater

Ville du turde lukke en fremmed ind i dit hjem? Og lege, at han er dig? Ja? Så får du nu chancen!

Del

Det internationalt lovpriste berliner kunstnerkollektiv Gob Squad kommer til Aarhus Teater fra 7. februar 2024 med den interaktive forestilling IS ANYBODY HOME? På scenen er et enkelt menneske, som inviteres til at se en livestreamet film. En film, som vel at mærke foregår i personens eget hjem, hvor Gob Squads performere flytter ind. Nu søger Gob Squad og Aarhus Teater tre aarhusianere mellem 18 og 28 år, som har lyst til at være gæst for en aften.

IS ANYBODY HOME? af Gob Squad
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad Foto: David Baltzer / bildbuehne.de

”Dette er hoveddøren til, hvor du bor, ikke sandt? Og dette er din nøgle? Er der nogen hjemme? Ok, jeg går ind... Dette er dit værelse, dit helt eget private værelse, ikke sandt? Og denne store dobbeltseng. Den er din, ikke? Alt sammen kun for dig. Ok, jeg er udmattet. Jeg vil lægge mig ned, og jeg vil falde i søvn. Og når jeg vågner, vil jeg være tryg og rolig. Men først og fremmest, fortæl mig... Hvad drømmer jeg om?” 
Citat fra forestillingen på Volksbühne, Berlin

EN LIVE FILM
IS ANYBODY HOME? er en live interaktiv film, der leger med tanken om, hvordan det vil være at leve en andens liv i en time. Hver aften skaber Gob Squad en ny forestilling baseret på aftenens gæst og liv. Gæsten får sin helt egen plads i en blød seng på Aarhus Teater Scala, mens en af performerne fra Gob Squad besøger gæstens hjem. Undervejs vil de spørge gæsten om det, de finder i lejligheden – og om gæstens drømme, håb og tanker.  

I Gob Squads forestilling bliver empati og idéen om at dele andres oplevelser ført til det ekstreme. Grænserne for privatliv og ejendom forhandles konstant, senge soves i, og kroppe overtages. Hvor begynder du, og hvor slutter jeg? Er dette et mareridt eller en drøm, der går i opfyldelse?

AUDITION: SKAL DU VÆRE MED I FORESTILLINGEN IS ANYBODY HOME?
Vi leder efter tre aarhusianere mellem 18 og 28 år, der hver især skal medvirke i forestillingen.

Du skal ikke være skuespiller, men du føler dig tryg ved at blive filmet og er åben for at dele dit hjem med offentligheden. Du får din egen seng på publikumsrækkerne, imens en af performerne fra Gob Squad besøger dit hjem.

Du må max bo 20 minutters kørsel fra teatret, da performeren afhenter nøglen til din lejlighed ved forestillingens start og derefter drager afsted til din bopæl.

Forestillingen og prøver foregår på engelsk, så du vil også skulle tale engelsk.

Hvis du er interesseret i at deltage, så send en kort video (max 5 min), hvor du filmer dig selv på dit yndlingssted i dit hjem, imens du på engelsk fortæller lidt om stedet og dig selv.

Du uploader din video via Aarhus Teaters hjemmeside - se link længere nede i pressemeddelelsen. Deadline: 1. december 2023.

Din deltagelse er lønnet.

Prøver afholdes den 7. februar 2024 fra klokken 12.00-18.00.
Forestillingen spiller d. 7., 8. og 9. februar 2024 fra klokken 20.00.

OM GOB SQUAD
Eksperimentet er en helt ny forestilling fra det tysk-britiske kunstnerkollektiv Gob Squad, der består af syv performere med base i den tyske hovedstad. IS ANYBODY HOME?, der havde urpremiere i december 2022, er produceret i samarbejde med det banebrydende og legendariske Volksbühne i Berlin.

Gob Squad har i mere end 20 år gæstet alle kontinenter med deres særegne og visionære forestillinger og performances, hvor lyd og videoteknologi er centrale elementer. For Gob Squad er teknologien ikke kun med til at fremmedgøre os, den kan også skabe nye former og muligheder for intimitet. Ved at kradse i det 21. århundredes kaotisk pixelerede overflade ønsker de at finde ind til hverdagens magi og hverdagslivets mirakler.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

Billeder

IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
Download
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
Download
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
Download
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
IS ANYBODY HOME? af Gob Squad. Foto: David Baltzer / bildbuehne.de
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Teater

Jens Jørn Spottag fejrer 40-års skuespillerjubilæum med KONG LEAR på Aarhus Teater: ”Det var her, det hele begyndte”31.8.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Når Jens Jørn Spottag - en af Danmarks førende film-, tv- og teater-skuespillere - træder op på Aarhus Teaters skrå brædder lørdag den 16. september, er det 40 år siden, at han debuterede. Jens Jørn Spottags store skuespillerjubilæum fejres fra scenen med taler efter Kong Lear-forestillingen kl. 16. Hyldest modtager han dog allerede 1. september, hvor han sammen med syv andre skuespillere er nomineret til Teaterflisen 2023 på Frederiksberg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye