Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København

Del

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn. 

Direkte fly fra Danmark til Åre i Sverige 

SAS starter en ny direkte flyrute mellem København og Åre-Östersund Lufthavn. Det første fly afgår 21. december, og ruten er åben frem til 28. februar. I løbet af sæsonen er der en til to ugentlige afgange til nogle af Sveriges bedste skidestinationer i området Jämtland Härjedalen. Billetterne kan allerede nu bestilles på SAS’ hjemmeside.

7 unikke og anderledes vinteroplevelser i Jämtland Härjedalen

null

En luksus-iglo oplevelse

Igloo Åre tilbyder en unik og anderledes overnatningsoplevelse på bjerget Åreskutan. Her overnatter man i rigtige igloer bygget af sne og is. Hver iglo har sin egen historie og er unikt dekoreret i sne. Gæsterne får serveret en femretters middag og har mulighed for at nyde et spabad under stjernerne og derefter falde i søvn på varme rensdyrskind i en polarsovepose på en behagelig madras i igloerne midt på fjeldet.

Læs mere: www.iglooare.com

null

Først ud med elektriske snescooters – en motordrevet oplevelse uden CO2-udslip  

I løbet af vinteren 2024 vil ture på elektriske snescootere være en unik nyhed nogle få steder i verden. Et af de steder er Åre i Sverige, hvor Åreguiderna lancerer guidede ture på elektriske snescooters. Eldrevne snescootere gør det muligt for gæsterne at komme tættere på naturen med minimal forstyrrelse. I første omgang produceres der kun nogle få el-snescootere af BRP (Lynx/Ski-Doo) i Nordamerika. Halvdelen af flåden vil blive sendt til Europa, og ni af disse el-scootere vil kunne køres af Åreguidernas gæster i januar 2024. De nye lydløse elektriske snescootere kommer også til to andre nordlige destinationer - Rovaniemi i Finland og Svalbard i Norge. De nye elektriske snescootere kan køre 50 km på en opladning, perfekt til snescooter-aktiviteter rundt om Åres fjeldtop Åreskutan. En af de største fordele ved el-snescootere er det lave støjniveau, som giver en ny naturoplevelse sammenlignet med traditionelle snescootersafarier. 

Læs mere: https://areguiderna.se/vinteraktiviteter-are/skoter-are/

null

Mød og fodre rensdyrene og lær mere om fjeldets ikoniske dyr 

Hos Ullis & Rudolf i midtsvenske Trångsviken i Jämtland Härjedalen kan gæsterne møde og klappe rensdyr og lære mere om rensdyrenes liv. Hvorfor de ser ud, som de gør, og hvordan det er at leve og arbejde med rensdyr. I rensdyrenes indhegning må man også være med til at fodre rensdyrene, og selvfølgelig serveres svensk fika, kaffe og kage, lavet over åben ild.

Læs mere: https://www.ullisrudolf.se/in-english

null

Sneyoga i Lofsdalen med vinterbadning og sauna

I svenske Lofsdalen kan man kombinere skøn yoga med et revitaliserende vinterbad i en fjeldbæk og afslutte med en varmende saunatur. Yogaøvelserne udføres udendørs i den krystalklare vinterluft på varme rensdyrskind med udsigt til fjeldene. Efter yogapasset venter en forfriskende oplevelse med sauna midt i Lofsdalens fjeldlandskab og vinterbad i fjeldbækkens iskolde og klare vand. En oplevelse tæt på naturen, hvor kontrasterne mellem varme og kulde forenes. 

Læs mere: https://lofsdalenoutdoor.com

null

Op på toppen og ned igennem puddersne – kursus i toptur i Åre

Toptur, eller randonee, også kendt som ski-touring, går ud på at vandre med skiene på op ad bjerget og så stå på ski ned ad bakke uden for pisterne. Interessen for toptur vokser hvert år. Fordelen er, at man kan komme til steder, som ellers er umulige at nå. Man får en blanding af naturoplevelser og skiløb. Der er mange, som ikke tør tage skridtet og begive sig ud i ukendt terræn. Hvis man er nysgerrig efter, hvordan det er at komme væk fra pisten, men ikke kender området eller hvilke forholdsregler man skal tage, er et introduktionskursus med Åreguiderna oplagt. Der er flere kurser i løbet af sæsonen. Kurset foregår ude på fjeldet hvor man lærer det grundlæggende om udstyr og teknik. Lavineudstyr, støvler, ski og stave er inkluderet i prisen.

Læs mere: https://areguiderna.se/vinteraktiviteter-are/topptur-are/

null

På ski men på slæb

At stå på ski efter et bæltekøretøj for at få en lækker vaffel i Jaktstugan er en anderledes skioplevelse, som alle Vemdalens gæster bør opleve. Bæltekøretøjerne er lidt af et kulturelt symbol for Vemdalen, og oplevelsen at køre bagved på ski, trukket af et reb, er en ægte klassiker. Lige siden 1966 har man kunnet tage på tur til Jaktstugan, hvor man spiser vafler eller anden mad med fantastisk udsigt over fjeldet. Hvis man ikke vil trækkes bag ved køretøjet på langrends- eller slalomski, er det også muligt at sidde inde i bæltekøretøjet.

Læs mere: https://www.vemdalen.se/upptack/vinterns-bucketlist-i-vemdalen/vessla-till-jaktstugan/

Få børnene med ud på langrendski i Funäsfjällen – fem nye eventyrløjper for børn

Interessen for langrend i svenske Funäsfjällen er stor. Nu ønsker man at gøre interessen endnu større - for de små. Funäsdalen har 300 km løjper til langrend og turski. Mange voksne er glade for det lidt langsommere og konditionskrævende langrendsskiløb, hvor man får en ægte naturoplevelse ude i vejløst land, men nogle gange er det sværere at lokke børnene med på langrendstur. I Funäsdalen har de nu udvidet udbuddet af børneaktiviteter med fem nye langrendsløjper for børn med eventyrtema. Løjperne skal lokke børnene med på langrendstur og forhåbentlig skabe en livslang interesse for skiformen. Funäsfjällens glade maskotter inspirerer og udfordrer børnene på de fem nye eventyrløjper med terrænbølger, buer man skal køre igennem og sjove figurer. Løjperne har premiere til vinterferien i uge 7. 

Læs mere: https://funasfjallen.se/pressmeddelande/fem-nya-barnspar-i-funasfjallen/

Om Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen ligger midt i Sverige og byder på vinteroplevelser af alle typer, fx alpint skiløb, langrend, skøjteløb, skiskydning, isfiskeri mm. Her findes de allerbedste forudsætninger for den gode skiferie, – her får man meget for pengene, total snesikkerhed og børnevenligt såvel som udfordrende skiløb, et rent skisportsparadis. Med sin storslåede natur, skisportsmuligheder i verdensklasse og charmerende landsbyer er dette område en perle for skientusiaster. Det er nemt at rejse til området med direkte SAS-fly fra København til Åre/Östersund lufthavn, tage toget fra Malmö direkte til skipisterne med Snälltåget eller SJ, eller tage bilen fx med færge til Gøteborg eller Oslo og køre gennem vinterlandskabet derfra.

Læs mere om området her: https://adventuresweden.com/category/skiferie-i-sverige/

Kontakter

Billeder

Download
Lær at tage på toptur med Åreguiderna.
Lær at tage på toptur med Åreguiderna.
Download
Nye el-snescooters hos Åreguderne foto: Uncharted Society
Nye el-snescooters hos Åreguderne foto: Uncharted Society
Download
Download
På el-snescooter gennem vinterlandskabet med Åreguiderne. Foto: Uncharted Society
På el-snescooter gennem vinterlandskabet med Åreguiderne. Foto: Uncharted Society
Download
Download
Smukt pyntede iglos i Åre. Foto: Anna Öhlund
Smukt pyntede iglos i Åre. Foto: Anna Öhlund
Download
Download
Overnatning hos Igloo Åre er en unik oplevelse. Foto: Mattis Lindqvist
Overnatning hos Igloo Åre er en unik oplevelse. Foto: Mattis Lindqvist
Download
Download
Spabad hos Igloo Åre. Foto: Mattis Lindqvist
Spabad hos Igloo Åre. Foto: Mattis Lindqvist
Download
Kursus i toptur med Åreguiderna.
Kursus i toptur med Åreguiderna.
Download
Bæltekøretøj i Vemdalen. Foto: Kenneth Grym
Bæltekøretøj i Vemdalen. Foto: Kenneth Grym
Download
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

Sneen er sikret i Vestsverige – nye investeringer i Ulricehamn og Billingen29.1.2024 09:12:43 CET | Pressemeddelelse

Lige nu er der perfekte forhold til en vellykket vinterferie med masser af muligheder for skiløb bare fire timer fra Danmark i Ulricehamn, som er Vestsveriges største skisportssted. Hos Ski Hike Bike Ulricehamn har man investeret i topmoderne snekanoner, som sikrer god sne på trods af den sydlige placering i Sverige. Kun en time længere nordpå i Billingen i Skövde er der også lavet store investeringer i Hotel Billingehus, som ligger midt på pisten og med langrendsspor lige uden for døren. Den korte transporttid og det budgetvenlige prisniveau i Sverige giver en oplagt mulighed for at improvisere en vinterferie med sneaktiviteter lige nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye