Kron Kommunikation

Paella fra ildens mester - Valencia præsenterer sit madunivers i København

Del

Spaniens elskede madkultur kommer måske mest autentisk til udtryk i madbyen Valencia, paellaens hjemby. Med flere ugentlige direkte fly fra både SAS og Norwegian er det nu nemmere end nogensinde at tage på en gastronomisk getaway til Valencia – byen, der er kendt som Middelhavets spisekammer. Den 4. juni kan udvalgte danske gæster smage på Middelhavsmaden, når den anerkendte ildmester gæster Danmark.

Paella tilberedes over åben ild.
Paella tilberedes over åben ild. Guillem Garay Visit Valencia

Udvalgte gæster i København får en unik smagsprøve på Valencias kulinariske rigdom, når Visit Valenciadeltager i det gastronomiske arrangement Tasting Spain, arrangeret i samarbejde med det spanske turistkontor i Danmark den 4. juni. Eventet foregår på den spanske ambassadørs residens i København og byder på både præsentationer og showcookings fra fem spanske destinationer. 

Valencias bidrag er noget helt særligt: den anerkendte mesterkok Rafa Margós, kendt som "ildens mester", viser kunsten at tilberede en autentisk paella valenciana over åben ild. Menuen fuldendes med to af Valencias mest ikoniske drikke: Agua de Valencia, en forfriskende cocktail baseret på friskpresset appelsinjuice, cava, vodka og gin, samt den søde, iskolde horchata lavet på tigernødder, der dyrkes lokalt omkring Valencia.

Middelhavets spisekammer – et madunivers anerkendt af UNESCO

Valencia er ikke bare paellaens fødeby – byen er også epicenter for en kulinarisk tradition med rødder i det omkringliggende landbrugslandskab, naturområdet Albufera, med sø og perfekte forhold for risdyrkning, og det nærliggende Middelhav. Disse naturlige spisekamre leverer dagligt friske råvarer som ris, fisk, citrusfrugter og grøntsager til både lokale køkkener og topgastronomiske restauranter.

Middelhavets livsstil og madkultur er så unik, at UNESCO har anerkendt middelhavskosten som immateriel kulturarv. I 2021 fik paellaen sin egen plads på den valencianske liste over immateriel kulturarv som et ikon inden for middelhavskosten og valencianske identitet.

En autentisk madoplevelse – kun få timer fra København

Med direkte flyruter fra både SAS og Norwegian er det let for danske rejsende at nå Valencia på under tre timer. Destinationen er perfekt til en forlænget weekend med sol, kultur og ikke mindst gastronomi i verdensklasse. Byens madscene favner både det traditionelle og det moderne – fra esmorzaret – en traditionel brunchret, til paella i alle afskygninger og innovative menuer med lokale råvarer og bæredygtige principper.

Presse og interviews

Eventet den 4. juni henvender sig til medier og branchefolk. Journalister, der ønsker at deltage eller booke interviews med Rafa Margós eller repræsentanter fra Visit Valencia, bedes kontakte Anna Kron Boysen på akb@kronkommunikation.com, tlf.: 26161376.

Initiativet Middelhavets spisekammer

Ud over den berømte paella, som i sin autentiske form laves med kylling og grøntsager, og som har sin egen internationale mærkedag den 20. september, har Valencia meget mere at byde på kulinarisk. Saftige appelsiner fyldt med C-vitamin, den særlige og iskolde drik horchata – og naturligvis ris i alle afskygninger. Valencias identitet er formet af de omkringliggende landbrugsområder, Albufera-naturområdet og havet. Derfor har byen igangsat projektet Middelhavets spisekammer – et initiativ for at fremme bæredygtig gastronomi med fokus på lokale produkter fra både land og hav. Selv Valencias grøntsagsmarker er blevet anerkendt som verdens landbrugsarv af FN's fødevareorganisation FAO. 

Rafa Margós – ildens mester

Rafa Margós er kok og idémanden bag El Paeller. Han har viet sit liv til paellaens verden siden hans familie grundlagde Las Bairetas for 30 år siden, en restaurant kendt for sine paellaer lavet over levende ild, og for at have den største brændefyrede paellaovn i verden. Efter at have tilberedt over 300.000 paellaer besluttede mesterpaellakokken i 2020 at bringe sin lækre brændefyrede paella ud i verden med sit firma El Paeller.

Deltagende destinationer i Tasting Spain eventet 4. juni
Cambrils, Dénia, Gran Canaria, La Palma og Valencia.

Om Valencia

Valencia er Spaniens tredjestørste by, beliggende ved Middelhavet midt på Spaniens østkyst. Byen kombinerer historisk charme og moderne innovation med fantastiske strande og lækker mad. Byen er hjemsted for nogle af Spaniens mest ikoniske seværdigheder, herunder det futuristiske kompleks Ciutat de las Artes y las Ciencias, med museer, et akvarium og meget mere, et must-see for arkitektur- og videnskabsentusiaster, den imponerende gotiske Valencia Katedral, der huser den hellige kalk, og den smukke Turia Park, der strækker sig gennem byens hjerte. Valencia er også fødestedet for den verdensberømte ret paella. Valencia lokker med 300 dage med solskin og 20 kilometer strand, og den årlige festival Las Fallas, hvor enorme papirkunstværker bliver brændt i en spektakulær ceremoni. Valencia har flere steder på UNESCOs verdensarvliste, fx bygningsværket The Silk Exchange, og det immaterielle verdensarv El Tribunal de las Aguas, festivalen Fallas og den traditionelle manuelle kirkeklokkering.

Valencia tilbyder en perfekt kombination af kultur, afslapning, gastronomi og grønne oplevelser – der er noget for enhver smag.

Læs mere om Valencia

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Paella tilberedes over åben ild.
Paella tilberedes over åben ild.
Guillem Garay Visit Valencia
Download
Den valencianske paella tilberedes med lokale råvarer.
Den valencianske paella tilberedes med lokale råvarer.
Mike Water
Download
Rafa Margós tilbereder paella.
Rafa Margós tilbereder paella.
Download
Rafa Margós tilbereder paella over åben ild.
Rafa Margós tilbereder paella over åben ild.
Download
Ildens mester Rafa Margós tilbereder Valencias traditionelle paella.
Ildens mester Rafa Margós tilbereder Valencias traditionelle paella.
Download

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Nu er den direkte flyrute København–Valencia i gang: Her er 10 begivenheder, du ikke må gå glip af i sommer29.4.2025 12:01:02 CEST | Pressemeddelelse

Den solrige middelhavsperle Valencia er en ægte eventmetropol, der byder på alt fra musikfestivaler med verdensstjerner til kulinariske oplevelser som World Paella Day Cup – og naturligvis byens mest berømte madkamp: La Tomatina, som hvert år tiltrækker tusindvis af besøgende fra hele verden. Der er to direkte flyruter fra København til Valencia.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye