Fonden for Entreprenørskab

Selvtest til sexsygdomme modtager Mikrolegat

Del

Tre studenterstartups blev i dag tildelt Mikrolegater for 75.000 kr. ved Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. En af modtagerne vil kæmpe for seksuel sundhed hos den danske ungdom. 

Carnelia, SustaNorth og ikke mindst BeSure. Det var de startups, der i dag modtog Fonden for Entreprenørskabs Mikrolegater foran hundredvis af tilskuere til Danish Entrepreneurship Festival i Øksnehallen i København. 

I alt fik tre studenterstartups støtte via Mikrolegat, som er Fondens støttemidler til startups på videregående uddannelser. Samlet set blev der uddelt 75.000 kroner. 

En af de startups, der modtog et Mikrolegat, var BeSure, som Lasse Aaby Buhl og Saxe í Dali Wagner fra Danmarks Tekniske Universitet står bag. De vil hjælpe med at bekæmpe den epidemi af seksuelt overførte sygdomme, der florerer i landet. 

“Vi er helt oppe i skyerne, det har været super spændende og fedt at være på scenen og pitche det her vigtige problem”, siger Lasse Aaby Buhl umiddelbart efter at være trådt ned fra den store scene i Øksnehallen. 

Konkret går løsningen ud på, at det skal være muligt at teste sig selv for tre forskellige former for seksuelt overførte sygdomme i sit eget hjem. 

I Danmark stiger antallet af personer, der er smittet med seksuelt overførte sygdomme. Det medfører alvorlige problemer. Symptomerne er ubehagelige, det kan medføre stigmatisering, og det kan i slemme tilfælde føre til infertilitet. Det kan være svært for mange at blive testet på grund af bekymringer om anonymitet, manglende viden, vanskeligheder med at sikre lægeaftaler, fejldiagnoser og meget mere. 

BeSures mission er at lave en diagnostisk test, der kan bruges som hjemmetest og købes i supermarkeder, så brugeren nemt og tilgængeligt kommer udenom alle problemerne og kan teste sig selv. 

“Det er fantastisk at få et Mikrolegat, når man har hørt alle de andre super gode idéer fra de andre unge. Det viser, at vores var rigtig godt. Nu skal vi ud og måske udvide teamet, lave forsøgskontrol, simulationer og få laboratorieadgang”, siger Saxe í Dali Wagner om det at modtage et Mikrolegat. 

Før uddelingen havde Lasse Aaby Buhl og Saxe í Dali Wagner samt de andre studerende fra de videregående uddannelser pitchet direkte foran et panel af eksperter, som efterfølgende skulle vurdere, om deres idé skulle modtage et Mikrolegat.  

Tuborgfondet og Bristol Myers Squibb er officielle partnere for Mikrolegat. 

Mikrolegat-modtagerne er: 

BeSure. Danmarks Tekniske Universitet, København – 25.000 kr. 
Kort om idé: Deres idé går på en ny form for diagnostisk løsning, som skal lade brugere kunne teste sig selv for flere seksuelt overførte sygdomme på én gang på en pålidelig og hurtig måde. De kæmper for seksuel sundhed og bekæmpelse af antibiotikaresistens. 

Carnelia. Københavns Universitet, København – 25.000 kr.
Kort om idé: Deres idé går ud på at redefinere moderne lingeri ved at sætte en ny standard i industrien – en der forbinder komfort, udseende og bæredygtighed til at passe enhver krop, stil og behov. 

SustaNorth. Syddansk Universitet, Odense – 25.000 kr.  
Kort om idé: Deres idé går ud på at udvikle og producere vandmålere til badet, der er særligt til hoteller, der skal hjælpe med at nudge gæster til at bruge mindre vand og tage ansvar.

Kontakter

BeSure: Lasse Aaby Buhl, 60191129
Carnelia: Francesca Villa, 55215877
SustaNorth: Jeppe Jørgensen, 60473519

Baggrund om Mikrolegat: Kontakt chefkonsulent Tilde Reffstrup, tilde@ffefonden.dk, 23269675.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye