Fonden for Entreprenørskab

Bæredygtig våddragt sikrer sejr i stor entreprenørskabskonkurrence

Del

Reparation af brugte våddragter var så god en idé, at fire elever fra Jesper Buch Iværksætterakademi på Niels Brock snuppede førstepladsen i iværksætterkonkurrencen Business Mind Programme ved Danish Entrepreneurship Festival. 

Vinderne af Business Mind Programme
Vinderne af Business Mind Programme

Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede i dag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival i Øksnehallen. Her pitchede folkeskoleelever, elever fra ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark. 

En af de konkurrencer, der blev afholdt, er Business Mind Programme målrettet elever fra hhx. Her vandt holdet Green n’ Clean Wetsuits med eleverne Linus Johannes Bruun Knudsen, Louis Axel Holm, Julius Wildfang og David Fischer fra Jesper Buchs Iværksætterakademi i København. 

Holdets idé er at reparere brugte våddragter og dermed forlænge deres levetid. Med en fortid som sejlere oplevede teamet, at våddragter hurtigt mister deres effekt, og derfor vil de opkøbe, reparere og sælge våddragter for at sænke pris og brug af materialer.  

De fire elever var glade og stolte over prisen. 

“Det er helt vildt at vinde Business Mind Programme. Vi vidste, at mange troede på os på Jesper Buchs Iværksætterakademiakademi, men vi havde ikke troet, at vi ville vinde. Men vi har bare øvet og øvet, og hårdt arbejde, passion og tro på sig selv lønner sig. Nu skal vi udvikle en prototype, som vi kan komme på markedet med,” siger teamet. 

Business Mind Programme sætter spot på iværksætteri og den indledende forståelse af virksomhedsdrift og opbygningen af et entreprenørielt mindset. Formålet med konkurrencen er at give unge i Danmark mulighed for at teste og afprøve deres nyudviklede idéer uden for uddannelsesrammen. Formålet er også at skabe et rum, som giver unge mulighed for på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces at modtage kvalificeret sparring og rådgivning fra erhvervsfolk og iværksættere fra hele landet. 

Programmet er støttet af Danske Bank og prisen blev uddelt af Anne Juel Jørgensen, Børne- og ungechef i Danske Bank

I alt deltog 272 elever fordelt på 74 hold i Business Mind Programme i Øksnehallen i København. 

Kontakter

Green n’ Clean Wetsuits: David Fischer, 50307000

Baggrund om Business Mind Programme: Kontakt programleder Mette Meulengracht Jensen, 31 27 32 12.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye