Fonden for Entreprenørskab

"Næste år tager vi Gazelleprisen"

Del

Stemningen var intens og spændt, da vinderne i den landsdækkende idékonkurrence for studerende på videregående uddannelser i dag blev fundet ved Danish Entrepreneurship Festival. Og efter en tæt finale løb studerende fra CpHBusiness med førstepladsen.

Vinder af idekonkurrencen for videregående uddannelser, Start Up Programme
Vinder af idekonkurrencen for videregående uddannelser, Start Up Programme

Hundredvis af fremtidens potentielle iværksættere og innovative medarbejdere stillede i dag op til Danmarks største entreprenørskabsfestival i Øksnehallen. Her pitchede folkeskoleelever, elever fra ungdomsuddannelser og studerende på videregående uddannelser deres idéer til, hvordan vi løser fremtidens udfordringer i Danmark. 

En af de konkurrencer, der blev afholdt, er Idékonkurrencen i Start Up Programme, som er målrettet studerende på de korte og mellemlange videregående uddannelser. Idékonkurrencen er for helt nye idéer, som de studerende har arbejdet på i dette skoleår. Til Idékonkurrencen kan de få træning i at pitche deres idé samt sparring og feedback på deres idé fra eksterne erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor. De studerende kan bruge feedbacken til at arbejde videre med deres idé. 

Det blev holdet Alectrona med eleverne Lukas Bo Nielsen, Rasmus Rejnholt Knudsen, Ida Scheuerlein Thorsen, Maja Helena Urup, Josef Al-Nema, Mathias Grøndahl og Tobias Kay Domdal fra CpHBusiness, der vandt Idékonkurrencen ved Danish Entrepreneurship Festival. 

Holdet har udviklet et innovativt vækkeur til hørehæmmede. Vækkeuret fungerer ved at vibrere, og det skal kunne monteres på fx hovedpuden eller dynen. Vækkeuret bliver dermed inkorporeret i sengen frem for at stå på et sengebord eller kræve, at man sover med fx ur. 

De syv studerende var glade og stolte over prisen. 

“Det her er så surrealistisk og fantastisk. Vi vidste godt på forhånd, at vi havde et produkt, som ville betyde noget for folk, men vi anede ikke, at det kunne komme så langt. Vi er gået fra nul til vinder af prisen på tre uger. Vi har lært, hvor vigtigt et team med forskellige kompetencer er, og vi kunne ikke have gjort det uden vores forskellighed. Der bor virkelig en iværksætter i os alle sammen. Næste år tager vi Gazelleprisen.”, udtalte gruppen grinede. 

Holdet vandt 10.000 kroner, der er sponsoreret af Innovationsfonden. 

Start Up Programme er et unikt entreprenørskabsprogram, der er målrettet studerende på alle korte og mellemlange videregående uddannelser i hele Danmark og deres undervisere. Programmet er bygget op om undervisningsmateriale, opkvalificering af undervisere og aktiviteter og events, hvor studerende kan afprøve idéer med iværksættere, erhvervsfolk og andre studerende. 

I alt deltog 104 studerende fordelt på 26 hold i konkurrencerne for de videregående uddannelser i Øksnehallen i København. 

Kontakter

Alectrona: Lukas Bo Nielsen: 40946880/ Rasmus Rejnholt Knudsen 24676927 

Baggrund om Idékonkurrencen i Start Up Programme: Kontakt programleder Sidsel Dyrholm Holst, 24 45 76 75.

Danish Entrepreneurship Festival

Danish Entrepreneurship Festival er Danmarks største event for innovation og entreprenørskab og årets hyldest til undervisning, der fremmer innovative tankegange og iværksætteri hos børn og unge.

Formålet er at skabe et rum og en kontakt mellem erhvervslivet og uddannelsessystemet, der giver elever og studerende mulighed for at modtage kvalificeret sparring og rådgivning på et tidligt stadie i deres entreprenørskabsproces. På festivalen vil de unge deltagere præsentere deres idéer for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk, som står klar til at give feedback.

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye