”Vi kan nå meget hurtigere i mål med projekterne nu, end hvad vi kunne førhen”
Siden virksomheden Schou Birkendorf Arkitekter i Holbæk var med i det faglige samarbejde med Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen, har medarbejderne fået mere tid til endnu flere projekter, fordi de blev præsenteret for en tidsbesparende teknologi.

Det tog dem flere dage at måle bygninger op, men det gør det ikke længere, forklarer Ole Schou, der er medindehaver af Schou Birkendorf Arkitekter.
”I stedet for at sende folk ud i dagevis og måle bygninger op, kan vi nu scanne dem på få timer – så vi sparer en masse tid,” siger han.
Erhvervsfyrtårnet åbnede døre
Præsentationen af den nye teknologi blev mulig gennem Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen.
Erhvervsfyrtårnet, der er ét ud af otte på landsplan, tager afsæt i Femern Bælt-forbindelsens arbejde med bæredygtigt byggeri, hvor viden fra byggeriet har som mål at bane vejen for virksomheder, der udvikler banebrydende løsninger, og som bidrager til den grønne omstilling i bygge- og anlægsbranchen.
Gennem samarbejdet blev Schou og Birkendorf Arkitekter præsenteret for Zealand, der er et erhvervsakademi på Sjælland, der udbyder uddannelser, men som også samarbejder med virksomheder om at skabe konkrete innovative løsninger.
Samarbejdet åbnede døre for virksomheden, fortæller medindehaver Ole Schou.
”Vi har gennem erhvervsfyrtårnet haft et samarbejde med Zealand, hvor vi har fået mulighed for at teste noget 3D-scanneudstyr af, som har gjort os i stand til, at vi kan scanne eksisterende bygninger med langt større præcision og langt hurtigere, end hvad vi har kunnet tidligere.”
Og der var ikke langt fra overvejelse til handling.
”Allerede på vej hjem i bilen besluttede vi at investere i det her scanneudstyr, for vi kunne se, at vi kunne spare en masse tid og komme væsentligt hurtigere i mål med projekterne, end hvad vi kunne før.”
Vi tror på teknologierne
På Nordvestsjælland, nærmere betegnet i Holbæk, er Ole Schou glad for, at Schou og Birkendorf Arkitekter er kommet med på den teknologiske bølge, der allerede medvirker til tidsbesparelse på arbejdet med opmålinger.
”Vi tror på de her teknologier, fordi det giver et spændende fremtidsperspektiv, at vi med software, eventuelt AI, kan komme rigtig hurtigt videre med projekterne. Vi kan nå meget hurtigere i mål med projekterne nu, end hvad vi kunne førhen.”
Måske kan du også få sat spot på netop din idé, prototype eller løsning?
Bag Erhvervsfyrtårnet for bæredygtigt byggeri og erhvervsudvikling med afsæt i Femern Bælt-forbindelsen står offentlige aktører og private virksomheder klar til at invitere andre ind i det faglige partnerskab.
Læs alle historier fra kampagnen på udviklingidanmark.dk
FAKTA Schou Birkendorf Arkitekter
Schou Birkendorf Arkitekter er en arkitektvirksomhed beliggende i Holbæk. Virksomheden blev etableret i 2012, og tilbyder en lang række ydelser som for eksempel arkitektrådgivning og totalrådgivning på opgaver, der omfatter alt fra nybyggeri, ombygning og renovering af boliger, skoler, erhverv m.m.
Følg pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Erhvervsstyrelsen
Nye investeringer i pyrolyseprojekter skal udvikle og skalere nye grønne produkter og løsninger3.4.2025 09:23:08 CEST | Pressemeddelelse
Investeringer i grøn teknologi kan føre til innovation og vækst, skabe nye jobmuligheder, og reducere afhængigheden af importerede fossile brændstoffer. Men der er også betydelige omkostninger forbundet med at skifte fra fossile brændstoffer til vedvarende energikilder, modernisere infrastruktur og implementere nye teknologier, og flere grønne teknologier er fortsat på et stadie, hvor der er teknologisk usikkerhed. Nye pyrolyseprojekter understøtter derfor teknologiudvikling, modning, test og demonstration samt opskalering igennem hele værdikæden.
Øgede investeringer i udvikling, test og forskning skal styrke virksomhedernes konkurrenceevne på CCUS-området3.4.2025 09:21:37 CEST | Pressemeddelelse
Danske virksomheder har gode muligheder for at indtage en styrkeposition i et voksende marked for CCUS-teknologier ved at udvikle og levere økonomisk bæredygtige og skalerbare CCUS-løsninger. Investeringer i grøn teknologi og kompetenceudvikling hos fire ambitiøse CCUS-projekter skal bidrage til både kommerciel og bæredygtig vækst.
Ny indsats skal få flere SMV’er ind i grønne leverandørkæder31.1.2025 12:36:18 CET | Pressemeddelelse
Nu får små og mellemstore virksomheder i Syd- og Nordjylland mulighed for at styrke deres forudsætninger for at levere til store virksomheder, der arbejder med teknologier som CO2-fangst, -lagring og -anvendelse, power-to-X, pyrolyse og cirkulær økonomi. Virksomhederne kan få støtte på mellem en og fem mio. kr. til blandt andet investeringer, køb af rådgivning og indsigt i nye markeder, som kan styrke deres position i værdikæden.
100 mio. kr. til udvikling af Power-to-X i Syd- og Nordjylland9.12.2024 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling har bevilget 100 mio. kr. til fire projekter i Syd- og Nordjylland. Gennem teknologisk udvikling, investeringer og kompetenceudvikling skal projekterne styrke værdikæderne og øge konkurrencedygtigheden på Power-to-X-området.
”Kunderne og jeg er drevet af en fælles passion for godt håndværk”16.10.2024 08:57:12 CEST | Pressemeddelelse
Perioden, hvor det meste af verden lå underdrejet af Coronapandemien, har fået skyld for meget. For Jennie Dai gav den tilhørende nedlukning imidlertid mulighed for at stoppe op og tage arbejdslivet op til revision. Skulle hun fortsætte karrieren som jurist i et af landets største pengeinstitutter, eller skulle hun måske prøve noget helt andet?
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum