Codan Forsikring

Danskerne frygtede naturkatastrofer i efterårsferien – men blev ramt et helt andet sted

Del

Det var frygt for naturkatastrofer, mulighed for evakuering samt afbestilling, der fyldte i danskernes hoveder op til efterårsferien. Nu viser tal fra SOS International, hvor galt det gik for danskerne på årets efterårsferie.

Danskerne rejste i stor stil på efterårsferie. Frygten for naturkatastrofer holdt os ikke tilbage med at rejse.
Danskerne rejste i stor stil på efterårsferie. Frygten for naturkatastrofer holdt os ikke tilbage med at rejse.

Sommerens brande på Rhodos, gigantiske hagl i Italien og så lige en ekstra brand på Tenerife sad i baghovedet hos danskerne, da efterårsferien stod for døren. Spørgsmålene til kundecentret i Codan handlede i høj grad om evakuering, mulighed for afbestilling og hjemtransport, hvis naturen viste sig fra sin værste side.

Heldigvis er der godt nyt om efterårsferien. Det var ikke naturkatastrofer, der prægede alarmcentralen hos SOS international, der tager sig af at hjælpe danskere, der er kommet galt afsted på ferien i udlandet.

Meldingen er, at det var den klassiske dårlige feriemave, der var topscoreren på ferien, efterfulgt af feber. Derudover var der også meldinger om skader på ankler og fødder, bronkitis og blærebetændelse.

”Rejseforsikringen er god at have i baglommen, hvis der skulle opstå problemer på ferien. Og vi er glade for at se, at langt størstedelen af vores kunder har haft en problemfri ferie, mens vores samarbejdspartner SOS International har kunnet hjælpe dem, der havde behov for eksempelvis at tale med en læge. Heldigvis havde vi ikke behov for evakueringer,” siger direktør for skadeservice i Codan Jan Graversgaard.

Samtidig viser opgørelsen fra SOS International, at danskernes lyst til at rejse på ferie ikke har været bremset af bekymringerne på bagkant af sommerens uvejr. Hos SOS International er meldingen, at rejselysten er stor, og at det igen er sol og sommer, der trækker i danskerne.

"Danske børnefamilier er glade for at rejse til sol og varme i efterårsferien. Det kan mærkes på alarmcentralen, hvor vi i uge 42 fik mange henvendelser fra danske rejsende i Spanien, Tyrkiet og Grækenland. Det er vores indtryk, at danskerne igen rejser lige så meget som før corona, siger Karin Tranberg," divisionsdirektør for Travelcare i SOS International.

SOS International melder, at de i år har set en stigning i antal henvendelser på 33 pct. i forhold til efterårsferien i 2022, og at det er vurderingen, at vi nu igen er på niveauet fra før corona.

Kontakter

Billeder

Danskerne rejste i stor stil på efterårsferie. Frygten for naturkatastrofer holdt os ikke tilbage med at rejse.
Danskerne rejste i stor stil på efterårsferie. Frygten for naturkatastrofer holdt os ikke tilbage med at rejse.
Download

Om Codan Forsikring

Se Alm. Brand Groups nyhedsrum

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring

Undgå skader: Træn op til skiferien - nu!16.1.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse

Hvis du vil undgå at blive en de mange danskere, der hvert år kommer til skade med knæ, skuldre, albuer og kraveben under skiferien, skal du i gang med træning i god tid. Med andre ord: Det er nu, du skal i gang. Sådan lyder opfordringen fra forsikringsselskabet Codan, hvis fageksperter her viderebringer en række gode træningsråd. Som en ekstra service for de rejselystne kunder, er rejseforsikringen udvidet med et pandemi-tillæg, ligesom det er muligt at tilgå online læge uanset, hvor i verden man rejser hen.

Den søde juletid er brandfarlig1.12.2023 09:35:50 CET | Pressemeddelelse

December byder traditionelt på flere end dobbelt så mange ildebrande i danske hjem end november, selv om tendensen de senere år er faldende, viser opgørelse fra Codan. Den øgede brug af alternative varmekilder som følge af energikrisen knækkede dog den positive kurve sidste år. Forsikringsselskabet opfordrer derfor til forsigtighed i omgangen med juledekorationer og levende lys i almindelighed – og bioethanol i særdeleshed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye