Telia Danmark

Q3 2023: Vækst i Telia Danmarks indtjening og kundebase

Del

Telia Danmark melder om stigende indtjening for syvende kvartal i træk og positiv udvikling inden for bredbånd og IoT.

Telias igangværende netværksmodernisering nåede 93,5 % udendørs 5G befolkningsdækning i slutningen af september.
Telias igangværende netværksmodernisering nåede 93,5 % udendørs 5G befolkningsdækning i slutningen af september. Foto: Telia

Telia Danmarks kundebase udgør nu 1.876.000 sim-kort.

I tredje kvartal voksede IoT/M2M-basen med betydelige 120.000 sim-kort – i alt 579.000 sim-kort er drevet af tilslutningen af smart-meter til den nordiske forsyningssektor, europæisk EV-opladningsinfrastruktur og sporingsløsninger til forbrugere samt transport og logistik. 

Mobilbasen forblev stabil på 1.297.000 gennem kvartalet. Bredbåndsbasen, inklusive den populære 5G internetløsning, voksede med 6.000 til i alt 74.000 i løbet af tredje kvartal.

“Vi fortsætter med at øge kundebasen gennem kvartalet og ser god trækkraft inden for vores bredbånds- og IoT-fokusområder. Kundetilfredsheden fortsætter den opadgående tendens takket være vores fokus på at forbedre kundedialogen, systemer og end-to-end processer samt nyligt introducerede produkter og services på tværs af hele kunderejsen. Vores netværksmodernisering er på vej, og vi fortsætter med at udvide vores højkvalitets 5G-dækning i hele Danmark. En kæmpe tak til alle Telia Danmark-kolleger for jeres indsats og dedikation, der tydeligt viser sig i vores resultater”, siger Petr Cermak, CEO i Telia Denmark.

Netværk

Telia sigter mod 95 % udendørs 5G befolkningsdækning ved udgangen af ​​2023 gennem den igangværende netværksmodernisering. 93,5 % udendørs 5G befolkningsdækning blev nået i slutningen af ​​september.

Telia afsluttede tidligere på året opgraderingen af ​​4G- og 5G-netværket i Danmarks top25-byer. Fokus for anden halvdel af 2023 er 5G-udrulningen i Top60-byer samt forbedringer af den landsdækkende netværkskvalitet langs de vigtigste transportkorridorer.

Norlys

Den 15 september underskrev Norlys aftalen med Telia Company om at købe Telia Danmark. Den 27 september godkendte flertallet fra Norlys repræsentantskab handlen.

Næste trin i processen er godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvorefter overdragelse forventes i første kvartal i 2024. Frem til overdragelsen fortsætter Telia Danmark med at fungere som før underskrivelsen af ​​aftalen.

For mere information

Som følge af aftalen om at sælge Telias aktiviteter og netværksaktiver i Danmark til Norlys, er Telia Danmark klassificeret som ophørte aktiviteter i Telia Companys delårsrapport (januar - september 2023), som er tilgængelig på Investor Relations-siden.

Se afsnittene 'Ophørte aktiviteter (Danmark)' og 'Aktiver bestemt for salg, ophørte aktiviteter og afhændelser for mere information.

Billeder

Petr Cermak, CEO, Telia Danmark
Petr Cermak, CEO, Telia Danmark
Download

Om Telia

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

Dansk turisme vil udnytte mobildata til at optimere sommerens højsæson26.1.2024 12:14:20 CET | Pressemeddelelse

Et samarbejde mellem VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme, Vestkystens destinationsselskaber, teknologivirksomheden NTT DATA Business Solutions, Telia og flere andre dataleverandører giver værdifuld indsigt i turisters bevægelses- og forbrugsmønstre. Platformen VisitData vil revolutionere det danske turisterhvervs muligheder for planlægning og prioritering inden for handel, transport, overnatning, underholdning og restauranter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye