Instituttet for Fremtidsforskning

Ny bog: Medarbejdere vil uundgåeligt blive mere uafhængige af kontoret

Del

En ny e-bog fra Instituttet for Fremtidsforskning om fremtidens kontorarbejdsplads fastslår, at udviklingen forventeligt vil bevæge sig mod stadig større muligheder for, at medarbejderne kan arbejde mere frit og uafhængigt af tid, sted og rum. Den store underliggende udvikling er drevet og muliggjort af digitalisering. Med mulighed for at arbejde – og ikke mindst samarbejde – digitalt følger mere fleksibilitet.

Instituttet for Fremtidsforskning har skrevet "Hybrid Workplace 2033" med input fra Dansk HR, Dansk Facilities Management, Dansk IT og Microsoft Danmark.

Hybrid Workplace 2033
Hybrid Workplace 2033 Instituttet for Fremtidsforskning Instituttet for Fremtidsforskning

Med øget digitalisering og stadig større individualisering vil vidensarbejdere i fremtiden uundgåeligt opnå langt større frihed og fleksibilitet. Udviklingen stopper med andre ord ikke med den udbredte post-pandemiske indførelse af muligheden for at arbejde en eller to dage hjemme om ugen.

Udviklingen mod større fleksibilitet gavner ikke kun den enkelte medarbejder, men også arbejdsgiveren og bygger dermed på en win-win situation. Stigende frisættelse giver grundlæggende medarbejderen mere tid. Tid er en dyrebar ressource, og det, der spares på pendling, bruges typisk ligeligt fordelt mellem arbejdsopgaver og personlige aktiviteter. Samtidig vil medarbejderne i fremtiden have mulighed for at designe deres egen optimale arbejdsdag, hvilket vil føre til øget medarbejderengagement. Arbejdsgiverne kan med en velgennemtænkt arbejdspladsmodel opnå betydelige konkurrencefordele, herunder øget produktivitet, færre faste omkostninger til kontoret, bedre muligheder for at tiltrække og fastholde de stadig mere efterspurgte medarbejdere, øget bæredygtighed gennem mindre ressourceforbrug, større ligestilling og diversitet samt ikke mindst en større digitalisering af organisationen.

Som med enhver anden udvikling følger der udfordringer med. Overordnet set er det op til den enkelte ledelse at forme den enkelte arbejdsplads, men i virkeligheden er det medarbejderen, der er afgørende i en tid, hvor medarbejdere i et arbejdstagermarked har mulighed for at skifte til en anden, mere fleksibel arbejdsgiver. Kernen for alle er udfordringen, der ligger i at opretholde organisatorisk sammenhængskraft og samarbejde, samtidig med at den enkelte medarbejder får mere fleksibilitet. Denne balance vil ændre sig i takt med, at medarbejderne fortsat bliver mere individualistiske og beføjede til at løse arbejdsopgaver uafhængigt af den fælles kontorplads.

Kort om bogen: E-bogen "Hybrid Workplace 2033" omfatter, hvilke muligheder og udfordringer arbejdspladsmodellen for vidensmedarbejdere vil stå over for i det kommende årti. "Hybrid Workplace 2033"s primære mål er tosidet.

For det første sigter den mod at give de primære arbejdspladsaktører en mere nuanceret forståelse af de mest betydningsfulde ændringer på markedet, der allerede er realiseret, er ved at blive realiseret eller vil drive transformationen af kontorarbejdspladsen mod en hybrid model.

For det andet søger e-bogen også at ruste de primære arbejdspladsaktører med indsigt til at forudse og forberede sig på arbejdspladsen i år 2033. Dette opnås ved at tilbyde anbefalinger og strategiske værktøjer til at lette interne processer, så organisationer kan overgå til en mere fremtidssikret arbejdsplads. Mens den ikke fungerer som en A-Z-manual til udvikling og implementering af en fremtidssikret hybrid arbejdspladsmodel, stræber publikationen efter at omfatte de vigtigste tendenser og komponenter, der vil forme udviklingen af den hybride arbejdsplads.

Kontakter

Links

Instituttet for Fremtidsforskning

Instituttet for Fremtidsforskning er en uafhængig, almennyttig fremtidstænketank - grundlagt i 1969. Vi inspirerer og udruster individer og organisationer, beslutningstagere og befolkningen til at tage beslutninger om fremtiden i dag.

Følg pressemeddelelser fra Instituttet for Fremtidsforskning

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Instituttet for Fremtidsforskning

Severe Asthma Index: Lancering af nyt globalt værktøj, der adresserer manglen på forståelse og prioritering omkring behandling af svær astma.2.5.2023 18:18:01 CEST | Pressemeddelelse

Globalt lever mere end 334 millioner mennesker med astma, og omkring 5-10% af dem lever med en svær grad af sygdommen, som har negativ påvirkning på livskvalitet, søvn, daglige aktiviteter, arbejde, skole, forhold og mental sundhed samt leder til disproportionalt høje grader af hospitalisering og endda død. Dette kommer yderligere med enorme samfundsomkostninger på grund af mistet produktivitet og højt forbrug af sundhedsydelser. På trods af sygdommens signifikante konsekvenser mangler der fortsat forståelse omkring svær astma, der I mange lande ikke anerkendes som en sundhedsprioritet. The Severe Asthma Index er blevet lanceret for at skabe opmærksomhed omkring denne mangel. Det er et første af sin slags, gratis at anvende, evidensbaseret værktøj, som giver et holistisk indblik I, hvordan forskellige lande håndterer behandling af astma.

Fremtidens Filantropi: Nyt initiativ fra Philea & Instituttet for Fremtidsforskning2.5.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Forbund for Europæisk Filantropi, Philea, har sammen med Instituttet for Fremtidsforskning netop lanceret initiativet Futures Philanthropy. Et nyt program, der har til formål at skabe og dele fremtidstænkning inden for filantropi og civilsamfundet. Programmet vil samle fonde og filantropiske organisationer i et fællesskab, hvor der vil blive tilbudt lærings- og samarbejdsmuligheder. Målet er at styrke evnen til fremtidstænkning i sektoren og skabe partnerskaber med andre sektorer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye