Kron Kommunikation

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG

Del

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser. 

Liseberg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm til Halloween-sæsonen.
Liseberg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm til Halloween-sæsonen. Foto Stefan Karlberg

Fem Scare Houses , to skrækzoner, 35 forlystelser, 250 skuespillere, 110 tons græskar og slik og ballade til alle børn. Det er, hvad der venter de besøgende, når dette års Halloween-sæson begynder. I år vender også en tidligere favorit tilbage – det klassiske spøgelseshus Haunted Mansion. Ligesom tidligere år vælger gæsterne selv, hvor meget uhygge de vil opleve.

- Under Halloween i Liseberg forvandles hele parken til en farverig efterårsstorm af sjov, ballade og rigtig uhyggelige oplevelser. Vi vil tilbyde Skandinaviens bedste Halloween-oplevelse med skræmmende god underholdning, og lige nu er den svenske krone rekordbillig for danskerne, så man har aldrig før fået så meget gys for pengene som i år, siger Andreas Andersen, direktør i Liseberg.

Halloween-sæsonen åbner 6. oktober og holder åbent til 5. november. I den danske efterårsferie er der åbnet 13.-15. oktober og 20.-22. oktober. 

Skræmmende oplevelser med positive psykologiske effekter
Hos Liseberg tager man skræmmende underholdning seriøst. I forbindelse med årets Halloween-satsning udfører Liseberg et eksperiment i samarbejde med forskere ved Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet. Liseberg vil med eksperimentet blive endnu klogere på gys og skræk, for i fremtiden at kunne levere skræddersyede og underholdende gyseroplevelser til flere mennesker i alle aldre. Selvom det at blive skræmt normalt forbindes med negative oplevelser, har forskning vist det modsatte: 

- Skræmmende underholdning kan have en række positive psykologiske effekter; det kan faktisk være godt for os at lege med frygten ved at se gyserfilm eller udsætte os selv for andre skræmmende oplevelser. Denne type underholdning kan fungere som en slags skrækvaccine, der opbygger modstandsdygtighed over for stress og angst. Det gør man ved at forsøge at kontrollere sine følelser og udvide sine grænser, siger Mathias Clasen, ph.d. og co-director for Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet.

Eksperimentet har fået stor international opmærksomhed og bliver gennemført 11. oktober.  

Halloween på LIseberg

  • Åbningsdage: 6-8., 13-15., 20-22., 26-29. oktober og 30. oktober til 5. november. Totalt 20 åbningsdage.
  • Åbne attraktioner: 35
  • 110 tons græskar, (ca. 30.000). Dyrket i Skåne, som bliver til biogas efter sæsonens afslutning.
  • Børnevenlige områder: Kaninlandet, Stigen og Luna Park.
  • Scare Houses: 7, Korthuset, Zombie, Skoven og Vinden (Loftrummet).
  • Skrækområder: Cirkus Bizar og Dæmonernes skygge.
  • Antal gyserskuespillere: ca. 250.

Haunted Mansion - en virkelig skræmmende forlystelse (åbner 13. oktober)

Noget virkelig skræmmende er flyttet ind i dette forladte hus. Gør dig klar til halsbrækkende nærkontakter med dit værste mareridt.

Skrækområder:

Cirkus Bizar

Et mærkeligt cirkusselskab er flyttet ind i havneområdet, hvor der er sære showartister og onde klovne. Oplev det skæve repertoire, men husk, at de tager underholdning blodigt alvorligt.

Bio Skräck (i Cirkus Bizars skrækområde)

Inde i det forladte teater har et cirkus søgt ly og åbnet en gyserbiograf. Her vises et udvalg af kortfilm, som får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig og udfordrer alle dine sanser. Og så er biografdirektøren lidt mystisk... Biografen har en aldersgrænse på 15 år.

Dæmonernes skygge 

I dæmonens skygge har kampen mellem godt og ondt fundet sted, og det onde har vundet en knusende sejr. De faldne engle græder hjerteskærende i dæmonernes greb, og de fortabte sjæle drukner i de hviskende hvæs fra dæmonerne, der lover dig alt ondt. 

Scare Houses:

Zombie

Zombier har invaderet et kontor på Liseberg. Vinduet er knust, og kampen for overlevelse begynder indenfor.

Vinden (Loftrummet)

Bag den forseglede loftsdør har tiden stået stille. I næsten hundrede år har de børn, som ingen længere leder efter, været låst inde. Når døren åbnes, og du træder indenfor, er de ude efter hævn.

Korthuset

Morderiske klovne er flyttet ind på spøgelseshotellet Gasten og har lavet en blodig kunstudstilling. Træk et kort, måske er du kunstværket.

Skoven

I den udendørs skræklabyrint Skoven bliver du taget med på en rejse gennem mørke, ond natur og morderiske væsner.

7

Syv dage. Syv ord. Syv have. Syv bakker. Og syv dødssynder. Synden er i beskuerens øje, og syv gange vil den blive gentaget. Syv gange vil du møde dine værste sider. Syv gange vil du blive fristet. Syv gange vil du falde. Men du får kun én chance for at modstå. Tag den, eller mist dig selv for evigt.

Læs mere om Halloween og åbningstider  

Om Liseberg

Liseberg er en af de førende forlystelsesparker i Europa og tilbyder underholdning, attraktioner, restauranter og overnatning af højeste kvalitet. Hvert år byder parken omkring 3 millioner gæster velkommen, hvilket gør Liseberg til den mest besøgte destination i Sverige. Liseberg er en af de mest prisbelønnede parker i Europa, og fik i september 2023 hædersprisen "Best of the Best" i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Liseberg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm til Halloween-sæsonen.
Liseberg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm til Halloween-sæsonen.
Download
Halloween på Liseberg, gyserhuset Loftsrummet
Halloween på Liseberg, gyserhuset Loftsrummet
Download
Halloween på Liseberg, med svampestien. Foto Stefan Karlberg
Halloween på Liseberg, med svampestien. Foto Stefan Karlberg
Download
Halloween på Liseberg, Cirkus
Halloween på Liseberg, Cirkus
Download
Halloween på Liseberg i Göteborg.
Halloween på Liseberg i Göteborg.
Download
Halloween på Liseberg, zombie foto Stefan Karlberg
Halloween på Liseberg, zombie foto Stefan Karlberg
Download
Halloween Liseberg græskar Foto Stefan Karlberg
Halloween Liseberg græskar Foto Stefan Karlberg
Download
Download
Halloween Liseberg foto Peter Kvarnström
Halloween Liseberg foto Peter Kvarnström
Download

Links

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

The Peak Fear Experiment – forlystelsesparken Liseberg gennemfører gysereksperimenter sammen med verdens førende forskere fra Aarhus Universitet13.9.2023 09:45:57 CEST | Pressemeddelelse

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg søger nu frivillige til "The Peak Fear Experiment", der bliver gennemført et hemmeligt sted i Sverige. Deltagerne skal være parate til at udfordre deres frygt og udforske grænserne for underholdningsgys. Eksperimentet udføres i samarbejde med forskere ved Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet og finder sted den 11. oktober 2023. The Peak Fear Experiment - film

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum