Nordisk Teaterlaboratorium

SPORES: Intermediale Kunstbegivenheder på Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro

Del

10 INTERMEDIALE og MULTIARTISTISKE BEGIVENHEDER - 4 EUROPÆISKE LANDE fra 10. marts 2023 til september 2024 nærmer sig sit højdepunkt i Danmark

SPORES - Det intermediale projekt - udfordringen med nye kunstneriske udtryk

Spores-projektet, der er støttet af Creative Europe 2021-2027, fortsætter sammen med Nordisk Teaterlaboratorium og Institut for Italiensk Kultur i København.

Halfdans Rasmussen-digt indgår i Spores

Forestillinge er en serie af forestillinger baseret på digte af Valerio Magrelli (fra Italien), Halfdan Rasmussen (fra Danmark), Eliana Leshaj (fra Albanien) og Diego Marani (fra Europanto). 

Efter debuten på Goethe-Instituttet i Rom og scenen i maj i den metafysiske by Tresigallo lander Federica Altieris intermediale eksperimenter i Danmark, som Federica Altieri betragter som sit andet hjem, hvor hun vil nå sit højdepunkt og sin maksimale udvidelse af kreativ forskning takket være sit møde med Iben Nagel Rasmussen.

En symbolsk pixel

Blandt de forskellige performances er "the MegaPixel", det seneste værk af Flavia Mastrella, modtager af Golden Lion for Lifetime Achievement på Venedigbiennalen 2018 sammen med Antonio Rezza, som fortæller om det på denne måde:

"En pixel bliver gigantisk og byder den besøgende velkommen på en virtuel og ensom rejse; en virkelighed lavet af almindelige genstande, der får rituel betydning." 

Flavia Mastrella vil skabe en række fantastiske verdener til udstillingen sammen med Federica Altieri.

Virkelige og virtuelle artister

Denne gang vil eksperimenterne have virkelige og virtuelle hovedpersoner: Flavia Mastrella, Antonio Rezza, Maria Letizia Gorga, Ermanno Baron, Paola Favoino, Giulio Calarco, Oriana Cardaci, Daniele Torracca, Claudio Ammendola, Barbara Faonio, Diego Colaiori, Molli Nardone, Alessandra Fiordaliso, Yurii Khadzhymiti, Alice Occhiali og Valerio Peronis gruppe: Andrea De Robbio, Giovanna Zanchetta, Juraj Benko, Oriane Hours; med teknisk støtte fra Paul Hales og Fausto Pro.

Italiensk specialist i metaverser er en del af projektet

Det vil drage fordel af den teknologiske støtte fra den vigtigste italienske virksomhed i sektoren: Carraro LAB, repræsenteret af Roberto og Andrea Carraro.
Projektpartner Universiteti Polis i Tirana, med Valerio Perna, vil være ansvarlig for eventkommunikation og sammen med det italienske kulturinstitut i Tirana være vært for Spores i 2024.

Nordisk Teaterlaboratorium er samarbejdspartner og ramme for projektet i Holstebro

Eksperimentet i Danmark begynder på Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro, som er partner i Spores-projektet, og slutter på I.I.C. i København, som også er partner og støtter af projektet og har samarbejdet med Ass. Appercezioni i flere år.

Den 21. september kl. 15.00 afholdes Metaverse Workshop på Nordisk Teaterlaboratorium, med mulighed for at eksperimentere med de nyeste teknologier, arrangeret af Carraro Lab og Appercezioni i samarbejde med Nordisk Teaterlaboratorium. 

Den 22. september er der forestillingen SPORES, en mellemrejse i Metaverse, på Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro (Særkærparken 144). Begge arrangementer er gratis, men billetter skal bestilles på https://ntl.safeticket.dk/ eller ved at reservere billetter på office@ntl.dk.

Den 26. september præsenteres forestillingen på I.I.C. i København kl. 19.00. Arrangementet er åbent for alle, men tilmelding er nødvendig via dette link:
https://event.it/iiccopenaghen/spore

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Odin Teatret blev grundlagt i 1964 i Oslo, Norge. I 1966 flyttede teatret til Holstebro og skiftede navn til Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Dets ca. 40 medarbejdere kommer i dag fra 11 forskellige lande og fire kontinenter. 

Laboratoriets aktiviteter omfatter:

3 faste ensembler som omfatter både børneteater, musik og dans, gæsteforestillinger, parader, festivaler, lokale og internationale turneer samt workshops, dramapædagogik, forskning og residens af både forskere og skuespillere.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye