DTU - Danmarks Tekniske Universitet

DTU indvier nyt campus i Hirtshals

Del

Hirtshals er en af Danmarks vigtigste fiskeribyer med et erhvervsliv i rivende udvikling inden for fiskeri og akvakultur. Nu bliver byen også universitetsby, når DTU indvier et nyt campus i samarbejde med Nordsøen Forskerpark.

Rendering af  det nye campus i Hirtshals
Det nye campus indeholder både auditorier, undervisninglokaler, laboratorier og testfaciliteter. Foto: BRIX & NORDBERG ARKITEKTUR

DTU opretter en ny kandidatuddannelse i ”Bæredygtigt fiskeri og akvakultur”, som får base i Hirtshals. Samtidig skal de studerende på diplomingeniøruddannelsen "Fiskeriteknologi" fremover være i Hirtshals i et år af deres uddannelse. Det kræver de helt rigtige undervisningsfaciliteter, og derfor indvier DTU og Nordsøen Forskerpark både et nyt campus og en nyopført undervisningsbygning fredag d. 22. september 2023 kl. 11.00 i Nordsøen Forskerpark, Willemoesvej 2, Hirtshals.

”Bygningen skal give de studerende de bedste fysiske rammer til undervisning, projektarbejde, udvikling og innovation inden for fiskeri og akvakultur og sikre et godt studiemiljø. Den rummer alt fra laboratorier, undervisningslokaler, klimarum og auditorier på 1475 kvm, og vi glæder os meget til at tage den i brug,” siger Fritz W. Köster, institutdirektør for DTU Aqua.

De studerende bliver undervist af og har deres gang i DTU’s forskningsmiljø og vil også have mulighed for at samarbejde med Nordsøen Forskerpark og erhvervslivet om udvikling på deres felt. På indvielsesdagen er det muligt at få en guidet rundvisning i undervisningsfaciliteterne og blive endnu klogere på Hirtshals som universitetsby.

 

Pressen er velkommen - tilmelding sker ved at sende en mail til:

Linda Stuhr Christensen, lschr@aqua.dtu.dk

 

Kl. 11.00: Fritz W. Köster, institutdirektør for DTU Aqua, og Karl Henrik Laursen, direktør for Nordsøen Forskerpark, byder velkommen.

Kl. 11.10: Hanne Meldgaard, departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet, holder tale.

Kl. 11.20: Anders Bjarklev, rektor på DTU, holder tale.

Kl. 11:30: Søren Smalbro, borgmester i Hjørring Kommune, holder tale.

Kl. 11:45: Den røde snor (her i form af et fiskenet) klippes af Hanne Meldgaard, departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Kl. 12.00-14:30: Rundvisninger i bygningen + frokost.

Kontakter

DTU - Danmarks tekniske universitet

DTU er et teknisk eliteuniversitet med international rækkevidde og standard. Vores mission er at udvikle og nyttiggøre naturvidenskab og teknisk videnskab til gavn for samfundet.

Følg pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye