‘Jeg er ikke den eneste’: Kom til premiere på ny podcast og hør unge tale frit om sårbarhed og mistrivsel
Psykiatrifonden og SIND Ungdom fortsætter sit stærke samarbejde i projektet ‘Jeg er ikke den eneste’. Resultatet er en ny podcastserie, en række events, samtalesaloner og undervisningspakker, der vil rokke ved måden, unge tænker og taler om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom. Første afsnit får premiere ved et event i LitteraturHaus på Nørrebro i København torsdag d. 21. september, hvor du kan møde flere af deltagerne og podcastvært Rikke Collin.

Det første afsnit, som har premiere den 21. september, handler om Camilla, der for nylig har fået diagnosen ADHD. Før Camilla blev udredt kæmpede hun med dårligt selvværd og en grundfølelse af at være forkert. I podcasten fortæller hun ærligt om, hvordan hun kom så langt ud, at hun ikke ville leve længere.
PREMIERE
LitteraturHaus, Møllegade 7, Nørrebro i København
Torsdag 21. september kl. 19-21, dørene åbner kl. 18.30
Ungetalk med vært Rikke Collin, podcastdeltagerne Ida Hestbech og Daniel Rohde samt Thurea Al-Rahbi, grundlægger af onlinefællesskabet The Mental Cuties Club
I ‘Jeg er ikke den eneste’ står ti unge frem og fortæller hver deres personlige historie til vært Rikke Collin (kendt fra podcasten “Tårekanalen”). Sammen går de i dybden med de udfordringer med fx præstationspres og perfekthedskultur, som de unge møder i hverdagen. De taler åbent om det, der følger med, når man lever med psykisk sårbarhed og/eller psykisk sygdom som fx angst, spiseforstyrrelse eller depression. Fælles for de unges historier er, at de ofte har følt sig alene med at have det svært, og at det har hjulpet dem at tale højt om deres oplevelser.
“Jeg blev blæst bagover af de unges mod og det niveau, de reflekterer over deres situation på. Jeg har selv talt åbent om mine egne vanskeligheder, men først nu blev jeg helt klar over, hvor vigtigt det er at blive ved med det,” fortæller Rikke Collin.
Få et nyt perspektiv fra de unge selv
Rikke Collin håber, at mange unge lytter med, men hun drømmer også om, at forældre, lærere, sundhedspersonale og andre vil høre de ti afsnit af ‘Jeg er ikke den eneste’.
“Det kan give dem nogle nye perspektiver at høre det fra de unge selv. Og det er bare så vigtigt, hvis man virkelig skal forstå, hvordan de tænker og har det,” siger Rikke Collin.
"Jeg er ikke den eneste" udkommer hver torsdag fra den 21. september.
Du finder podcasten, hvor du normalt lytter til podcasts, fx på Apple Podcast, Spotify eller via Psykiatrifondens hjemmeside:
https://www.psykiatrifonden.dk/jegerikkedeneneste
Få mere at vide
Er du journalist og vil videre mere, interviewe vært og deltagere og/eller deltage ved premieren, så ring eller skriv til pressechef i Psykiatrifonden Sarah Boss på 23712688 eller scb@psykiatrifonden.dk.
DEM KAN DU MØDE
Vært Rikke Collin
Cand.mag. i film- og medievidenskab.
Freelancepodcastproducent og journalist.
Vært på bl.a. podcasten “Tårekanalen”.
Kender selv til at leve med psykiatriske diagnoser.
Om ungepanelet, du møder til premieren:
Daniel Rohde, podcastdeltager
Medvirker i podcastafsnit 6, der handler om at føle sig bagud i forhold til vennerne. 24 år, bor i Aarhus. Har følt sig under hårdt pres, han sammenligner sig meget med andre, og frygten for at fejle eller ikke være god nok har luret igen og igen. Han føler, at han er bagud i forhold til sine venner, der er godt i gang, og det fylder og gør ham ked af det.
Ida Hestbech, podcastdeltager
Medvirker i afsnit 7, der handler om når kasser ikke passer. 30 år, bor i København og arbejder som pædagog. Har ængstelig personlighedsforstyrrelse og spiseforstyrrelse. Hun føler sig tabt på gulvet af et system, der ikke vil behandle det ene, før det andet er behandlet. Fanget i limbo uden en plan.
Thurea Al-Rahbi, vært og influent
Thurea Al-Rahbi er vært og grundlægger af kanalen Mental Cuties Club (@mentalcutiesclub), der er et digitalt fællesskab for unge med psykisk sårbarhed på sociale medier og podcast. Med lige dele humor og satire får Thurea Al-Rahbi andre til at åbne op om ting, vi ellers sjældent taler højt om. Thurea bruger sit talerør til at sætte fokus på emner som psykisk sygdom, queerness og minoriteter.
Nøgleord
Kontakter
Sarah Cecilie BossPressechef, Psykiatrifonden
Tlf:23712688scb@psykiatrifonden.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Psykiatrifonden
Psykiatrien på rette vej – men langt fra i mål8.4.2025 12:25:56 CEST | Pressemeddelelse
Næste etape af 10-årsplanen for psykiatrien, som regeringen præsenterede i dag, er lovende og fortjener ros og anerkendelse, mener Psykiatrifonden. ”Men vi skal bygge fundamentet op – helt fra 0. Og vi er så langt bagud, at det formentlig slet ikke er gjort med det, vi bliver præsenteret for i dag”, siger direktør Marianne Skjold.
Unge kæmper med at tale om psykisk sårbarhed - trygge rum hjælper24.3.2025 09:10:06 CET | Pressemeddelelse
I de senere år har debatten om unges mentale trivsel fyldt mere og mere i den offentlige samtale. Alligevel oplever mange unge stadig, at det er svært at tale åbent om psykisk sårbarhed. Det er konklusionen på projektet "Jeg er ikke den eneste”, hvor SIND Ungdom og Psykiatrifonden med støtte fra TrygFonden har produceret podcasts, udviklet gratis og frit tilgængeligt undervisningsmateriale og ikke mindst skabt trygge rum for de unge, hvor de kan dele deres tanker og erfaringer.
Psykiatrifonden efter ringe tal: Giv børn og unge ret til behandling under udredning14.3.2025 13:12:50 CET | Pressemeddelelse
I dag kom 2024-tallene for overholdelse af udrednings- og behandlingsretten. Og for børn og unge ser det fortsat uhyre ringe ud. ”På trods af de politiske tiltag er vi ikke kommet nogen vegne”, siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold. Psykiatrifonden foreslår en ny ret til behandling under udredning.
Psykiatrifonden: Aftale om sammenlægning udløser ros og optimisme11.3.2025 15:59:51 CET | Pressemeddelelse
Aftalen mellem Danske Regioner og regeringen kommer til at forme sundhedsvæsenet i de fire fremtidige regioner, og set med patientens øjne er der grund til ros og stor optimisme, mener Marianne Skjold, direktør i Psykiatrifonden. Hun læser det som en ambition om en fuldstændig sammenlægning.
Fagfolk omkring børn i familier med psykisk sygdom: Tillid er afgørende10.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Mere end 300.000 børn og unge i Danmark vokser op med en far eller en mor med en psykisk sygdom. Uden hjælp og støtte har de selv en stor risiko for at mistrives eller for selv at blive ramt af psykisk sygdom. I en ny podcast møder vi tre fagfolk, der arbejder i feltet omkring familierne - skolelæreren, pædagogen og socialrådgiveren i psykiatrien. De deler ud af erfaringer, dilemmaer og udfordringer, de møder i deres arbejde, og understreger samstemmende, at tilliden er afgørende for den gode kontakt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum