Kron Kommunikation

The Peak Fear Experiment – forlystelsesparken Liseberg gennemfører gysereksperimenter sammen med verdens førende forskere fra Aarhus Universitet

Del

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg søger nu frivillige til "The Peak Fear Experiment", der bliver gennemført et hemmeligt sted i Sverige. Deltagerne skal være parate til at udfordre deres frygt og udforske grænserne for underholdningsgys. Eksperimentet udføres i samarbejde med forskere ved Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet og finder sted den 11. oktober 2023.

The Peak Fear Experiment - film

Media Use

- Hvis du er over 18 år, kan lide at blive skræmt og kan komme til Sverige den 11. oktober, kan du være den person, vi leder efter til "The Peak Fear Experiment". Sammen med forskere fra Recreational Fear Lab og vores deltagere vil vi finde den perfekte balance mellem, hvad der er sjovt, og hvad der er skræmmende. Under eksperimentet vil vi udsætte deltagerne for forskellige former for frygt for at finde "peak fear", siger Mårten Westlund, PR- og kommunikationschef hos Liseberg.

Siden Liseberg begyndte at holde åbent til Halloween i 2015, er næsten 2 millioner besøgende kommet til forlystelsesparken for at blive skræmt og underholdt af Halloween-attraktionerne. Selvom det at blive skræmt normalt forbindes med negative oplevelser, har forskning vist det modsatte: 

- Skræmmende underholdning kan have en række positive psykologiske effekter; det kan faktisk være godt for os at lege med frygten ved at se gyserfilm eller udsætte os selv for andre skræmmende oplevelser. Denne type underholdning kan fungere som en slags skrækvaccine, der opbygger modstandsdygtighed over for stress og angst. Det gør man ved at forsøge at kontrollere sine følelser og udvide sine grænser. Vi glæder os meget til samarbejdet med Liseberg og til at finde ud af, hvordan vores forskning kan bruges til at optimere virkelighedens gyseroplevelser, siger Mathias Clasen, ph.d. og co-director for Recreational Fear Lab på Aarhus Universitet.

null

Forskerne på Aarhus Universitet er kommet frem til, at der er tre hovedkategorier af horrorfans - kort sagt skelner de mellem en gruppe, der bevidst søger adrenalinsuset ved frygt, en gruppe, der er oprigtigt skræmt, men stadig ønsker at overvinde deres frygt, og dem, der bruger den skræmmende oplevelse til at navigere i en skræmmende verden.

- Hos Liseberg er vi eksperter i at skabe stærke oplevelser, uanset om det er g-kræfter, koncerter eller Halloween-gys. Gennem det eksperiment, vi laver sammen med forskerne på Recreational Fear Lab, bygger vi videre på vores viden om gysergenren, så vi i fremtiden kan nå ud til flere mennesker i alle aldre og skræddersy underholdende gyseroplevelser til alle," siger Mårten Westlund, PR- og kommunikationschef på Liseberg.

Deltagerne i "The Peak Fear Experiment" vil blive udvalgt af en jury bestående af eksperter fra blandt andet Recreational Fear Lab og Liseberg. Under eksperimentet vil deltagerne blive fulgt af et team af læger, psykologer og forskere fra Aarhus Universitet. Før eksperimentet vil de udvalgte deltagere gennemgå en sundhedstest. 

For at ansøge om The Peak Fear Experiment: The Peak Fear Experiment - Ansøgningsside.

Related links

Kontakter

Billeder

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

Sneen er sikret i Vestsverige – nye investeringer i Ulricehamn og Billingen29.1.2024 09:12:43 CET | Pressemeddelelse

Lige nu er der perfekte forhold til en vellykket vinterferie med masser af muligheder for skiløb bare fire timer fra Danmark i Ulricehamn, som er Vestsveriges største skisportssted. Hos Ski Hike Bike Ulricehamn har man investeret i topmoderne snekanoner, som sikrer god sne på trods af den sydlige placering i Sverige. Kun en time længere nordpå i Billingen i Skövde er der også lavet store investeringer i Hotel Billingehus, som ligger midt på pisten og med langrendsspor lige uden for døren. Den korte transporttid og det budgetvenlige prisniveau i Sverige giver en oplagt mulighed for at improvisere en vinterferie med sneaktiviteter lige nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye