Super-elev på 40+ bliver hædret med DI Fyns lærlingepris

Del

Bibi Anja Nielsen har shinet fra første dag som elev hos Super-Køl A/S i Odense, der er totalentreprenør inden for kølere og frysere til dagligvarehandel og industri. Hun nyder stor respekt overalt på virksomheden, uanset om hun løser komplicerede opgaver for teknikerne, servicerer forskellige typer af kunder eller giver den gas på dansegulvet til sommerfesten.

Positiv, løsningsorienteret og ansvarsbevidst er bare nogle af de ord, der bliver sat på Bibi, som for nogle år siden tog springet og besluttede sig til at starte forfra med en ny uddannelse, selv om hun var over 40 og havde hjemmeboende børn. En bedrift, der nu bliver belønnet med DI Fyns Lærlingepris 2023.

Overrækkelsen foregår den 23. august kl. 10-11 på virksomheden Super-Køl A/S, Holkenbjergvej 73, Odense SV.  Og det bliver et særligt arrangement, da virksomheden samtidig fejrer, at Bibi har færdiggjort sin kontoruddannelse med speciale i administration, så det vil være en overraskelse for hende, at hun får DI Fyns pris. Pressen er velkommen til at overvære overrækkelsen.

- At kaste sig ud i en helt ny uddannelse og karriere som voksen kræver både mod og ambition, og Bibi er heldigvis udstyret med en stor portion af begge dele. Fra første dag som elev i vores administration har Bibi været et kæmpe aktiv for Super-Køl A/S. Hun har på alle måder overgået vores forventninger, både fagligt og socialt, siger adm. direktør Helle Skaarup Larsen.

Antallet af lærlinge over 25 år er vokset på Fyn med knap 800 flere siden 2019, og knap halvdelen af alle lærlinge og elever bosat på Fyn er over 25 år.

- Andelen er lidt højere end på landsplan og vidner altså om, at mange voksne vælger at blive faglærte. Ligeledes viser det, at mange virksomheder har øjne for de voksne, herunder også for at uddanne deres ufaglærte medarbejdere. Set med fynske erhvervsbriller er det en rigtig glædelig nyhed, siger Poul Strandmark.

I maj 2023 er 6.489 lærlinge og elever i lære og bosat på Fyn. Ud af disse er 3.121 over 25 år.

På landsplan er der i maj 2023 77.043 lærlinge og elever i lære, ud af disse er 35.339 over 25 år

- Bibi Anja Nielsen er en rollemodel for andre voksne, der ønsker at skifte spor eller at tage en faglært uddannelse, efter at de er kommet lidt op i årene. Erhvervsuddannelser er ikke kun for unge, og vores virksomheder har brug for dygtige faglærte medarbejdere. De lidt ældre er ofte meget værdsatte, fordi de er mere modne og målrettede, siger Poul Strandmark.

Også under skoleopholdet på TietgenSkolen EUD & EUX gav Bibi Anja Nielsen den en ekstra skalle, og rygterne siger, at hun og sønnen vist konkurrerede lidt på det område - svære odds med en mor, der fik 12 i det meste og 10 i resten.

Selvtilliden og den faglige stolthed tog hun med på arbejde og blev hurtigt kendt som den, der undersøgte og tjekkede fakta, inden hun gik i gang med en opgave. Det samme gælder tilgangen til de ofte komplicerede IT-løsninger. Og fagprøven, ja den er også lige blevet klaret med topkarakter og en fastansættelse oven i.

Kontakter

Pressen kan rekvirere fotos og yderligere oplysninger hos: seniorchefkonsulent Helen Jensen, hje@di.dk, 21244702. Formand for DI Fyn Poul Strandmark kan kontaktes på: Poul@bluepack.dk, 2615 2733

For yderligere information om DI Fyn: Seniorchefkonsulent Helen Jensen Mail: hje@di.dk - amo@di.dkMobil 2124 4702 Sekretær Marianne Brock Elro Mail: mabe@di.dkMobil 2840 8597

Følg pressemeddelelser fra DI Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fyn

Fynske kommuner bør lade flere private virksomheder komme til21.6.2023 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Assens og Odense er de kommuner på Fyn, der giver flest private virksomheder mulighed for at udføre nogle af de mange kommunale opgaver som f.eks. rengøring, pleje og jobformidling. Mens kommuner som Nyborg, Ærø og Langeland halter bagefter. Det er ærgerligt, at der er så store forskelle, mener formand for DI Fyn Poul Strandmark. Potentialet for at udlicitere og konkurrenceudsætte er langt større.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye