dnp Visiosign

Nudging - vejen til en bedre arbejdsplads

Del

Nudging er en ny ledelsesdisciplin, som ledere i alle virksomheder bør tage seriøst og implementere på arbejdspladsen. Bliv klogere på begrebet her.

Hvad gør man, når man ønsker noget af medarbejderne i en virksomhed?

Det indlysende svar er selvfølgelig, at man kommunikerer sit ønske til medarbejderne. For hvorfor ikke bare fortælle, hvad man ønsker af sine medarbejdere?


Men dem, der har forsøgt blot at kommunikere sine ønsker, har sikkert også erfaring med at skulle gentage sig selv. Og her har vi problemet:

Hvis det bare gjaldt om at kommunikere sine ønsker, så ville der ikke være behov for denne artikel. Men så enkel er virkeligheden desværre ikke.

Der er en grund til, at medarbejderne nogle gange glemmer at tidsregistrere, bruger systemer forkert eller efterlader kaffekopper overalt, selvom de er blevet gjort opmærksomme på det gentagne gange.

Grunden til glemsomheden findes i hjernen.

 

Den ubevidste hjerne

Hele 90 procent af hjernens handlinger og beslutninger er ubevidste. Kun 10 procent er bevidste og reflekterede. Det vil altså sige, at vi det meste af tiden træffer beslutninger på automatpilot.

Det er derfor, det er så svært at kommunikere til de 10 procent af hjernen, som træffer beslutninger gennem logik og refleksion. Det er klart, at man ofte føler sig nødsaget til at gentage det samme budskab igen og igen.

Derfor giver det langt bedre mening at appellere til de øvrige 90 procent, hvis vi gerne vil have folk til at handle efter vores ønsker.


Som leder for en virksomhed er det afgørende at skabe rammer, som medarbejderne naturligt tilpasser sig. De rette valg skal være lette valg. Det handler om at indføre små justeringer og vejledninger, der fungerer som en hjælpende hånd til medarbejderne.

Denne måde at regulere adfærd på kaldes på amerikansk “nudging”. 

 

Nudging som ny ledelsesdisciplin

Det er et ord, som er svært at oversætte direkte til dansk, men begrebet dækker over at “puffe” nogen i den retning, man ønsker. At “nudge” nogen skal dog ikke forveksles med at tvinge nogen til noget. I stedet er det en metode til at skabe adfærdsændringer, eksempelvis på arbejdspladsen.

På arbejdspladser kan nudging nemlig bruges til at fremme ønsket adfærd, forbedre medarbejdernes præstationer og øge trivslen. Og spørger man eksperter på området, er nudging en ny ledelsesdisciplin, som ledere i alle virksomheder bør tage seriøst og implementere på arbejdspladsen.

I stedet for at bruge overvågning, tvang og belønning skal medarbejderne nudges i den rigtige retning.

Ifølge begrebets store fortalere, den nobelprisvindende professor i økonomi, Richard Taler, er det klart at foretrække at nudge medarbejderne frem for at nudge kunder.

 Én ting er, at det er billigere, nemmere og hurtigere at nudge medarbejderne. En anden ting er, at det også er etisk forsvarligt:

 Som leder behøver du ikke holde det skjult, at du forsøger at nudge medarbejderne til noget. Det er nemlig dokumenteret, at nudging kan forbedre medarbejdernes trivsel, ligesom det er målt, at nudging kan øge virksomhedens langsigtede overskud.

Det fejlbarlige menneske

Vi mennesker fejler. Det er ikke et spørgsmål, om vi fejler, men om hvornår vi gør det. Derfor bør enhver virksomhed spørge sig selv: Hvordan kan vi implementere løsninger, der proaktivt hjælper vores medarbejdere i den rigtige retning?

Det er her, adfærdsdesign som nudging kommer ind i billedet.

Adfærdsdesign er en metode til at forudsige og håndtere adfærdsmæssige udfordringer på forhånd. Ved at bruge adfærdsdesign undgår du at gentage pointer, der ikke fører nogen steder. Du opnår en medarbejdergruppe, der naturligt følger organisationens målsætninger.

Som leder er det vigtigt at tænke uden for traditionelle metoder som interne opfølgningsmails, huskeråd på slides og et whiteboard fyldt med post-its. Hvis du vil optimere arbejdsgangen i din virksomhed og lede effektivt, er nudging og adfærdsdesign vejen frem. Det handler om at forstå den menneskelige adfærd og implementere intelligente tiltag, der hjælper dine medarbejdere med at træffe de rigtige valg og følge virksomhedens mål på en mere naturlig måde.

Skærme som effektivt redskab

Der er forskellige måder at nudge medarbejderne i en virksomhed, og en effektiv metode er at bruge skærme forskellige steder på arbejdspladsen.

Skærme kan nemlig være et effektivt redskab til at levere subtile påmindelser, opfordringer og informationer, der kan påvirke medarbejdernes adfærd og valg i en positiv retning.

Her er nogle eksempler på, hvordan skærme kan bruges til nudging på arbejdspladsen:

  •           Sundheds- og sikkerhedsnudging: Placer skærme ved indgangen til arbejdspladsen, i kantinen eller i trapperummet for at minde medarbejderne om sundheds- og sikkerhedsforanstaltninger. Dette kan omfatte påmindelser om at vaske hænder, bruge beskyttelsesudstyr, opretholde social afstand osv.
  •           Miljønudging: Brug skærme til at vise oplysninger om virksomhedens miljømæssige initiativer, energibesparelser eller ressourceeffektive praksis for at opmuntre medarbejdere til at tænke mere bæredygtigt.
  •           Trivselsnudging: Vis motiverende beskeder, positive citater eller billeder, der fremmer en god arbejdskultur og en følelse af samhørighed blandt medarbejderne.
  •           Produktivitetsnudging: Opdater skærmens baggrundsbillede med visuelle mål, grafer over projekters fremskridt eller statusopdateringer for at inspirere medarbejdere til at forblive engagerede og målorienterede.
  •           Sundhedsfremmende nudging: Brug skærme til at promovere sunde valg, f.eks. opfordre til at tage trapperne i stedet for elevatoren, minde om at tage pauser eller opfordre til at drikke nok vand i løbet af arbejdsdagen.
  •           Adfærdsnudging: Indfør spilelementer, konkurrencer eller udfordringer på skærme, der belønner medarbejdere for at udføre ønsket adfærd eller opnå bestemte arbejdsrelaterede mål.

Det er vigtigt at overveje, hvordan nudging gennem skærme kan integreres på arbejdspladsen på en hensigtsmæssig måde.

Medarbejderne bør føle sig støttet og ikke overvåget, og nudgingen skal udføres på en positiv og opmuntrende måde for at sikre, at den har en gavnlig effekt på medarbejdernes adfærd og trivsel.

Skærme fra dnp Visiosign

dnp Visiosign har udviklet innovative skærmløsninger, som er et effektivt værktøj i organisationens samlede kommunikationsstrategi.

Det brugervenlige interface gør infoskærmen nem at administrere gennem Visiosign Cloud. Indhold kan planlægges og vises på et bestemt tidspunkt og i den ønskede periode. En optimal løsning for nudging eller anden form for intern kommunikation.

Infoskærme kan på den måde være en enestående platform til at implementere nudging-strategier og forbedre medarbejdernes adfærd og arbejdsoplevelse.

Gennem dnp Visiosigns skærme kan virksomheder levere skræddersyede nudging-beskeder, der opmuntrer til ønsket adfærd og støtter medarbejdernes trivsel. Ved hjælp af tydelige skilte, visuelle påmindelser og motiverende budskaber kan skærmene guide medarbejderne til eksempelvis at tidsregistrere korrekt, tage pauser regelmæssigt, fremme bæredygtige praksisser og meget mere.

Virksomheder, der benytter infoskærme som en del af deres interne kommunikationsstrategi, oplever betydelige forbedringer i medarbejdernes adfærd og engagement. Det kan føre til øget produktivitet, reduceret spild af ressourcer og en styrket virksomhedskultur.

dnp Visiosign's skærme til nudging på arbejdspladsen er ikke kun en anbefalelsesværdig teknologisk løsning, men også et bevis på virksomhedens engagement i at fremme en positiv arbejdsmiljø og støtte medarbejderes trivsel. Ved at integrere disse skærme som en del af arbejdsmiljøet viser virksomheden, at den prioriterer ansvarlig ledelse og ønsker at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne kan trives og udfolde deres fulde potentiale.

Kontakter

Links

Om DNP

Igennem 20 år har vi været first-mover inden for digitale skærmbaserede løsninger til intern kommunikation, vejvisning, lokale- & møderumsskærme, digitale receptioner og visuelle digitale løsninger. dnp Visiosign er en dansk IT- og konsulentvirksomhed, som er specialiseret i at levere skærmbaserede løsninger til moderne digitale bygninger. dnp Visiosign er en del af dnp denmark, der er verdens førende leverandør af høj-kvalitets optiske projektionsskærme. dnp denmark er en del af den japanske koncern Dai Nippon Printing Co Ltd.

Følg pressemeddelelser fra dnp Visiosign

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra dnp Visiosign

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye