PlanBørnefonden

Claus Meyer-fond og PlanBørnefonden skal klæde unge på til arbejdsmarkedet i Marokko

Del

Melting Pot Fonden, der er stiftet af Claus Meyer, skal de næste fire år støtte unge marokkanere i at få en fod indenfor arbejdsmarkedet og bidrage til den grønne omstilling. Det sker som en del af Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, der er støttet af Udenrigsministeriet.

35 procent af unge marokkanere står udenfor arbejdsmarkedet. Det skal Melting Pot Fonden være med til at forandre gennem fondens kokkeskole i Marokko. Fonden bliver en del af et beskæftigelsesprojekt, der er ledet af PlanBørnefonden i samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, GAME og Dansk Erhverv. Projektet finansieres med 15 millioner kroner under Udenrigsministeriets Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram, som skal støtte 100.000 unge med komme i beskæftigelse og i at blive frontløbere i den grønne omstilling.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

”Det er helt tydeligt, at unge i regionen har et stort mod på at engagere sig i samfundet og arbejde for en bedre fremtid. Det så jeg selv, da jeg tidligere i år havde fornøjelsen af et besøg af en gruppe unge mennesker fra blandt andet Marokko. Kokkeskolen i Marrakesh giver en masse unge mennesker færdighederne til at lande et godt og varigt job og dermed en lysere fremtid. At der ovenikøbet er tale om grønne jobs er naturligvis kun en fordel", siger han.

Programdirektør i PlanBørnefonden, Anne Smith Petersen, er glad for partnerskabet:

”Vi er i PlanBørnefonden glade for at have indgået partnerskab med Melting Pot Fonden, så flere unge marokkanere kan få en fod ind på arbejdsmarkedet, tilegne sig grønne færdigheder og bidrage til den grønne omstilling. Der er et stort potentiale på madscenen og serviceindustrien i Marokko, og det kan kokkeskolen være med til at forløse sammen med vores øvrige indsatser,” siger Anne Smith Petersen.

Missionen er at skabe jobs og bidrage til den grønne omstilling

På kokkeskolen kan unge få et otte ugers intensivkursus i madlavning, service og forretningsforståelse med nogle af de bedste restaurationsfolk fra blandt andet Marokko og Danmark. Undervisningen ledes bl.a. af den fransk-danske Michelin-uddannede kok Marie-Sophie Grønlund.

For Melting Pot Fondens stifter Claus Meyer handler det om at vise unge, at de kan arbejde i fødevarebranchen og være frontløbere i den grønne omstilling, uanset hvilken baggrund de har:

”Vores mission er at give de unge en uddannelse i madlavning og de nødvendige sociale kompetencer til at klare sig på arbejdsmarkedet. Grundlæggende vil vi støtte unge mænd og kvinder i Marokko i ønsket om at blive frontløbere for den grønne dagsorden i den kulinariske sektor gennem projektet”, siger han.

”Helt konkret vil vi som en del af projektet afholde innovationsforløb for unge, der ønsker om at åbne egen restaurant, at arbejde med fødevareinnovation eller grøn omstilling i fødevarebranchen”, siger Kamilla Bjørn Drøidal, der er direktør i Melting Pot Fonden.

Melting Pot Fonden har gennem de sidste 10 år skabt markante resultater gennem lignende indsatser i Bolivia. Fonden blev stiftet for at udnytte erfaringerne fra Noma og processen omkring ”Det Ny Nordiske Køkken” til at skabe håb og muligheder for marginaliserede unge.

Om Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram:

Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram begyndte i 2003 og skal styrke samarbejdet og forståelsen mellem Danmark og MENA-landende. Programmet arbejder for at fremme menneskerettigheder og jobskabelse i Jordan, Tunesien, Marokko og Egypten. PlanBørnefonden leder arbejdet med jobskabelse under Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

PlanBørnefonden sætter rekord i en krisetid21.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

PlanBørnefonden har i 2022/2023 indsamlet og uddelt flere penge end nogensinde før, med et indsamlingsresultat på 474,1 mio. kr. Heraf er 91,9 procent gået til fondens formål. Med det resultat har fonden hjulpet mere end 850.000 børn, unge og voksne det seneste år med indsatser indenfor bl.a. uddannelse, jobskabelse, vand og sundhed. Siden 2019 har PlanBørnefonden haft en vækst i årlige indsamlinger på næsten 200 millioner og har i 2023 en samlet programportefølje for 1,3 milliarder kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye