Miljøvurdering af kystbeskyttelse af Vestkysten fra 2025
Den nuværende tilladelse til kystbeskyttelse på den centrale del af Vestkysten udløber med udgangen af 2024. Arbejdet med at miljøvurdere den efterfølgende kystbeskyttelsesindsats for perioden 2025-39 er i gang. Kystdirektoratet inviterer lokale interessenter til at komme med forslag og idéer.
Kystdirektoratet er i øjeblikket i gang med at foretage miljøvurderinger af den indsats, der skal iværksættes fra 2025 og frem for fortsat at beskytte kysten på strækningen fra Lodbjerg til Nymindegab. Lokale interessenter opfordres derfor til at komme med forslag og idéer til, hvilke miljømæssige påvirkninger, som, de mener, skal undersøges, forud for sandfodring i perioden 2025 og frem.
- Vi vil gerne høre de lokale borgere, erhvervsinteresser og NGO’er om, hvad de lægger vægt på, at vi inkluderer i miljøkonsekvensvurderingen, siger Lars Erik Olsen, der er Kystdirektoratets projektleder.
Inddragelsen af lokalsamfundene sker både fysisk og digitalt
- Vi inviterer de lokale erhvervsinteresser, foreninger og organisationer til en workshop, hvor vi kan mødes og forhåbentlig får en god dialog med gode input. Vi satser også på at kunne inddrage de borgere, som ikke nødvendigvis er organiserede eller med i en sammenslutning gennem et spørgeskema. Det kan findes på vores hjemmeside www.kyst.dk og på Facebook og vi satser også på, at kommunerne vil gøre det tilgængeligt for deres borgere på kommunens hjemmeside og på Facebook, siger Lars Erik Olsen.
Workshoppen med organiserede interessenter afholdes onsdag den 23. august kl 10-13.30 på Klimatorium i Lemvig.
Fakta om miljøvurdering
I miljøvurderingen undersøges det, hvilken indvirkning et projektet vil have på fx befolkningen, menneskers sundhed, den biologiske mangfoldighed, kulturarv og landskab. I dette tilfælde, hvordan det fremtidige projekt med sandfodring til kystbeskyttelse kan påvirke miljøet. Vi undersøger også, hvad vi konkret kan gøre for at tage tilstrækkeligt hensyn til mennesker og miljø.
Inden der kan gives tilladelse til at fortsætte sandfodringerne på Vestkysten, skal miljøvurderingen på de forskellige områder samles i en rapport over projektets potentielle konsekvenser. Dette er en miljøkonsekvens-rapport.
Kontakter
Christian LietzenPressemedarbejder
Tlf:72543004chlie@nst.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Nye beregninger viser, hvor stor en stormflod der kan ramme København21.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima. Beregningerne indgår i forundersøgelsen af stormflodssikring af København.
Et tilstandstjek af diger for fremtiden29.11.2023 12:59:49 CET | Pressemeddelelse
Stormfloden i oktober satte mange danske diger på prøve, og flere diger fik store skader. I fremtiden vil stormfloder som denne opstå oftere, og derfor er det vigtigt at være beredt. Et led i fremtidssikringen er at fastslå digernes opbygning og modstandsstyrke, og den forbindelse vil man i den kommende tid kunne møde store maskiner på de nordfynske diger.
Hul i diget er ikke hul i hovedet27.10.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er øget aktivitet langs Randers’ diger for tiden. Pæle bliver sat i, og store maskiner borer prøver ud af digerne, men der er dog ingen grund til bekymring. De mange boringer er ikke hærværk, men er et sundhedstjek på danske diger, som Kystdirektoratet står bag.
Invitation til workshop om kystbeskyttelse på strækningen fra Lodbjerg til Nymindegab27.6.2023 12:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Kystdirektoratet inviterer interessenter til workshop om miljøvurdering af kystbeskyttelsesarbejdet på strækningen Lodbjerg-Nymindegab som vil foregå i perioden 2025 - 2039. Det foregår tirsdag den 8. august, kl. 10.00-13.30 på Klimatorium i Lemvig.
Finanslov: Helbredstjek af gamle diger3.5.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har ca. 7.300 km kystlinje og på en del af dem, er det diger, der holder vandet ude, så store værdier ikke går tabt, når der er stormflod. Nu skal Kystdirektoratet, med 42 mio. kroner fra Finansloven, undersøge gamle diger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum