Invitation til workshop om kystbeskyttelse på strækningen fra Lodbjerg til Nymindegab
Kystdirektoratet inviterer interessenter til workshop om miljøvurdering af kystbeskyttelsesarbejdet på strækningen Lodbjerg-Nymindegab som vil foregå i perioden 2025 - 2039. Det foregår tirsdag den 8. august, kl. 10.00-13.30 på Klimatorium i Lemvig.
Projektet omfatter en 116 km lang strækning fra Lodbjerg til Nymindegab, der på næsten hele strækningen en tilbagerykningskyst. Hvis der ikke sandfodres, vil den løbende erosion betyde, at kysten rykker tilbage og i forbindelse med storme kan der ske gennembrud af klitterne, så områderne bag klitterne kan blive oversvømmet.
For at sikre, at alle væsentlige miljøforhold bliver gennemgået på et veloplyst grundlag og kystbeskyttelsesindsatsen kan gennemføres under hensynstagen til miljøet, afholder vi en workshop, som skal samle ideer og forbehold til den videre proces med miljøvurdering af den planlagte kystbeskyttelsesindsats.
Workshoppen
Workshoppen er tiltænkt organiserede interesser. Det kan eksempelvis være kommuner, virksomheder, fx ejendomsmæglere, turistaktører, rekreative organisationer, foreninger, og miljø- og naturorganisationer. Du kan tilmelde dig her.
Deadline for tilmelding er 1. august 2023.
Efter tilmelding sender vi en dagsorden. Vi kan dog afsløre allerede nu, at der indgår frokost.
Hvis din forening eller organisation ikke har mulighed for at deltage på dagen, er I meget velkomne til at sende forslag, ideer eller kommentarer til os på mailadressen: kystbeskyttelse-343216964@surveys.ramboll.com
Borgere, der ikke er repræsenteret igennem en forening eller en organisation vil blive inviteret til at give deres input via en spørgeskemaundersøgelse hen over sommeren.
Har du spørgsmål?
Tag gerne input med fra din forening eller organisation og del gerne invitationen i dit netværk. Vi vil gerne have bidrag fra flest muligt interesser på den centrale del af Vestkysten. Hvis du har spørgsmål eller forslag til dagen, er du velkommen til at kontakte Rambøll, som faciliterer workshoppen.
Læs mere om kystbeskyttelsesprogrammet 2025-2039 her
Kontakter
Christian LietzenPressemedarbejder
Tlf:72543004chlie@nst.dkBilleder
Følg pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kystdirektoratet
Nye beregninger viser, hvor stor en stormflod der kan ramme København21.2.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nye beregninger fra Kystdirektoratet og DMI viser, hvor høj vandstanden kan blive langs kysterne i Københavnsområdet under den værst tænkelige stormflod i dag og i fremtidens klima. Beregningerne indgår i forundersøgelsen af stormflodssikring af København.
Et tilstandstjek af diger for fremtiden29.11.2023 12:59:49 CET | Pressemeddelelse
Stormfloden i oktober satte mange danske diger på prøve, og flere diger fik store skader. I fremtiden vil stormfloder som denne opstå oftere, og derfor er det vigtigt at være beredt. Et led i fremtidssikringen er at fastslå digernes opbygning og modstandsstyrke, og den forbindelse vil man i den kommende tid kunne møde store maskiner på de nordfynske diger.
Hul i diget er ikke hul i hovedet27.10.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er øget aktivitet langs Randers’ diger for tiden. Pæle bliver sat i, og store maskiner borer prøver ud af digerne, men der er dog ingen grund til bekymring. De mange boringer er ikke hærværk, men er et sundhedstjek på danske diger, som Kystdirektoratet står bag.
Miljøvurdering af kystbeskyttelse af Vestkysten fra 20252.8.2023 15:46:57 CEST | Pressemeddelelse
Den nuværende tilladelse til kystbeskyttelse på den centrale del af Vestkysten udløber med udgangen af 2024. Arbejdet med at miljøvurdere den efterfølgende kystbeskyttelsesindsats for perioden 2025-39 er i gang. Kystdirektoratet inviterer lokale interessenter til at komme med forslag og idéer.
Finanslov: Helbredstjek af gamle diger3.5.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark har ca. 7.300 km kystlinje og på en del af dem, er det diger, der holder vandet ude, så store værdier ikke går tabt, når der er stormflod. Nu skal Kystdirektoratet, med 42 mio. kroner fra Finansloven, undersøge gamle diger.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum