Moesgaard Museum og Nationalmuseet sammen om stor udstilling

Del

De to største kulturhistoriske museer i Danmark går sammen om en fælles udstilling. Kriger, hedder udstillingen, der undersøger, hvad det gør ved mennesker at drage i krig.

Hvad har den romerske legionær og den japanske samurai til fælles med en nutidig dansk soldat og rituel-krigeren fra Papa Ny Guinea?

Det er udviklingsfolk og kuratorer fra Moesgaard Museum, Krigsmuseet og Nationalmuseet i fuld gang med at finde svar på i arbejdet med den nye fælles udstilling, Kriger. Udstillingen kommer til at centrere om spørgsmålet: Hvad sker der med mennesket, når det drager i krig på tværs af tid og sted? Den tager udgangspunkt i de fire forskellige krigere og følger dem før, under og efter kamp.

”Når man kigger på samlinger og forskning på både Nationalmuseet og Moesgaard Museum, er det slående – og måske også lidt urovækkende – hvor meget krigerne fylder på tværs af tid og rum. Samarbejdet om udstillingen Kriger gør det muligt netop at vise, hvor meget det at være i krig og at være kriger fylder i menneskets historie. I udstillingen kommer vi helt tæt på krigerne og udstillingen er et meget ambitiøst forsøg på at finde frem til noget grundlæggende om, hvordan man bliver kriger, og hvad det gør ved mennesker at blive det,” siger Mads Kähler Holst, direktør på Moesgaard Museum.

Også på Nationalmuseet betyder det nye samarbejde et fokus på at skabe udstillinger med fortællinger, der kan flyttes rundt i landet.

Det er vildt interessant at samle nogle af vores dygtigste museumsfolk på tværs af landet for sammen at lave en fælles udstilling, der er mobil. ´Kriger´ skal give et indblik i nogle af de basale menneskelige kræfter og følelser, der er på spil, når man i dag og i fortiden står i ekstreme situationer, der handler om liv og død”, siger Rane Willerslev, der er direktør på Nationalmuseet.

Udstillingen Kriger er støttet af Augustinus Fonden, A.P. Møller Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Det er anden gang, de to museer går sammen om at lave en fælles udstilling. I 2019 åbnede udstillingen ´På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader´, der blev en stor succes. Den blev først vist på Moesgaard Museum og siden Nationalmuseet. Samme koncept kommer til at gøre sig gældende for Kriger.

Udstillingen åbner på Moesgaard Museum i marts 2024. I 2026 flytter Kriger til Krigsmuseet i København, hvor den bliver en del af den permanente udstilling. Krigsmuseet er en del af Nationalmuseet.

For yderligere information kontakt:

Moesgaard Museum, Kommunikationschef Bodil Jensen på bj@moesgaardmuseum.dk eller 2046 6373

Nationalmuseet, Kommunikationschef Cecilie Weinholt på cwe@natmus.dk eller 4120 6017

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye