Moesgaard Museum

Oplev krigere, mumier og meget mere på Moesgaard i Kristi himmelfart og pinse

Del

Bliv inspireret til samtale, når Moesgaard stiller skarpt på de svære spørgsmål om krig og det at være kriger i udstillingen Kriger. Særudstilling om Egypten byder samtidig på mumier og tanker om efterlivet.

Blik ind i udstillingen 'Kriger'
Blik ind i udstillingen 'Kriger' Moesgaard Museum Moesgaard Museum

I Kristi himmelfartsdagene fra torsdag 9. maj til søndag 12. maj og pinsedagene lørdag 18. maj til mandag 20. maj, kan man besøge Moesgaards nye udstilling Kriger og gå i dybden med nogle af de svære spørgsmål, der opstår, når vi taler om krig og det at være kriger.

Moesgaards dygtige formidlere vil stå klar til at tage imod gæsterne og klæde dem ekstra godt på til besøget. Formidlerne udleverer samtalekort, som åbner op for de svære spørgsmål. Spørgsmål til de emner, som Kriger kredser om. For eksempel hvornår er man en helt? Tænker du over, hvordan andre vil huske dig? Er det at dræbe noget, der er iboende i mennesket? Kunne du selv tænke dig at være soldat?

Samtalekortene skal være med til at skabe refleksion og inspirere til samtale om de emner, som det kan være svært at tage hul på og snakke om, når vi taler om krig. Spørgsmålene er målrettet forskellige gæster, grupper og familier.

Derudover er formidlerne også klar, hvis man undervejs får lyst for at høre mere om Kriger, få flere samtalekort eller har spørgsmål til de forskellige emner, som udstillingen berører. Dette er en helt unik mulighed for at få udfoldet emnerne, få nye perspektiver og simpelt hen få udstillingen ind i hovedet og under huden, så man kan tage den med hjem og snakke videre efter besøget.

Hvad kan man mere opleve?

  • Se den store særudstilling Egypten – besat af livet om oldtidens egyptere og deres efterlivsforestillinger, og tag med på en virtuel rutsjebanetur ned i underverdenen på jagt efter evigt liv.
  • Oplev den antropologiske fotoudstilling, IKERASAK, med gamle og nye hverdagsbilleder fra et lille fisker- og fangersamfund i det nordvestlige Grønland. Udstillingen har sidste dag 20. maj.
  • Besøg de permanente oldtidsudstillinger og se blandt andet verdens bedst bevarede moselig, Grauballemanden og de tre kister fra gravhøjen Borum Eshøj.
  • Gå i MOMULAB, hvor både store og små gæster kan prøve kræfter med sjove og udfordrende interaktive aktiviteter som arkæolog og forsker.

Helligdagene byder også på guidede ture  i de to særudstillinger, Kriger og Egypten – besat af livet, og en ’live’-mumificering, hvor man kommer helt tæt på forvandlingen fra menneske til mumie og får et detaljeret indblik i de ældgamle egyptiske balsameringsritualer.

Entrébilletter  og billetter til guidede ture kan købes på Moesgaards hjemmeside. Børn og unge under 18 år har som altid gratis adgang, men skal dog have billet til guidede ture. På hjemmesiden finder man også de udvidede åbningstider i helligdagene.

Kontakter

Billeder

Besøg særudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien
Besøg særudstillingen 'Egypten - Besat af livet' på Moesgaard i vinterferien
Download
Sjov og læring for store og små i Moesgaards MOMUlab
Sjov og læring for store og små i Moesgaards MOMUlab
Download
Oplev gravkammeret i Egypten - Besat af livet på Moesgaard
Oplev gravkammeret i Egypten - Besat af livet på Moesgaard
Download

Links

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye