Moesgaard Museum

Oplev Borum Eshøj med Moesgaard

Del

Moesgaard Museum inviterer på en hyggelig udflugt for børn og barnlige sjæle ved Borum Eshøj – en stormandshøj fra bronzealderen. Udflugten er en del af den nationale Fortidsmindedag og finder sted søndag 21. april 2024.

Gravhøjen Borum Eshøj
Gravhøjen Borum Eshøj Foto: Moesgaard Museum

Måske har du hørt om eller endda set de berømte egekistegrave fra Borum Eshøj? Kisterne med de velbevarede fund er udstillet på Moesgaard Museum, men publikum har nu en helt særlig mulighed for at høre om fundet på selve fundstedet.

Moesgaard Museum arrangerer nemlig en tur til den fredede gravhøj, hvor kisterne blev udgravet i 1870’erne. Kisterne indeholdt ligene af en kvinde og to mænd fra ældre bronzealder. De var iklædt nogle af de bedst bevarede oldtidsdragter i Danmark. De velbevarede personer, tekstiler og gravgaver giver et unikt indblik i bronzealdersamfundet. Borum Eshøj er fra ældre bronzealder (ca. 1500-1300 f.Kr.) og er én af de i alt 130 fredede fortidsminder i Aarhus Kommune.

Turen er en del af fejringen af den nationale Fortidsmindedag. Fortidsmindedagens formål er at gøre opmærksom på vores mange spændende og seværdige fredede fortidsminder i land og by. Fortidsmindedagen er en unik chance for at høre historierne om, hvordan Danmark er blevet det land, vi kender i dag, formidlet på en måde, der fænger og involverer hele familien.

Borum Eshøj - bronzealderhøj og landskab

Undervejs vil turledere og arkæologer på Moesgaard, Marlene Sørensen og Lise Frost, fortælle om kæmpehøjen Borum Eshøj, om den omkringliggende gravplads og om bronzealderens landskab. Der vil desuden være mulighed for at se nogle af de fascinerende fund fra bronzealderen helt tæt på.

Alle er velkomne på denne spændende tur til den berømte gravhøj Borum Eshøj. Turen er dog primært rettet mod børn i alderen 8-12 år. Der vil være kakao, kaffe, te og boller i det rekonstruerede bronzealderhus samt mulighed for at vinde ”Årets Borum Eshøj quiz”.

Turen finder sted søndag 21. april kl. 10.00 – 12.00

Mødested: P-pladsen ved Borum Eshøj-huset

Pris: Pris: 150 kr. for voksne, 100 kr. for børn og unge under 18 år, 100 kr. for årskortholdere

Billet købes via Moesgaard Museums webshop: https://shop.moesgaardmuseum.dk/dk/momuevents

Kontakter

Billeder

Gravhøjen og landskabet ved Borum Eshøj
Gravhøjen og landskabet ved Borum Eshøj
Download
Kom til Borum Eshøj med Moesgaard til fortidsmindedag 2024
Kom til Borum Eshøj med Moesgaard til fortidsmindedag 2024
Download

Links

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et kulturhistorisk museum, der viser arkæologiske og etnografiske udstillinger i international klasse. Museet forsker i og formidler menneskelivets mangfoldighed i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Moesgaard Museum omfatter afdelingen i Højbjerg ved Aarhus, Vikingemuseet i Aarhus, Odder og Samsø museer.

Følg pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moesgaard Museum

Nye undersøgelser indikerer, at 2000 år gammel krigerkvinde er begravet ved militært centrum i Midtjylland24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nye analyser af knogler fra en jernaldergrav ved Hedegård i Midtjylland giver overraskende resultat: En af de afdøde er tilsyneladende en kvinde begravet med fuldt våbenudstyr. Det 2000 år gamle militære centrum ved Hedegård skal nu undersøges af Moesgaard Museum, Museum Midtjylland og Museum Horsens som led i forskningsprojektet ‘Under Pres.’

Moesgaard Skovmølle genåbner efter stor renovering22.4.2024 14:06:57 CEST | Pressemeddelelse

Den historiske Moesgaard Skovmølle ved Giber Å åbner efter fire års stilstand igen for offentligheden med en helt ny udstilling i møllebygningen, hvor man kan lære mere om vandmøllens store betydning for datidens samfund. På åbningsdagen torsdag den 2. maj og i udvalgte weekender vil engagerede mølleentusiaster sætte gang i vandmøllen, hvor man kan opleve den imponerende mekanik i fuld vigør.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye