Odico A/S

Odico i samarbejde med Aarsleff og Peri om innovative støbeformsløsninger fra nyudviklet teknologiområde til ’The Dome’ – projektet i Aarhus.

Del

Odico A/S er begejstrede for at annoncere deres samarbejde med Aarsleff og Peri Danmark på en del af det prestigefyldte byggeprojekt, "The Dome", ved AroS Museum i Aarhus. Projektet sigter mod at levere innovative løsninger ved hjælp af Odico's unikke støbeformsteknologi til at imødekomme behovene hos branchens førende aktører og muliggøre komplekse in situ betonkonstruktioner.

Illustration The Next Level ARoS
Illustration The Next Level ARoS Schmidt Hammer Lassen

ARoS Kunstmuseum i Aarhus er ved at blive udvidet med en ny tilbygning kaldet "The Next Level". Hovedformålet med projektet er at skabe et sted for samtidskunst og kulturelle begivenheder. Bygningen har en innovativ og ambitiøs struktur - kaldet The Dome - der vil være en unik tilføjelse til ARoS og Musikhusparken.

Odico A/S har modtaget ordren på 24 specielle støbeforme, der skal bruges til at støbe den nederste ringmur af The Dome. Formene kombineres med Peri’s standard forskalling for at opnå større bygbarhed samt sikre nem håndtering og implementering. De robotfremstillede forme giver en unik  og visuelt imponerende betonoverflade, der eliminerer behovet for yderligere byggematerialer og fremhæver den rå strukturs skønhed.

Odico%20st%F8beforme%20til%20The%20Dome
Odico støbeforme til The Dome

Fra udviklingsprojekt til realitet

Odico har siden foråret 2021 som ledende partner deltaget i det nationale forsknings- og teknologiudviklingsprojekt, ThermoForm, hvor ledende parter fra dansk forskning og byggeindustri arbejder med udvikling af en ny metode for robotdrevet højhastigheds-3d-print af hærdeplast støbeforme. Innovationsfonden investerer i dette 4-årige projekt med op til 15,9 mio. kr. som beskrevet i Odicos selskabsmeddelelse nr. 31-2020.

I løbet af projektets første to år har forskningen og teknologiudviklingen i projektet hos Odico resulteret i en supplerende og spændende produktionsproces, der nu er omsat til Odicos første kommercielle leverance til ’The Dome’ -projektet.

Odico forventer, at denne spinoff af projekt ThermoForm, vil resultere i flere interessante kommercielle løsninger i ind- og udland for fremstilling af 3d – printede støbeforme.

Frontløbere i byggeriet

Hos Odico A/S er man stolte over at samarbejde med Aarsleff og Peri Danmark, to fremtrædende aktører, der har taget denne nyudviklede teknologi til sig for at levere enestående resultater og fremvise bedste praksis i branchen. Det er imponerende at være vidne til deres engagement i at skubbe til grænserne og implementere innovative løsninger. Som en del af dette samarbejde er Odico stolte af at kunne annoncere introduktionen af denne innovative teknologi på markedet, hvilket yderligere styrker deres position som førende inden for digital fabrikation og deres engagement i at fremme byggebranchen.

null

Fakta: 

Aarsleff er hovedentreprænøren på projektet og har gået forrest på alle områder for at levere et byggeprojekt af allerhøjeste kvalitet til Aarhus Kommune, som er bygherre på projektet. Aarsleff startede med at etablere byggepladsen i begyndelsen af juni 2022 og man forventer at det samlede byggeri skal stå klar i 2025.

The Next Level er udviklet af Schmidt Hammer Lassen i samarbejde med ARoS og den verdenskendte amerikanske kunstner James Turrell. Domen får en loftshøjde på 15 meter og en diameter på 40 meter.

Nøgleord

Kontakter

Vedhæftede filer

Om Odico

Hos Odico A/S udnytter man banebrydende robotløsninger til at øge effektivitet og præcision i byggebranchen. Odicos state-of-the-art robotteknologi automatiserer traditionelt arbejdskrævende opgaver, hvilket fører til markant øget produktivitet og omkostningsbesparelser. 

Med fokus på at reducere materialespild og CO2-udledning fører Odico an inden for digital produktion og skalerbare robotløsninger, hvor man former branchens fremtid gennem innovation. 

Hos Odico A/S er man stolte over at være på forkant med innovation for en bæredygtig fremtid.

Læs mere om Odico og se eksempler på cases på www.odico.dk

Odico A/S Hovedkontor

Følg pressemeddelelser fra Odico A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Odico A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye