Gigtforeningen

Fysioterapeutens 5 gode råd: Sådan kan du træne i ferien

Del

Sommerferien står for døren. Et tiltrængt pusterum. Men skal det også være en pause fra den træning, som du egentlig gerne vil holde fast i – selvom du er i sommerhus, på storbyferie eller går all inclusive på Gran Canaria? Gigtforeningens fysioterapeut giver dig fem gode råd til, hvordan du kan holde træningen ved lige, mens du er på farten.

Holder din fysioterapeut lukket?
”Alle har godt af at bevæge sig. Og hvis du har gigt, er træning ligeså vigtig som medicin. Det holder smerterne og stivheden nede og sætter dig i stand til at klare almindelige dagligdags gøremål. Derfor kan det godt være et problem, når fysioterapeuten eller varmtvandsbassinet holder lukket, eller du selv skal på ferie. For ligesom medicin kun virker, når du tager den, virker træningen også kun, hvis du får det gjort,” siger Trine Majlund Vestbo, fysioterapeut i Gigtforeningens rådgivning.

Aftal nogle øvelser med din fysioterapeut
Der skal faktisk ikke så meget til, for at du kan holde fast i de gode rutiner, selvom du ikke er hjemme i de vante rammer.

”Ti minutter med en træningselastik og en daglig gå- eller cykeltur kan faktisk være nok til, at du holder formen ved lige og smerterne på afstand. Hvis du er vant til at blive vejledt af en fysioterapeut eller en personlig træner, er det en god ide, at I sammen aftaler nogle øvelser, som du kan lave – selvom det måske bliver på en lidt anden måde, end du plejer.”

Her er fysioterapeutens fem gode råd til din ferietræning:

1. Tal med din fysioterapeut

Hvis du træner hos en fysioterapeut eller har en personlig træner, så aftal nogle øvelser, som du kan lave, uanset hvor du er.

2. Invester i en pakke træningselastikker

De koster ikke en formue og fylder ikke i feriekufferten. Øv dig i at bruge dem, inden du tager afsted, så du ved, hvordan du skal gøre. Du kan komme langt med bare 10-15 minutters træning i løbet af dagen.

3. Sig til de andre, at du skal træne

Hvis du holder ferie sammen med andre, som ikke går så meget op i at træne, så sig til dem, at du har brug for at lave nogle øvelser hver dag for at have det godt. Måske kan du lokke en af dem med ud på den daglige gå- eller cykeltur.

4. Brug naturen

Holder du ferie i sommerhus? Naturen er en fantastisk træningsmakker! En svømmetur får hele kroppen i gang, en træstub fungerer fint som stepbænk, en væltet stamme er perfekt til at træne balancen, og ujævnt terræn styrker de små, stabiliserende muskler.

5. Nyd ferien

Er der dage, hvor du springer træningen over, eller hvor gå- eller cykelturen ikke bliver til noget, fordi det øser ned? Det går nok. Du har ferie – nyd det!

På Gigtforeningens hjemmeside kan du få inspiration til øvelser, som du kan lave hvor som helst. Klik ind på Bevægelse og træning – for dig med gigt (gigtforeningen.dk)

Kontakter

Marie Kristensen, pressechef i Gigtforeningen, tlf. 2485 4054, mail: MKristensen@Gigtforeningen.dk

Om Gigtforneningen

Gigtforeningen er en dansk patientforening med mere end 80.000 medlemmer og støtter. Patientforeningen blev grundlagt i 1936 og har som vision at sikre et bedre liv for de mere end 700.000 mennesker med sygdomme og smerter i led, ryg og muskler.

Følg pressemeddelelser fra Gigtforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gigtforeningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye