Kron Kommunikation

Ny national cykelrute langs Göta Kanal i Vestsverige åbner 10. juni

Del

Göta Kanal kan ikke bare opleves fra vandet, den kan i mindst lige så høj grad nydes fra en cykel. Den 220 km lange cykeltur langs Göta Kanal bliver nu godkendt som national cykelrute og indvies 10. juni. Den nye nationale cykelrute bliver Sveriges syvende i rækken. Vestsverige er den region i Sverige, der har flest nationale cykelruter, fem af syv går igennem Vestsverige, fx Unionsleden, Vänerleden og Ätradalsleden.

Dejlig cykling langs Göta Kanal, hvor bådlivet på kanalen sørger for underholdningen. Foto: Jonas Ingman/westsweden.com
Dejlig cykling langs Göta Kanal, hvor bådlivet på kanalen sørger for underholdningen. Foto: Jonas Ingman/westsweden.com

Den 200 år gamle Göta Kanalen er et af Sveriges mest kendte vartegn, og nu bliver det endnu nemmere at cykle den smukke og varierede 220 km lange strækning langs kanalen. 87 km er helt bilfrie, og ruten går mellem byerne Mem og Sjötorp. Alle strækninger langs kanalen er kvalitetssikret med fokus på cyklisternes sikkerhed og service, med tydelig skiltning og med flere cykelrelaterede tilbud langs ruten.

”De seneste tre år har der været et kæmpe fokus på cykling i Vestsverige, og vi har været med i åbningen af en national cykelrute tre år i træk. Det er særligt sjovt, at vi nu også får en national cykelrute langs Göta Kanal, som vi ved, at danskerne kender og er glade for, og da der er mange cyklister i Danmark, håber vi på at møde endnu flere danskere på vores cykelruter denne sommer,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Satsningen på cykeloplevelser er noget, der kan mærkes i turismebranchen i Vestsverige, hvor flere tilbyder cykelvenlig overnatning og ekstra service til cyklister, som fx cykeludlejning af både almindelige cykler og el-cykler, guidede ture, mulighed for at vaske sin cykel og hele cykelpakker, med lejecykel, forslag til rute og overnatning, alt sammen noget, der gør det nemmere at være på cykelferie.

Dejlige stop langs Göta Kanal

Göta Kanalen blev bygget i 1832 for at skabe en forbindelse for handel og skibsfart mellem søen Vänern og Østersøen. Der er i alt 58 sluser i kanalen, og i dag er den en af Sveriges mest populære turistattraktioner.

Et godt sted at starte en cykeltur langs Göta Kanal er ved Sjötorp. Her er hyggelige caféer, kanalmuseum, gallerier og cykeludlejning. Langs ruten er der flere oplagte stop, fx ved sluserne i Hajstorp, her kan man se bådene passere flere forskellige sluser. Karlsborg Fæstning er et andet sted, hvor man bør tage en kulturel pause. Fæstningen er en af Sveriges største og mest velbevarede, og var engang landets reservehovedstad. Og sidst men ikke mindst kan man tage en god pause med en sejltur på kanalen.

Ønsker man, at en oplevelse langs kanalen skal være ekstra nem at gå til, er det muligt at bestille en cykelpakke, som både inkluderer overnatning og mad. Kommer man ikke med egen cykel, kan man leje en cykel i Sjötorp.

Sveriges syv nationale cykelruter:

  1. Kattegattleden (390 km) er Sveriges første nationale cykelsti. Den strækker sig fra Gøteborg i nord til Helsingborg i syd. 390 lette kilometer langs kysten. Ruten er familievenlig, og der er masser af sandstrande og attraktioner undervejs.
  2. Sydostleden (274 km) løber fra Växjö gennem Småland, via Blekinge til kystlandskabet på Österlen i Skåne. Cykelruten er opdelt i syv forskellige etaper.
  3. Sydkystleden (260 km) strækker sig langs Skånes kyst fra Simrishamn til Helsingborg. Her cykler man gennem maleriske fiskerlandsbyer, pulserende byer og altid med udsigt til havet.
  4. Unionsleden (350 km) strækker sig fra Karlstad i Värmland via Dalsland i Vestsverige over grænsen til Moss i Norge. Her kan man opleve spændende seværdigheder og smukke kulturlandskaber fra cyklen på begge sider af grænsen.
  5. Ätradalsleden (200 km) strækker sig fra Falköping i Vestsverige til Falkenberg i Halland. Undervejs byder cykelruten på åbne landskaber, kilometervis af skov og smukke søer. Halvdelen af ruten går på bilfri stier, mens resten af ruten foregår på små landeveje, der snor sig gennem smuk og varieret natur.
  6. Vänerleden (640 km) strækker sig hele vejen rundt om Sveriges største sø Vänern. Stien krydser også Sveriges syvende nationale cykelsti Göta Kanal-leden. Vänerleden var i år nomineret til Europas bedste cykelrute 2023 på cykel- og vandringsmessen Fiets en Wandelbeurs i Utrecht i Holland.
  7. Göta kanal-leden (220 km) er Sveriges syvende nationale cykelrute, der strækker sig fra Mem i Östergötland til Sjötorp i Västergötland.

Krav til nationale cykelruter: En national cykelrute skal være mindst 200 km lang, og den skal være nem at komme til med offentlig transport med start og afslutning i byer, hvor der er service som fx overnatning og cykeludlejning. Ruten er trafiksikker og skiltet i begge retninger. Det er desuden et plus, hvis man kan cykle to cykler ved siden af hinanden.

Læs mere: Om oplevelserne på vejen langs Göta Kanal-leden

Overnatning og cykeludlejning ved Göta kanal

Overnatning tæt på cykelmuligheder i Vestsverige

Cykle med guide i Vestverige

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge, forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye