Kron Kommunikation

Ny national cykelrute langs Göta Kanal i Vestsverige åbner 10. juni

Del

Göta Kanal kan ikke bare opleves fra vandet, den kan i mindst lige så høj grad nydes fra en cykel. Den 220 km lange cykeltur langs Göta Kanal bliver nu godkendt som national cykelrute og indvies 10. juni. Den nye nationale cykelrute bliver Sveriges syvende i rækken. Vestsverige er den region i Sverige, der har flest nationale cykelruter, fem af syv går igennem Vestsverige, fx Unionsleden, Vänerleden og Ätradalsleden.

Dejlig cykling langs Göta Kanal, hvor bådlivet på kanalen sørger for underholdningen. Foto: Jonas Ingman/westsweden.com
Dejlig cykling langs Göta Kanal, hvor bådlivet på kanalen sørger for underholdningen. Foto: Jonas Ingman/westsweden.com

Den 200 år gamle Göta Kanalen er et af Sveriges mest kendte vartegn, og nu bliver det endnu nemmere at cykle den smukke og varierede 220 km lange strækning langs kanalen. 87 km er helt bilfrie, og ruten går mellem byerne Mem og Sjötorp. Alle strækninger langs kanalen er kvalitetssikret med fokus på cyklisternes sikkerhed og service, med tydelig skiltning og med flere cykelrelaterede tilbud langs ruten.

”De seneste tre år har der været et kæmpe fokus på cykling i Vestsverige, og vi har været med i åbningen af en national cykelrute tre år i træk. Det er særligt sjovt, at vi nu også får en national cykelrute langs Göta Kanal, som vi ved, at danskerne kender og er glade for, og da der er mange cyklister i Danmark, håber vi på at møde endnu flere danskere på vores cykelruter denne sommer,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Satsningen på cykeloplevelser er noget, der kan mærkes i turismebranchen i Vestsverige, hvor flere tilbyder cykelvenlig overnatning og ekstra service til cyklister, som fx cykeludlejning af både almindelige cykler og el-cykler, guidede ture, mulighed for at vaske sin cykel og hele cykelpakker, med lejecykel, forslag til rute og overnatning, alt sammen noget, der gør det nemmere at være på cykelferie.

Dejlige stop langs Göta Kanal

Göta Kanalen blev bygget i 1832 for at skabe en forbindelse for handel og skibsfart mellem søen Vänern og Østersøen. Der er i alt 58 sluser i kanalen, og i dag er den en af Sveriges mest populære turistattraktioner.

Et godt sted at starte en cykeltur langs Göta Kanal er ved Sjötorp. Her er hyggelige caféer, kanalmuseum, gallerier og cykeludlejning. Langs ruten er der flere oplagte stop, fx ved sluserne i Hajstorp, her kan man se bådene passere flere forskellige sluser. Karlsborg Fæstning er et andet sted, hvor man bør tage en kulturel pause. Fæstningen er en af Sveriges største og mest velbevarede, og var engang landets reservehovedstad. Og sidst men ikke mindst kan man tage en god pause med en sejltur på kanalen.

Ønsker man, at en oplevelse langs kanalen skal være ekstra nem at gå til, er det muligt at bestille en cykelpakke, som både inkluderer overnatning og mad. Kommer man ikke med egen cykel, kan man leje en cykel i Sjötorp.

Sveriges syv nationale cykelruter:

  1. Kattegattleden (390 km) er Sveriges første nationale cykelsti. Den strækker sig fra Gøteborg i nord til Helsingborg i syd. 390 lette kilometer langs kysten. Ruten er familievenlig, og der er masser af sandstrande og attraktioner undervejs.
  2. Sydostleden (274 km) løber fra Växjö gennem Småland, via Blekinge til kystlandskabet på Österlen i Skåne. Cykelruten er opdelt i syv forskellige etaper.
  3. Sydkystleden (260 km) strækker sig langs Skånes kyst fra Simrishamn til Helsingborg. Her cykler man gennem maleriske fiskerlandsbyer, pulserende byer og altid med udsigt til havet.
  4. Unionsleden (350 km) strækker sig fra Karlstad i Värmland via Dalsland i Vestsverige over grænsen til Moss i Norge. Her kan man opleve spændende seværdigheder og smukke kulturlandskaber fra cyklen på begge sider af grænsen.
  5. Ätradalsleden (200 km) strækker sig fra Falköping i Vestsverige til Falkenberg i Halland. Undervejs byder cykelruten på åbne landskaber, kilometervis af skov og smukke søer. Halvdelen af ruten går på bilfri stier, mens resten af ruten foregår på små landeveje, der snor sig gennem smuk og varieret natur.
  6. Vänerleden (640 km) strækker sig hele vejen rundt om Sveriges største sø Vänern. Stien krydser også Sveriges syvende nationale cykelsti Göta Kanal-leden. Vänerleden var i år nomineret til Europas bedste cykelrute 2023 på cykel- og vandringsmessen Fiets en Wandelbeurs i Utrecht i Holland.
  7. Göta kanal-leden (220 km) er Sveriges syvende nationale cykelrute, der strækker sig fra Mem i Östergötland til Sjötorp i Västergötland.

Krav til nationale cykelruter: En national cykelrute skal være mindst 200 km lang, og den skal være nem at komme til med offentlig transport med start og afslutning i byer, hvor der er service som fx overnatning og cykeludlejning. Ruten er trafiksikker og skiltet i begge retninger. Det er desuden et plus, hvis man kan cykle to cykler ved siden af hinanden.

Læs mere: Om oplevelserne på vejen langs Göta Kanal-leden

Overnatning og cykeludlejning ved Göta kanal

Overnatning tæt på cykelmuligheder i Vestsverige

Cykle med guide i Vestverige

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge, forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum