Kron Kommunikation

Tranerne danser foråret ind i Vestsverige

Del

En helt sikker forårsbebuder er de mange traner ved Hornborgasjön, og de danser ligefrem foråret ind. Hornborgasjön i Vestsverige er det bedste sted at se de mange tusinde traner, når de tager et hvil på vejen til deres ynglepladser længere nordpå. Området ved Hornborgasjön byder på mange variationer af traneoplevelser, og i år er det muligt at bo i et helt nyt trætopshus hos Trädhushotellet Islanna lige i nærheden af søen med de mange traner.

Det er en særlig oplevelse, at se tranedans i Vestsverige ved solopgang. Foto: Tore Johansson
Det er en særlig oplevelse, at se tranedans i Vestsverige ved solopgang. Foto: Tore Johansson

”Her i Vestsverige er tranernes ankomst virkelig et sikkert forårstegn, og tranedansen ved Hornborgasjön er virkelig et must at opleve. Lige nu har gæster fra Danmark en ekstra økonomisk fordel ved rejser til Sverige på grund af den rekordlave svenske kronekurs, hvor man slippe med 66 danske kroner for 100 svenske, så det kan måske give muligheden for at forkæle sig selv med en forårstur til Sverige,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Fra midten af marts til midten af april holder tranerne til ved fuglesøen Hornborgasjön. Op imod 20.000 traner om dagen samles ved søen, og rekorden er 27.300 på én gang. Det er en spektakulær oplevelse at se så mange af de store, flotte fugle på en gang. Dansen foregår mellem traneparrene, som holder sammen hele livet. De cirkler rundt om hinanden, laver høje, hurtige hop og så bukker de sig stilfuldt imod hinanden. Tranerne er store fugle på 100-130 cm, med lange ben og et vingefang på omkring to meter. Man kan se dem fra udsigtstårne og platforme. Guider ved infocentret kan fortælle mere om tranerne og området.

Læs mere: https://www.vastsverige.com/en/hornborgasjon/sights-and-activities/crane-season/

Nyt trætopshus hos Trädhushotellet Islanna

Lige til forårets tranedans åbner Trädhushotellet Islanna et nyt hus oppe i trækronerne. Det nye hus er det tredje trætopshus, hotellet råder over, og det må siges at være en både eksklusiv og unik overnatningsmulighed. Det nye hus ved navn ”Lilla Islanna” er en tro kopi af ejernes egen bolig nede på jorden. Huset er en klassisk svenskrød hytte med hvide detaljer og flot træarbejde. Det er bygget af bæredygtige materialer og indrettet med genbrugsmøbler. Her kan man nyde livet fra oven, og der er ikke en gang brug for at komme ned på jorden for at spise morgenmad, den serveres i en kurv, som hejses op i huset om morgenen. Inden længe hejses huset op på sin plads i et stort egetræ. Så snart huset kan bookes, kommunikeres det på hjemmesiden.

Læs mere: http://islanna.com

3 tips til en vellykket tranetur

1. Tranedansen opleves bedst morgen og aften

  Særligt smuk er traneoplevelsen ved solopgangens magiske morgenlys og i solnedgangens skumringslys. Tranerne kommer flyvende ved solopgang, så spiser og danser de, og om aftenen flyver de til deres sovepladser på lavt vand i søen. De store fugle kommer nogle gange tæt på de besøgende, kun 30-40 meters afstand. Trods det er det en god idé at tage en kikkert med, så man rigtigt kan nyde skuespillet.

  En helt ny mulighed er guidning ved daggry med afgang kl. 6.00 fra Stadshotellet i Skara 25. marts eller fra Kurorten Mösseberg 1. april med ankomst til tranedansen lige til solopgang og tranernes morgensang - en spektakulær måde at starte dagen på. Der indgår morgenmad og en varm drik i guidningen. Guidningen foregår på svensk.

  I hele traneperioden kan man stå tidligt op og se traner og bagefter varme sig på en dejlig tranemorgenmad hos Löwings Ateljé i nærheden af Hornborgasjön. Her serveres morgenmadsbuffet fra 22. marts – 16. april kl. 8-10.

  2. Besøg Varnhems klosterkirke, et historisk magtcentrum

   Området mellem byerne Skara, Falköping og Skövde har været et historisk magtcentrum og et af de steder, hvor åndelig, politisk, kulturel og økonomisk magt var koncentreret i middelalderen. Klosterkirken er det sidste hvilested for fire svenske middelalderkonger og Stockholms grundlægger Birger Jarl. For nylig er klostersøen blevet renoveret, og man kan nu nyde den samme udsigt over den, som munkene gjorde i sin tid. Der er en vandresti rundt om søen med smuk udsigt over klosteret. Jan Guillous bøger om tempelridderen Arn, som blev opdraget af munkene, har gjort kirken ekstra berømt. Allerede i vikingetiden fandtes her en privat kirke, den gamle krypt er bevaret, og nu kalder man pladsen for Kata gård. Både Varnhems klosterkirke og Kata gård åbner for sæsonen 18. marts.

   3. Oplev naturen til fods

    Vandring er en særligt god måde at opleve området på. Man kan både vandre på Pilgrimsruten fra Falköping til Varnhem. På bjerget Mösseberg, 327 meter over havets overflade ved Falköping, er der vandring med smukke udsigter. Eller på bjerget Billingen hvor vandrestien Trollstien snor sig gennem skov, forbi bjergskråninger og den skjulte perle Rododendrondalen.

    Læs mere: https://www.vastsverige.com/da/hornborgasjon/sevardheter/11-forarsudflugter-i-tranernes-land/

    Om Turistrådet Västsverige

    Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

    Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

    Nøgleord

    Kontakter

    Velkommen til Kron Kommunikation!

    Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

    Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

    Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

    Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

    Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

    Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

    Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

    Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

    Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

    Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

    NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

    Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

    I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

    Besøg vores nyhedsrum