Kron Kommunikation

Vestsveriges største skisportssted satser på både vinter og sommer

Del

Knap fire timer fra Danmark ligger Vestsveriges største skisportssted, Ulricehamn. Skisportsstedet har lige fået ny ejer, som vil udvikle både vinter- og sommeraktiviteter. Vintersæsonen skal sikres med moderne teknik og året rundt-aktiviteter, som fx forskellige typer af cykling, der gør destinationen attraktiv for endnu flere gæster. Den korte transporttid og det budgetvenlige prisniveau i Sverige på grund af den lave kronekurs gør turen ekstra interessant for danske gæster lige nu.

Ulricehamn er et godt sted at prøve at stå på ski for første gang, og snart kommer der også flere sommeraktiviteter. Foto: Emma Ekstrand
Ulricehamn er et godt sted at prøve at stå på ski for første gang, og snart kommer der også flere sommeraktiviteter. Foto: Emma Ekstrand

I Vestsverige, kun omkring fire timer fra Danmark, er der både gode muligheder for at komme på alpine pister og få brugt hele kroppen i fremragende langrendsspor. I byen Ulricehamn kan man stå på alpinski på otte pister i forskellige sværhedsgrader på hos Ulricehamn Ski Center, som nu med ny ejer skifter navn til Ulricehamn Ski, Bike and Hike, da man også vil satse på sommeraktiviteter. Den nye ejer er en lokal skientusiast, Patrik Frisk, som overtager skisportsstedet fra Branäsgruppen.

”Ulricehamn har helt unikke forudsætninger for både sommer- og vintersport. Om vinteren er det byens gode muligheder for langrend kombineret med vores populære alpine skimuligheder, og om sommeren tilbyder vi Enduro- og Downhill-cykling og endnu flere outdoormuligheder,” siger Fredrik Porat, direktør for Ulricehamn Ski, Bike and Hike, der glæder sig til åbningen 17. december.

I samme by ligger det store friluftsområde Lassalyckan, hvor der er et officielt Vasaløbscenter og langrendsstadion med et oplyst kunstsnespor på 3,5 km og tre langrendsløjper, som er henholdsvis 5, 10 og 15 km lange. Worldcup i langrend har flere gange blevet afholdt her, hvilket siger en del om den høje standard stedet holder. Til denne vinter har man forbedret og effektiviseret snekanonsystemet til langrendssporene. Sporene ligger ski in/ski out fra Hotell Lassalyckan, hvor der også er udlejning af langrendsudstyr og mulighed for at få hjælp at Vasaløbscoach Marcus Jönsson.

”Der er ikke langt fra Danmark til skidestinationerne i Vestsverige, det er nemt at køre op til en weekend, uanset om man er til slalom eller langrend. Vores destinationer er et naturligt sted at starte, hvis man vil prøve på ski for første gang, hvis man trænger til en ekstra skitur i en weekend eller træner til Vasaløbet. Både i Ulricehamn og i Skövde er der blevet udviklet og investeret over en årrække, og områderne tilbyder oplevelser i høj kvalitet,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Officielt Vasaløbscenter, svenske skimesterskaber og Sveriges VM-hold

I byen Skövde ligger Billingen, et officielt Vasaløbscenter, som er specialiseret i langrend. Billingen har 30 km langrendsløjper, hvoraf 10 km er oplyste kunstsnespor til både klassisk stil og skate, som egner sig perfekt til langrendsentusiasten. Billingen i Skövde er et oplagt træningssted for danske langrendsentusiaster, hvor virksomheden Träningskonsulenten med Patrik Johansson er officiel Vasaløbscoach. Langrendsområdets høje kvalitet betyder også, at de svenske skimesterskaber afvikles her fra 31. januar til 5. februar. Sveriges VM-hold i langrend er på plads 31. januar og 1. februar for derefter at tage til World Cup-konkurrencen i Toblach i Italien. I forbindelse med skimesterskaberne er der lavet en ny løjpe, som er mere krævende og med større stigning.

Læs mere om vinterferie i Vestsverige: https://www.vastsverige.com/da/vinteroplevelser/?site=5

Fakta om Vasaløbet: Omkring 1000 danskere løber hvert år det 90 km lange Vasaløbet, som er verdens største langrendsløb og afholdes i Dalarna i Sverige.

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum