Kron Kommunikation

Vestsveriges største skisportssted satser på både vinter og sommer

Del

Knap fire timer fra Danmark ligger Vestsveriges største skisportssted, Ulricehamn. Skisportsstedet har lige fået ny ejer, som vil udvikle både vinter- og sommeraktiviteter. Vintersæsonen skal sikres med moderne teknik og året rundt-aktiviteter, som fx forskellige typer af cykling, der gør destinationen attraktiv for endnu flere gæster. Den korte transporttid og det budgetvenlige prisniveau i Sverige på grund af den lave kronekurs gør turen ekstra interessant for danske gæster lige nu.

Ulricehamn er et godt sted at prøve at stå på ski for første gang, og snart kommer der også flere sommeraktiviteter. Foto: Emma Ekstrand
Ulricehamn er et godt sted at prøve at stå på ski for første gang, og snart kommer der også flere sommeraktiviteter. Foto: Emma Ekstrand

I Vestsverige, kun omkring fire timer fra Danmark, er der både gode muligheder for at komme på alpine pister og få brugt hele kroppen i fremragende langrendsspor. I byen Ulricehamn kan man stå på alpinski på otte pister i forskellige sværhedsgrader på hos Ulricehamn Ski Center, som nu med ny ejer skifter navn til Ulricehamn Ski, Bike and Hike, da man også vil satse på sommeraktiviteter. Den nye ejer er en lokal skientusiast, Patrik Frisk, som overtager skisportsstedet fra Branäsgruppen.

”Ulricehamn har helt unikke forudsætninger for både sommer- og vintersport. Om vinteren er det byens gode muligheder for langrend kombineret med vores populære alpine skimuligheder, og om sommeren tilbyder vi Enduro- og Downhill-cykling og endnu flere outdoormuligheder,” siger Fredrik Porat, direktør for Ulricehamn Ski, Bike and Hike, der glæder sig til åbningen 17. december.

I samme by ligger det store friluftsområde Lassalyckan, hvor der er et officielt Vasaløbscenter og langrendsstadion med et oplyst kunstsnespor på 3,5 km og tre langrendsløjper, som er henholdsvis 5, 10 og 15 km lange. Worldcup i langrend har flere gange blevet afholdt her, hvilket siger en del om den høje standard stedet holder. Til denne vinter har man forbedret og effektiviseret snekanonsystemet til langrendssporene. Sporene ligger ski in/ski out fra Hotell Lassalyckan, hvor der også er udlejning af langrendsudstyr og mulighed for at få hjælp at Vasaløbscoach Marcus Jönsson.

”Der er ikke langt fra Danmark til skidestinationerne i Vestsverige, det er nemt at køre op til en weekend, uanset om man er til slalom eller langrend. Vores destinationer er et naturligt sted at starte, hvis man vil prøve på ski for første gang, hvis man trænger til en ekstra skitur i en weekend eller træner til Vasaløbet. Både i Ulricehamn og i Skövde er der blevet udviklet og investeret over en årrække, og områderne tilbyder oplevelser i høj kvalitet,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Officielt Vasaløbscenter, svenske skimesterskaber og Sveriges VM-hold

I byen Skövde ligger Billingen, et officielt Vasaløbscenter, som er specialiseret i langrend. Billingen har 30 km langrendsløjper, hvoraf 10 km er oplyste kunstsnespor til både klassisk stil og skate, som egner sig perfekt til langrendsentusiasten. Billingen i Skövde er et oplagt træningssted for danske langrendsentusiaster, hvor virksomheden Träningskonsulenten med Patrik Johansson er officiel Vasaløbscoach. Langrendsområdets høje kvalitet betyder også, at de svenske skimesterskaber afvikles her fra 31. januar til 5. februar. Sveriges VM-hold i langrend er på plads 31. januar og 1. februar for derefter at tage til World Cup-konkurrencen i Toblach i Italien. I forbindelse med skimesterskaberne er der lavet en ny løjpe, som er mere krævende og med større stigning.

Læs mere om vinterferie i Vestsverige: https://www.vastsverige.com/da/vinteroplevelser/?site=5

Fakta om Vasaløbet: Omkring 1000 danskere løber hvert år det 90 km lange Vasaløbet, som er verdens største langrendsløb og afholdes i Dalarna i Sverige.

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye