Kron Kommunikation

Sveriges største julemarked og julestemning i Gøteborg 2022

Del

Julestemningen vågner og vokser, når man tager på julemarked, og med den lave svenske valutakurs er der lige nu endnu bedre grund til at tage til Sverige for at få et skud julestemning og købe julegaverne til en god pris. I Gøteborg er der fortryllende korsang, julemarkeder rundt om i hele byen, skøjteløb og svenske julelækkerier fra 11. november til nytår. Gøteborgs store forlystelsespark Liseberg byder julens gæster velkommen med et nyt kæmpestort nisselandskab.

I Gøteborgsområdet Haga er der hyggelig julestemning og på Lisberg i Gøteborg åbner kæmpe nisselandskab. Foto: Happy Visuals
I Gøteborgsområdet Haga er der hyggelig julestemning og på Lisberg i Gøteborg åbner kæmpe nisselandskab. Foto: Happy Visuals

Julemarkeder

null

Sveriges største julemarked med kæmpe nisselandsby - Jul på Liseberg, 19. november – 30. december

Gøteborgs store forlystelsespark Liseberg forvandles i juletiden til et vinterlandskab med Sveriges største julemarked, med omkring 500.000 besøgende og omkring 80 boder og butikker. Årets nyhed er et kæmpestort nisselandskab – Lisbergs største julenyhed nogensinde. Julemanden er her naturligvis, men det er nisserne, som har hovedrollen. De er sjove, finurlige og lidt drilske, men fremfor alt virkelig søde og glade for at vise deres landsby frem. Derudover byder Liseberg på vinteråbne forlystelser og mange restauranter, der serverer lækker julemad. Der er også en skøjtebane, hvor man kan leje skøjter og skøjte med maskotkaninen Julius for derefter at nyde en varm kakao ved skøjtebanens servering. Det bliver helt sikkert sjovt og hyggeligt for både store og små.

Læs mere: Jul på Liseberg https://www.liseberg.se/jul-pa-liseberg/

null

Jul i Haga, weekender 26. november – 18. december

Gøteborgs hyggeligste og mest nuttede kvarter må være Haga med flotte gamle træhuse i pastelfarver. Det traditionelle julemarked på Haga Nygata sælger kunsthåndværk og lokalt producerede varer, og man kan shoppe trendy ny mode i de nærliggende butikker. I bydelen Haga er der også mange hyggelige cafeer, der serverer traditionelle julespecialiteter som gløgg, peberkager og luciaboller og ikke mindst Sveriges største kanelbolle.

Læs mere her: Jul i Haga https://www.goteborg.com/evenemang/jul-i-haga-2

null

Julemarked i Kronhusbodarna i Gøteborgs ældste bygninger - nyhed

En af Gøteborgs ældste bygninger er Kronhuset fra 1654. Her kan man nyde julestemningen i de historiske rammer til det årlige julemarked. Man kan købe dejlige julegaver fra markedsboderne og hos de lokale håndværkere i Kronhusbodarna. Café Kronhuset er en hyggelig café, der serverer mad, kaffe og forfriskninger.

Nyt for i år er, at der hver weekend er forskellige temaer for markedet som spænder over genbrug og re-design, kunsthåndværk, ballet og nyt design.

26.-27. november – Genbrug & Redesign

1.-4. december – Kunsthåndværk

8.-11. december – Nøddeknækkeren med Den Svenske Balletskole

16.-18. december – Designmarked

Læs mere: Jul på Kronhusbodarna https://kronhuset.se

null

Gunnebo slot og have, 19.-20. og 26.-27. november

Kun en kort tur syd for Gøteborg ligger Gunnebo Slot med et af Sveriges bedst bevarede 1700-talsmiljøer. To weekender i november tager slottet forskud på julen med et økologisk julemarked, som byder på kunsthåndværk og lækker mad. Her kan man nyde fortryllende indendørs- og udendørs miljøer, et julemarked med varmende mad og drikke og aktiviteter for hele familien. Den hyggelige cafe har et økologisk og lokalt dyrket udvalg.

Læs mere her: Gunnebo Slott och trädgårdar https://gunneboslott.se/gunnebo/julmarknad-5/

Tjolöholm Slot, fredag – søndag, 11. – 27. november

Allerede i november er der julemarked på Tjolöholm Slot uden for Göteborg. Udover at opdage det magiske slot i Tudor-stil kan man gå på julegavejagt, møde julemanden, opleve ildshows og smage juleinspireret mad og drikke.

Læs mere her: Tjolöholm Slott https://www.tjoloholm.se/kalender/julmarknad/

Julemarked i Gøteborgs skærgård på Hönö, 26. og 27. november

Hönö Klåva havns eget julemarked finder sted i den første adventsweekend hvert år. Gå en tur blandt julepyntede butikker, besøg håndværksudstillerne, spis noget lækkert på en af de hyggelige restauranter eller i en af boderne, se på julelysene i havnen og meget mere.

Læs mere her: Skærgården i adventstid https://www.goteborg.com/evenemang/skargarden-i-advent-2022

Læs om alle julemarkeder her. https://www.goteborg.com/en/guides/christmas-markets-in-gothenburg

Om Gøteborg

Gøteborg blev grundlagt i 1621 og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum