Kron Kommunikation

Gøteborg bevarer førstepladsen blandt bæredygtige destinationer i verden

Del

Verdens førende inden for bæredygtighed - for sjette år i træk ligger Gøteborg i toppen som den mest bæredygtige destination. Onsdag 9. november blev resultaterne af Global Destination Sustainability Index 2022 afsløret, hvor 70 byer i verden deltager.

Gøteborg er kåret som verdens mest bæredygtige destination. Katarina Thorstensson, Gøteborg & Co, modtog prisen på ICCA World Congress i Krakow. Foto: Ellen Gribing/Göteborg & Co
Gøteborg er kåret som verdens mest bæredygtige destination. Katarina Thorstensson, Gøteborg & Co, modtog prisen på ICCA World Congress i Krakow. Foto: Ellen Gribing/Göteborg & Co

”Det er en fantastisk anerkendelse af Gøteborgs langsigtede bæredygtighedsarbejde. At fastholde topplaceringen for sjette år i træk er en bedrift, der viser, at byen og hotelbranchen tager bæredygtighedsarbejdet alvorligt og udfordrer andre byer til at gøre det samme,” siger Peter Grönberg, CEO hos Göteborg & Co.

Global Destination Sustainability Index (GDSI) er en sammenlignende rangliste startet i 2016 af organisationen Global Destination Sustainability Movement. Siden starten har Göteborg været placeret i toppen hver gang. Det er bæredygtighed i alle dimensioner, der måles; økologiske, sociale og økonomiske. Men for at komme højt på ranglisten er det ikke kun vigtigt, at hotelbranchen er engageret og involveret, men også hvordan byen generelt arbejder med bæredygtighedsspørgsmål.

Gøteborg indtog førstepladsen foran Bergen og København. Marginerne var ikke store, hvilket viser, at flere og flere destinationer arbejder aktivt og succesfuldt med bæredygtighedsspørgsmål.

”Vi er enormt stolte over at igen at stå øverst på listen. Konkurrencen er hårdere end nogensinde tidligere, hvilket er meget glædeligt, da bæredygtighed er vigtigere end nogensinde. Vi vil være pionerer og selvfølgelig fastholde positionen, der motiverer os og gør vores destination attraktiv. At kunne tilbyde et bæredygtigt udbud og turisme på destinationen, der giver mere, end det kræver, er gavnligt for turisterhvervet, for borgerne i Göteborg og dem, der besøger os,” siger Katarina Thorstensson, bæredygtighedsstrateg hos Gøteborg & Co.

GDSI er en bred måling af, hvor godt byerne og turismeindustrien, f.eks. hotellerne i byerne, arbejder med bæredygtighed. Vurdering og scoring er baseret på 71 forskellige kriterier, der dækker alt fra udledning af drivhusgasser, genanvendelse, tilgængelighed, inklusion, tryghed og sikkerhed, bæredygtighedscertificerede hoteller og restauranter, til om der findes bæredygtighedsstrategier hos både offentlige og private aktører.

Læs mere om GDSI og alle byers resultater: The Global Destination Sustainability Movement (gds.earth)

Om Gøteborg

Gøteborg blev grundlagt i 1621, og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er, at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum