Kron Kommunikation

Gøteborg i efterårsferien - satser på danskerne med nyt skrækhus, Creepy Science og hyggelig uhygge

Del

Flere og flere danskere søger mod Gøteborg, og særligt i efterårsferien er der vækst i antallet af danske overnatninger. Nu skruer byen ekstra meget op for aktiviteterne i danskernes efterårsferie. Der er blandt andet et nyt skrækhus på Liseberg, klamme eksperimenter på Universeum, hyggelig uhygge hos Alfons Åberg og endda mulighed for at bo på et skrækhotelværelse.

Det store sciencecenter Universeum i Gøteborg satser på Creepy Science i den danske efterårsferie. Foto: Ellika Henrikson
Det store sciencecenter Universeum i Gøteborg satser på Creepy Science i den danske efterårsferie. Foto: Ellika Henrikson

Gøteborg er blevet en populær destination for danskerne i efterårsferien. Antallet af danske overnatninger stiger, og over fra 2017 til 2021 er antallet af danske overnatninger i oktober steget med 39 procent.* Nu satser Gøteborg og hele turisterhvervet i byen på at være ekstra attraktive for danske gæster i efterårsferien.

Gøteborgs store attraktioner som forlystelsesparken Liseberg og sciencecentret Universeum holder åbent i den danske efterårsferie og præsenterer flere nyheder. Liseberg slår portene op til halloweenfejring med et helt nyt skrækhus ’7’, der virkelig er gruopvækkende. Gæsterne skal på en rystende vandring gennem de syv dødssynder. Vandringen er så skrækindjagende, at aldersgrænsen er sat til 15 år. På Liseberg er der også præmiere på et nyt skrækområde ”Dæmonernes skygge”, men alt er ikke skræk, der er stadig masser af hyggelig halloween med 30.000 græskar i parken og sjov for de yngre gæster i Kaninlandet.

”Vore danske gæster er meget vigtige for os – og med én af Europas bedste Halloween-parker, samt vores nye skrækhus ’7’, håber vi at se endnu flere danske gæster i Liseberg. Uhygge er nemlig universelt,” siger Andreas Veilstrup Andersen, Lisebergs danske administrerende direktør.

Hos Universeum, Gøteborgs store sciencecenter, er det nyt, at man har Creepy Science med klamme eksperimenter, vampyrer, flagermus og edderkopper på programmet i den danske efterårsferie:

”Creepy Science har været meget populært i forbindelse med den svenske efterårsferie og halloween i flere år. I år vil vi også give de danske feriegæster chancen for at lave slim, quizze om blodsugende dyr, prøve lammende mind control og meget mere! Derfor starter vi vores efterårsferieaktiviteter allerede 1. oktober og aktiviteterne løber frem til 6. november,” siger Eric Edblad, marketingchef i Universeum.

Også de små skal have lidt hyggelig uhygge sammen med Alfons Åbergs, som har sit helt eget hus centralt i Gøteborg i den smukke park Trädgårdsföreningen. Alfons hus er blevet hjemsøgt af monstre og spøgelser i efterårsferien. Og selv overnatningen kan blive uhyggelig hos hotellerne Quality Weaver og Quality Waterfront, hvor et antal værelser bliver indrettet med skræktema, og her kan man ikke vide sig sikker, om der kommer uhyggelige overraskelser under opholdet i efterårsferien.

”Vi har set udviklingen med flere danske gæster over nogle år, og som en del af vores store udbud af oplevelser og aktiviteter, satser vi nu på, at der skal være endnu flere efterårsferieaktiviteter i uge 42, hvor danskerne holder ferie. Lige nu er den svenske kronekurs også meget fordelagtig, så det kan endda blive en tur til en meget fornuftig pris,” siger Eva Lehmann, enhedschef for Marketing & Kommunikation hos Göteborg & Co.

Læs mere om efterårsferie i Gøteborg: https://www.visit-goteborg.com/dk/guides/efterarsferie-i-goteborg-2022/

GUIDE: Topaktiviteter i Gøteborg i efterårsferien

Halloween på Liseberg med nye skrækindjagende forlystelser
Gøteborgs absolut største turistattraktion er den store forlystelsespark Liseberg. I efterårsferien går Liseberg all-in på uhyggen i parken, hvor en stor efterårsstorm vender hele parken på hovedet. I tumulten venter gys til de store og sjov og ballade for de små. Lisbergs store nyhed er det nye skrækhus 7, hvor gæsterne udfordres på temaet de syv dødssynder. Et nyt skrækområde, Dæmonernes skygge, hvor gæsterne møder faldne engle og dæmoner, bliver også en del af oplevelsen denne sæson. Med fem skrækhuse, to skrækområder og 300 skrækskuespillere, skal det nok blive skræmmende sjovt, når efterårsmørket falder på.

Læs mere: https://www.liseberg.se/halloween/

Universeum med Creepy Science
Gøteborgs store sciencecenter Universeum byder på videnskab på en sjov og nemt tilgængelig måde. Stedet har både en regnskov med dyr og Sveriges største akvarium. I den danske efterårsferie er der gang i Creepy Science, hvor der er indviklede quizzer, uhyggelige tricks og klam og klistret kreativitet. Her får spøgelser, små kryb, vampyrer, flagermus, slanger og edderkopper lov til at fylde lidt ekstra.

Læs mere: https://www.universeum.se/en/

Alfons Åbergs kulturhus har spøgelser på besøg
Selv Alfons Åbergs hus bliver hjemsøgt i efterårsferien. Her vil der være kreative spøgelsesfornøjelser, spændende teaterforestillinger og masser af anden uhyggelig hygge. Hos Alfons Åberg er der børneteater og højtlæsning hver dag, og man kan selv gå på opdagelse i Alfons hus, hvor man er som forflyttet til Alfons lejlighed, som man kender den fra bøger og film.

Læs mere: https://alfonskulturhus.se/en/home/

Maritiman med havets vidunder på programmet
Verdens største flydende søfartsmuseum Maritiman har i efterårsferien tema om havets vidundere. Her finder man alt fra spændende quizzer om søuhyrer til hyggelige aktiviteter med skibsmonstre. Maritiman er et flydende museum med ti skibe som man kan besøge. Skibene er alt fra bugserbåde og færger til militærskibe og en ubåd.

Læs mere: https://www.maritiman.se/en

Bo på halloween-hotel
På hotellerne Quality Weaver og Quality Waterfront kan man få halloweenstemning helt ind på værelset, når et antal familieværelser bliver særligt skrækindrettet til efterårsferien. Her kan det ikke udelukkes, at der også kan komme sjove og uhyggelige overraskelser. Uanset om man selv får et uhyggeligt besøg på rummet, er der slikposer, spøgelsesjagt og morgenmad inkluderet i prisen.

Fakta:

*Antal danske overnatninger i Gøteborg i oktober de seneste fem år:

Oktober 2021: 9826

Oktober 2020: 5736

Oktober 2019: 9495

Oktober 2018: 9306

Oktober 2017: 7074

https://tillvaxtdata.tillvaxtverket.se/statistikportal#page=72b01aa0-1d4a-425c-8684-dbce0319b39e

Transport:
Fra Sjælland ca 3-4 timers transport med bil eller tog.
Fra Jylland ca 4 timers færgetur fra Frederikshavn til Gøteborg.

Om Gøteborg
Gøteborg blev grundlagt i 1621 og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.
Göteborg & Co's mission er at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører, ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination, så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Avatar-stjerner i kunstudstilling for havmiljøet i Vestsverige12.6.2024 09:56:32 CEST | Pressemeddelelse

Boutiquehotellet Pater Noster har siden åbningen i 2020 været en destination, der skiller sig ud i Vestsveriges skærgård. Det eksklusive hotel ligger på en lille, vejrbidt fyrpasserø, længst ude i den vestsvenske skærgård. Denne sommer finder kunstudstillingen "MUSES OF AVATAR" sted på øen. Den anerkendte undervandsfotograf Christy Lee Rogers har på opfordring fra filminstruktøren James Cameron og Disney skabt kunstfotografier til ære for verdenshavene. Kunstværkerne portrætterer filmstjernerne fra Avatar-filmene Zoe Saldaña, Sigourney Weaver og Kate Winslet under vandet. Hele fortjenesten fra kunstsalget vil gå til The Nature Conservancy - en organisation, der arbejder for at bevare havene.

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye