Kron Kommunikation

Gøteborg i efterårsferien - satser på danskerne med nyt skrækhus, Creepy Science og hyggelig uhygge

Del

Flere og flere danskere søger mod Gøteborg, og særligt i efterårsferien er der vækst i antallet af danske overnatninger. Nu skruer byen ekstra meget op for aktiviteterne i danskernes efterårsferie. Der er blandt andet et nyt skrækhus på Liseberg, klamme eksperimenter på Universeum, hyggelig uhygge hos Alfons Åberg og endda mulighed for at bo på et skrækhotelværelse.

Det store sciencecenter Universeum i Gøteborg satser på Creepy Science i den danske efterårsferie. Foto: Ellika Henrikson
Det store sciencecenter Universeum i Gøteborg satser på Creepy Science i den danske efterårsferie. Foto: Ellika Henrikson

Gøteborg er blevet en populær destination for danskerne i efterårsferien. Antallet af danske overnatninger stiger, og over fra 2017 til 2021 er antallet af danske overnatninger i oktober steget med 39 procent.* Nu satser Gøteborg og hele turisterhvervet i byen på at være ekstra attraktive for danske gæster i efterårsferien.

Gøteborgs store attraktioner som forlystelsesparken Liseberg og sciencecentret Universeum holder åbent i den danske efterårsferie og præsenterer flere nyheder. Liseberg slår portene op til halloweenfejring med et helt nyt skrækhus ’7’, der virkelig er gruopvækkende. Gæsterne skal på en rystende vandring gennem de syv dødssynder. Vandringen er så skrækindjagende, at aldersgrænsen er sat til 15 år. På Liseberg er der også præmiere på et nyt skrækområde ”Dæmonernes skygge”, men alt er ikke skræk, der er stadig masser af hyggelig halloween med 30.000 græskar i parken og sjov for de yngre gæster i Kaninlandet.

”Vore danske gæster er meget vigtige for os – og med én af Europas bedste Halloween-parker, samt vores nye skrækhus ’7’, håber vi at se endnu flere danske gæster i Liseberg. Uhygge er nemlig universelt,” siger Andreas Veilstrup Andersen, Lisebergs danske administrerende direktør.

Hos Universeum, Gøteborgs store sciencecenter, er det nyt, at man har Creepy Science med klamme eksperimenter, vampyrer, flagermus og edderkopper på programmet i den danske efterårsferie:

”Creepy Science har været meget populært i forbindelse med den svenske efterårsferie og halloween i flere år. I år vil vi også give de danske feriegæster chancen for at lave slim, quizze om blodsugende dyr, prøve lammende mind control og meget mere! Derfor starter vi vores efterårsferieaktiviteter allerede 1. oktober og aktiviteterne løber frem til 6. november,” siger Eric Edblad, marketingchef i Universeum.

Også de små skal have lidt hyggelig uhygge sammen med Alfons Åbergs, som har sit helt eget hus centralt i Gøteborg i den smukke park Trädgårdsföreningen. Alfons hus er blevet hjemsøgt af monstre og spøgelser i efterårsferien. Og selv overnatningen kan blive uhyggelig hos hotellerne Quality Weaver og Quality Waterfront, hvor et antal værelser bliver indrettet med skræktema, og her kan man ikke vide sig sikker, om der kommer uhyggelige overraskelser under opholdet i efterårsferien.

”Vi har set udviklingen med flere danske gæster over nogle år, og som en del af vores store udbud af oplevelser og aktiviteter, satser vi nu på, at der skal være endnu flere efterårsferieaktiviteter i uge 42, hvor danskerne holder ferie. Lige nu er den svenske kronekurs også meget fordelagtig, så det kan endda blive en tur til en meget fornuftig pris,” siger Eva Lehmann, enhedschef for Marketing & Kommunikation hos Göteborg & Co.

Læs mere om efterårsferie i Gøteborg: https://www.visit-goteborg.com/dk/guides/efterarsferie-i-goteborg-2022/

GUIDE: Topaktiviteter i Gøteborg i efterårsferien

Halloween på Liseberg med nye skrækindjagende forlystelser
Gøteborgs absolut største turistattraktion er den store forlystelsespark Liseberg. I efterårsferien går Liseberg all-in på uhyggen i parken, hvor en stor efterårsstorm vender hele parken på hovedet. I tumulten venter gys til de store og sjov og ballade for de små. Lisbergs store nyhed er det nye skrækhus 7, hvor gæsterne udfordres på temaet de syv dødssynder. Et nyt skrækområde, Dæmonernes skygge, hvor gæsterne møder faldne engle og dæmoner, bliver også en del af oplevelsen denne sæson. Med fem skrækhuse, to skrækområder og 300 skrækskuespillere, skal det nok blive skræmmende sjovt, når efterårsmørket falder på.

Læs mere: https://www.liseberg.se/halloween/

Universeum med Creepy Science
Gøteborgs store sciencecenter Universeum byder på videnskab på en sjov og nemt tilgængelig måde. Stedet har både en regnskov med dyr og Sveriges største akvarium. I den danske efterårsferie er der gang i Creepy Science, hvor der er indviklede quizzer, uhyggelige tricks og klam og klistret kreativitet. Her får spøgelser, små kryb, vampyrer, flagermus, slanger og edderkopper lov til at fylde lidt ekstra.

Læs mere: https://www.universeum.se/en/

Alfons Åbergs kulturhus har spøgelser på besøg
Selv Alfons Åbergs hus bliver hjemsøgt i efterårsferien. Her vil der være kreative spøgelsesfornøjelser, spændende teaterforestillinger og masser af anden uhyggelig hygge. Hos Alfons Åberg er der børneteater og højtlæsning hver dag, og man kan selv gå på opdagelse i Alfons hus, hvor man er som forflyttet til Alfons lejlighed, som man kender den fra bøger og film.

Læs mere: https://alfonskulturhus.se/en/home/

Maritiman med havets vidunder på programmet
Verdens største flydende søfartsmuseum Maritiman har i efterårsferien tema om havets vidundere. Her finder man alt fra spændende quizzer om søuhyrer til hyggelige aktiviteter med skibsmonstre. Maritiman er et flydende museum med ti skibe som man kan besøge. Skibene er alt fra bugserbåde og færger til militærskibe og en ubåd.

Læs mere: https://www.maritiman.se/en

Bo på halloween-hotel
På hotellerne Quality Weaver og Quality Waterfront kan man få halloweenstemning helt ind på værelset, når et antal familieværelser bliver særligt skrækindrettet til efterårsferien. Her kan det ikke udelukkes, at der også kan komme sjove og uhyggelige overraskelser. Uanset om man selv får et uhyggeligt besøg på rummet, er der slikposer, spøgelsesjagt og morgenmad inkluderet i prisen.

Fakta:

*Antal danske overnatninger i Gøteborg i oktober de seneste fem år:

Oktober 2021: 9826

Oktober 2020: 5736

Oktober 2019: 9495

Oktober 2018: 9306

Oktober 2017: 7074

https://tillvaxtdata.tillvaxtverket.se/statistikportal#page=72b01aa0-1d4a-425c-8684-dbce0319b39e

Transport:
Fra Sjælland ca 3-4 timers transport med bil eller tog.
Fra Jylland ca 4 timers færgetur fra Frederikshavn til Gøteborg.

Om Gøteborg
Gøteborg blev grundlagt i 1621 og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Gøteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.
Göteborg & Co's mission er at få flere til at opdage og vælge Gøteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører, ved at lede og fremme udviklingen af Gøteborg som en bæredygtig destination, så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum