Kron Kommunikation

Efterårsferie tæt på Danmark: 10 tips til budgetvenlig og hyggelig familieferie i Vestsverige

Del

Efterårsferien står snart for døren og øverst på ønskesedlen for mange står familiehygge og måske en lille tur ud i det blå. Dyr, natur og en god badetur er aktiviteter, som kan få smilet frem hos børn og deres forældre. På en smuttur til Vestsverige er det nemt at få alle tre ting på én gang uden lang transporttid og et stort budget.

En tur til Vestsverige giver gode muligheder for at komme ud i naturen og nyde den friske luft sammen med børnene. Foto: Ragnerud
En tur til Vestsverige giver gode muligheder for at komme ud i naturen og nyde den friske luft sammen med børnene. Foto: Ragnerud

Med en transporttid på blot 3-4 timer fra Danmark kommer man til Vestsverige nordøst for Gøteborg. Områdets natur er helt anderledes end Danmarks, og dermed er der mulighed for luftforandring og nye indtryk, der giver et afbræk fra hverdagen derhjemme. Her er der skærgård, klipper, skov og kuperet landskab.

”Flere af overnatningsstederne har brugt ekstra krudt på at tilbyde gode aktiviteter og priser i den danske efterårsferie, og desuden er der jo en meget fordelagtig valutakurs på den svenske krone lige nu, så det kan blive en ferie, der ikke bliver alt for dyr – noget som mange nok vil sætte pris på i disse tider med inflation og høje energipriser,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Helt nyt i Vestsverige er en ny form for glamping-overnatning i form af glas-igloer på Borås Camping. Her kan man nyde stjernehimlen gennem glastaget oven sengepladserne. En anderledes måde at falde i søvn på for hele familien. Nordens Ark, Vestsveriges kæmpestore dyrepark, er også et af de steder, der byder danske gæster velkomne i efterårsferien. Nordens Ark har lige nu to små nuttede, røde pandaunger. Både Borås Camping og Nordens Ark kan nemt kombineres med vandring, natur og en tur i spa eller swimmingpool i efterårsferien.

Læs mere om efterårsferie i Vestsverige: https://www.vastsverige.com/da/familietid/efterarsferie/

Guide til 4 x dyr, 3 x natur og 3 x bad i Vestsverige

4 x dyr i Vestsverige

NYHED: Bo i glas-iglo på Borås Camping og besøg Borås Dyrepark

Helt nye og unikke glas-igloer er klar hos Borås Camping. Her kan hele familien bo tæt på naturen og nyde himlens gang gennem glastaget. At kigge op i stjernehimlen sammen med børnene om aftenen kan noget særligt. Der er plads til to voksne og to børn i igloerne, der tilbyder glamping – med opredte senge med god komfort. Tæt ved Borås Camping ligger Borås Dyrepark med 400 dyr af 45 forskellige arter fra Afrika, Norden og bondegården. Dyreparken fejrer Halloween i perioden 29. oktober til 6. november. Glas-igloerne kan bookes til introduktionspris fra slutningen af september, ved overnatning på Borås Camping er der mulighed for rabat på billetter til Borås Dyrepark.

Læs mere om Glas-igloerne på Borås Camping

Læs mere om Borås Dyrepark

Mød dyrenes konge hos Dalsland Moose Ranch

Elgen er nok det dyr, flest associerer med Sverige. Hos Dalslands Moose Ranch kan man komme tæt på disse mægtige dyr. Ranchen er hjem for syv elge, og ved spisetid kan man være med til at fodre dem. Man kan også komme på guidet tur på engelsk og på den måde lære mere om elge og naturen. Ranchen ligger tæt på Tresticklan nationalpark, som er det største vejløse og ubeboede skovområde i Sydsverige med mange vandringsmuligheder, her kan guider fra Dalslands Moose Ranch også vise rundt. Hos Dalsland Moose Ranch kan familien bo godt i Älgstugan, Elghytten, hvor indretningen er inspireret af skovens konge.

Læs mere om Dalsland Moose Ranch

Nuttede unger og andre dyr på Nordens Ark, Nordsøens fisk i Havets Hus og Strandflickorna i Lysekil

I dyreparken Nordens Ark nord for Gøteborg man se ulve, sneleoparder, den sibiriske tiger og næsten 80 andre truede dyrearter fra den nordlige halvkugle. Denne sommer har den røde panda fået to små nuttede unger. Den røde panda er en stærkt truet dyreart, som lever i det østlige Himalaya. Havets Hus er en af Bohusläns mest populære destinationer med omkring 30 akvarier, der viser livet i Nordsøen. Her kan man opleve hundredevis af fascinerende arter – fra småplettet rødhaj til gryntende tyrefrø. Strandflickornas charmerende strandvilla ligger lige ved siden af Havets hus i Lysekil, og stedet passer perfekt til dem, der kan lide dyr. I Standflickornas efterårsferiepakke indgår både entre til Havets Hus og Nordens Ark.

Læs mere om Nordens Ark

Læs mere om Havets hus

Læs mere om Strandflickorna i Lysekil

Sælsafari i Gøteborgs skærgård

Tag færgen ud til Hönö i efterårsferien og spejd efter sæler i den smukke skærgård ombord på Kastor Boat Trips. Sælsafari er for hele familien og er en oplagt mulighed for både at spejde efter sæler, men også at få en rigtig skærgårdsoplevelse med båd i den smukke skærgård. Sælerne jager fisk og skaldyr, og efter endt jagt ligger de på de lave klipper, soler sig og fordøjer maden. Sælsafarien kan kombineres med overnatning på det hyggelige Skärgårdshotellet på Hönö.

Læs mere om Skärgårdshotellet og sælsafari

3 x natur og vandring i Vestsverige

Vandreeventyr for familier med børn hos Ragnerud Vandringsdestination

Stedet er perfekt til den naturglade familie. Vandreturene går gennem Kroppefjälls smukke naturreservat, og man bor i hytter tæt på naturen med Ragnerudsjön som nabo. Som familie er det nemt at slappe af her, hvor der indgår morgenmad, madpakker til vandreturen og middag. Aktiviteterne er der også styr på, når børnene prøver Eventyrstigen, der indgår vandrerkort, og man kan spille minigolf.

Læs mere om Ragnerud Vandringsdestination

Hygge med pandekager og snobrød på turen hos Två Skyttlar i Örby

Vandretur med både pandekager og snobrød, så er hyggen sikret. Det hele er forberedt og pakket, så det er bare at tage rygsækken på, og gå ud på den tre kilometer lange, børnevenlige vandretur. Undervejs er der bålsted, hvor pandekage- og snobrødsdej kan forvandles til varme lækkerier. Tilbage på hotellet kan hele familien nyde saunaen og måske et koldt dyb i søen, og derefter er middagen serveret.

Læs mere om Två Skyttlar i Örby

Eventyr og aktiviteter sammen hos Kroppefjäll B&B i Dals Rostock

Hos Kroppefjäll B&B er der mulighed for mange aktiviteter. Vandring er det mest naturlige, og så har stedet gjort det nemt at lave mad over bål. Madkurve med ingredienser, opskrift og udstyr indgår, og det er bare sjovere at være med i madlavningen, når det er udendørs over bål. Bagefter kan man enten have det sjovt med et spil bordtennis i aktivitetsrummet eller hygge med en bog på sofaen.

Læs mere om Kroppefjäll B&B

3 x bad i Vestsverige

Eventyrbad og kaffe med kage

Byen Alingsås går under navnet Kaféstaden, da der er ualmindeligt mange caféer i byen. Og hvilket barn kan ikke lide kombinationen af en sjov badeoplevelse og en dejlig omgang fika, svensk for den gode pause med kage og kaffe, the eller saftevand til. Med overnatning på Grand Hotel i Alingsås i efterårsferien inkluderer pakken entré til Nolhaga Parkbad med oplevelsesbassinet med blandt andet boblezoner og en hule med vandfald, fika - kaffe og kage på en café i en af byens hyggelige gårdhaver og god mad i hotellets restaurant. Det siger hverken børn eller forældre nej til.

Læs mere om Grand Hotel i Alingsås

Skærgård og spa Tanumstrand i Grebbestad

Skærgården i Vestsverige er klipper og hav i fin harmoni med skoven. Det kan man opleve til fods, på cykel eller i kajak. Med overnatning på hotel Tanumstrand er der også mulighed for aktiviteter som forhindringsbane, parkourbane, legeplads, minigolf og masser af andet sjov for børnene. Og ikke mindst er der både havet at bade i, men også familiebadet Stora Blå med pool, jacuzzi og vandrutchebane. Det hele er nemt med både morgenmad og middag inkluderet.

Læs mere om Tanumstrand i Grebbestad

Spa for hele familien i Spa for Hjo

Børn kan også lide SPA. Hos Hotel Bellevue i den lille hyggelige by Hjo kan hele familien få slappet af i Spa for Hjo, med pool, sauna og relax. Hotellet har et krearum for børnene, et læsehjørne med børnebøger, bordtennis, billard, en udendørs legeplads lige rundt om hjørnet og eventyrstier. Så her er der mulighed for ikke bare bad og afslapning, men også hygge ude i den friske luft.

Læs mere om Hotel Bellevue i Hjo

 

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Feskekörka – en nyrenoveret madklassiker genåbner i Gøteborg15.5.2024 10:43:07 CEST | Pressemeddelelse

Göteborgs fiske- og skaldyrstempel, Feskekörka, genåbner 16. maj efter næsten fire års gennemgribende renovering til over 75 millioner kroner. De besøgende i fiskehallen bliver mødt af en helt ny, lysere, luftigere og mere moderne oplevelse, hvor fire nye restauranter og barer byder gæsterne velkommen. Blandt nyhederne er en udendørsservering ved kanalen med 200 siddepladser, der bliver én af Gøteborgs største udendørs terrasser.

Ny kæmpe spa, nye cykelruter og bedre vandring i Billingen i Vestsverige30.4.2024 10:31:12 CEST | Pressemeddelelse

I maj 2024 slår hotellet Billingehus dørene op til deres helt nye 2000 kvadratmeter store Earth Spa med varme kilder, saunaer, yoga og træningslokaler. Billingehus ligger midt i friluftsområdet Billingen i byen Skövde. Her er der også blevet bygget over en længere periode, og nu åbner en ny MTB-arena og flere nye cykelspor i maj. For at fuldende aktivitetsmulighederne, udvikles og kvalitetssikres områdets vandrestier - et arbejde, der afsluttes til efteråret.

Dalsland vil være Sveriges bedste graveldestination16.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I det smukke landskab i Dalsland i Vestsverige findes kilometervis af snoede grusveje, der gør området optimalt til gravelcykling. Dalsland er en hidtil ret ukendt og uudnyttet graveldestination i Vestsverige, men nu satser både lokale virksomheder og det regionale turistråd på at udvikle områdets store potentiale. Det naturskønne landskab byder på smukke skove, tusindvis af søer, kulturlandskaber og charmerende landsbyer. Alt i alt er området i Vestsverige ikke bare idyllisk, det er også en oplagt mulighed for gravelcykling, blot fire timer fra København.

Nye overnatningsmuligheder i Vestsverige er en oplevelse i sig selv19.3.2024 15:29:47 CET | Pressemeddelelse

Området Vestsverige må være Sverigesmester i anderledes overnatningssteder i naturen, og der kommer nye muligheder til igen i år. Stederne byder på alt fra trætopshuse, en hytte, der hænger på en klippe, til historiske bygninger, der er forvandlet til et hotel i smukke omgivelser. I Vestsverige kan man opleve de naturskønne omgivelser og den kulturelle rigdom, kombineret med komfortable og enestående overnatninger.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye