Kron Kommunikation

Ny national cykelrute i Vestsverige - Vänerleden

Del

Danmark er et af de lande i verden, hvor man cykler mest, og hver femte dansker cykler på sin ferie, enten som hovedaktiviteten eller som en del af ferien.* Fra Sverige kommer der nu godt nyt til de danske cyklister, som kigger efter nye cykelmuligheder. Over de seneste år er der kommet flere nationale cykelruter, og det seneste skud på stammen er Vänerleden, som går hele vejen rundt om Sveriges største sø, Vänern.

Den nye nationale cykelrute slynger sig 640 kilometer langs med søen Vänerns bred. Foto: Jonas Ingman
Den nye nationale cykelrute slynger sig 640 kilometer langs med søen Vänerns bred. Foto: Jonas Ingman

Den nye Vänerleden guider cyklisterne de 640 km rundt om den kæmpemæssige sø Vänern i fire etaper på 140 til 180 kilometer. Hver etape er passende for tre til fire dages cykeltur og passerer gode badestrande, og kultur- og naturoplevelser i verdensklasse. Vänerleden blev indviet i juni 2022, og er nu færdigskiltet og klar til brug. Ruten går langs cykelstier og veje med kun få andre køretøjer.

Nogle af højdepunkterne langs stien er Göta Kanal og Sjötorps sluseområde, biosfæreområdet Vänerskärgården med Kinnekulle og byerne Lidköping og Mariestad. Ruten passerer også den for nyligt udnævnte UNESCO Geopark, Platåbergen, og det trafikale knudepunkt akvædukten i Håverud, hvor vejbro, jernbanebro og akvædukt for Dalslands Kanal mødes på en spektakulær måde. Ikke mindst følger ruten Vänerns kystlinie, og den store sø byder på skærgård med mange øer og skær - noget man ellers mest forbinder med kysten.

”I takt med at interessen for cykling bliver ved med at stige, betyder en national cykelrute, at vi bliver endnu mere konkurrencedygtige som cykeldestination i det vestlige Sverige og i området omkring Vänern. Det betyder også kvalitetssikring og tryghed for alle, der kommer hertil for at cykle. Det er godt for både beboere og besøgende, og det skaber gode betingelser for cykelturisme og for Vestsverige som destination for cykelturister,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Vänerleden passerer gennem flere svenske områder, og hvis man tilbagelægger hele ruten med den imponerende længde på 640 kilometer, passerer man de svenske landskaber Västergötland, Dalsland og Värmland.

Fakta om Vänerleden:

  • 640 km lang
  • Går rundt om Sveriges største sø Vänern
  • 4 etaper på 140 til 180 kilometer som nemt kan cykles i kortere etaper
  • Går igennem områdene Västergötland, Dalsland og Värmland
  • Åbnede sommeren 2022

Læs mere om Vänerleden:

https://www.vastsverige.com/da/natur-og-friluftsliv/cykling/cykelstier/vanerleden/

*https://cykelturisme.dk/wp-con... 


Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum