Kron Kommunikation

Flere danskere vil lave mad i naturen – mange nye muligheder i Vestsverige

Del

Det er efterhånden velkendt, at danskerne kom mere ud i naturen som en effekt af coronanedlukningen. I kølvandet på udendørstendensen er madlavning i naturen også blevet populært. I Vestsverige vokser udbuddet af muligheder for at lave mad i naturen, der kommer flere og flere udbydere af guidede madlavningsoplevelser og muligheder for at købe færdige pakker med lokale råvarer med opskrifter, som egner sig til udendørs tilberedning.

Mad over bål i naturen giver både noget ekstra til smagen og fællesskabet. Foto: Lagunen
Mad over bål i naturen giver både noget ekstra til smagen og fællesskabet. Foto: Lagunen

Udendørs madlavning giver noget særligt til smagsoplevelsen, og der er ingen tvivl om, at danskerne synes, at det er spændende med madoplevelser udendørs. Tv-succesen ”Nak & Æd” kører på 13. sæson med mange seere, og butikskæden Spejdersport, der sælger outdoor-grej, bekræfter, at der er gang i bålmaden rundt omkring.

”Vi oplever en enorm interesse for produkter til bålmad. Vi har aldrig før haft så mange produkter på hylderne til udendørs madlavning som nu, og der er godt gang i salget af dem,” siger Troels Matz, marketingchef, Spejdersport.

I Sverige er interessen for at lave mad i naturen så stor, at man arrangerer Svenske Mesterskaber i udendørs madlavning. Og flere forskellige steder kan man købe oplevelsespakker, der inkluderer mad i naturen.

”De Svenske Mesterskaber i udendørs madlavning forgår i Billingen i Vestsverige hvert år, og interessen er så stor, at der nu er kvalifikationer fem forskellige steder i Sverige. Ud over interessen for konkurrencen kan vi se, at der kommer flere og flere turistvirksomheder i Vestsverige, som tilbyder oplevelser med madlavning i naturen. Det er alt fra pakker med lokale råvarer, som man selv kan tilberede ude i naturen, som fx hos Kroppefjäll B&B og Swedish Country Living, til mere gourmetorienterede oplevelser ved vores to Edible Country-bord ved Ramsvik i Bohuslän og ved Göta Kanalen. Udbuddet af pakker og guidede oplevelser gør det nemt for alle dem, som er nye i naturen, og måske ikke er så vante til at bruge naturen og lave mad over bål,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

Hos Kroppefjäll B&B kan man købe en pakke, som inkluderer lokale og bæredygtigt producerede kvalitetsråvarer til en lækker middag i naturen. I pakkerne indgår også en opskrift og alt, hvad man ellers skal bruge til madlavningen. Menuen og indholdet i pakken kan variere efter sæsonen, for det at lave mad i naturen er en god oplevelse uanset årstid. Kroppefjäll B&B ligger i Dalsland midt i et fantastisk naturområde med flere naturreservater. Stedet er perfekt til vandring med den nye Kroppefjällsleden lige udenfor. Sulten er jo som bekendt det bedste krydderi, så efter en aktiv dag smager maden ekstra godt.

Læs mere om Kroppefjäll B&B: https://www.vastsverige.com/dalsland/produkter/kroppefjall/

Outdoor Support tilbyder sammen med Vildmark Sjuhärad en mad- og skovoplevelse i de smukke omgivelser omkring Årås Kvarn i nærheden af Ulricehamn. Med skoven som køkken tilbereder man sammen med en kyndig jæger og fritidskok en tre-retters middag over åben ild. Afhængig af jagtlykke og årstid står menuen på elg, rådyr eller vildsvin. Andre råvarer, der også er tilpasset sæsonen, kommer så vidt muligt fra lokale avlere og producenter.

Læs mere om Outdoor Support: http://www.outdoorsupport.se/

Swedish Country Living i Dalsland med speciale i overnatningsoplevelser off the grid har flere hytter, der ligger helt afsondret i naturen helt uden rindende vand eller el. I 2021 var Swedish Country Living vinderen af 360° Eat Guide Experience, som Sveriges mest bæredygtige mad- og rejsedestination i 2021. Når man overnatter i en eremithytte, kan man få et middags-kit til brændeovnsbagt pizza eller grillet lam fra ejernes egen opdræt med i pakken. Maden tilbereder man selv i det nyindrettede udekøkken, hvor det hele foregår på naturen præmisser.

Læs mere: https://www.swedishcountryliving.com/outdoor-cooking

At lave mad udendørs over åben ild er en del af camping og glampinglivet og en naturlig del af oplevelsen hos Lagunen Camping i Strömstad. Her kan man tilberede sin mad i skoven under fyrretræerne eller ved havet til lyden af bølgerne, der slår i eftermiddagssolen. Lagunen tilbyder omkring 30 ildsteder og grillpladser og gratis adgang til brænde. Campingpladsen leverer opskrifter og anbefaler særligt at tænde op i bålet om efteråret og vinteren, hvor en båloplevelse er ekstra hyggelig.

Læs mere om Lagunen: https://www.lagunen.se/outdoor-cooking/

Rundt om i Sverige har Visit Sweden i samarbejde med de regionale turistorganisationer placeret håndlavede træborde på spektakulære pladser. Konceptet går under navnet Edible Country. Bordene kan bookes fra maj til september. I Vestsverige er der to borde: Et ude i det uforlignelige klippelandskab ved Ramsvik i Bohuslän og et i en frodig skovlysning lige ved siden af Göta-kanalen. Bordene bookes hos en lokal restaurant, som gør oplevelsen til noget helt særligt ved at sammensætte en madkurv med lokale råvarer, opskrifter dertil og endda et udvalg af lokale drikkevarer, som passer til menuen. Dette er udendørs madlavning på gourmetniveau.

Læs mere om Edible Country: https://www.vastsverige.com/en/ediblecountry/

Om Turistrådet Västsverige

Turistrådet Västsverige (TRV) er turistorganisationen for regionen Västsverige. TRV arbejder med bæredygtig udvikling og markedsføring af turismebranchen i Västsveriges tre amter; Bohuslän, Dalsland, Västergötland. Bohuslän, nord for Gøteborg, byder blandt andet på skærgård med tusindvis af øer, friske skaldyr som østers, jomfruhummer og rejer, aktive naturoplevelser som kajak, sejlads, vandring og mountainbiking samt kulturliv. Dalsland, som grænser op til Norge,forbinder man særligt med Dalslands Kanal, der er perfekt til kanoture. Derudover byder Dalsland på mangfoldige naturoplevelser med vandring, fantastiske muligheder for cykling og unikke overnatningsmuligheder. Västergötland, der ligger mellem Sveriges store søer Vänern og Vättern, byder ligeledes på aktiviteter i naturen så som cykling, vandring og skiløb om vinteren og ikke mindst en rig historie og kultur.

Læs mere om området her: www.vestsverige.dk

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum