Kron Kommunikation

Tre storhoteller med tagterrasse og rooftop-bar åbner i Gøteborg

Del

I Sveriges næststørste by, Gøteborg, vokser udvalget af hoteller betragteligt med tre nye storhoteller, der åbner i år. 12. juni åbnede Scandic Göteborg Central med 451 værelser og 1.225 senge, og senere på året åbner der yderligere to storhoteller i byen. Fælles for dem alle er, at de satser på tagterrasser med rooftop-bar - en international trend, som har godt fat i Gøteborg.

Scandic Göteborg Centrals nye rooftop-bar, er bare en af de tre nye tagterrasser som åbner i Gøteborg i år. Foto: Scandic Hotel
Scandic Göteborg Centrals nye rooftop-bar, er bare en af de tre nye tagterrasser som åbner i Gøteborg i år. Foto: Scandic Hotel

Det nye hotel og landemærke Scandic Göteborg Central midt i Gøteborg tæt på centralstationen er et af Gøteborgs største hotel. Hotellet byder også på byens nye samlingspunkt, den højeste og største tagterrasse og tagrestauranten Above på 14. etage med panoramaudsigt over Göta Elv.

Hotelgruppen ESS, der ejer flere andre hotelfavoritter som Ystad Saltsjöbad og danske Marienlyst, åbner til efteråret et nyt resort i Gøteborg – Jacy’z. Næsten samtidig i november skal også hotelkæmpen Clarions seneste satsning stå klar - Clarion Hotel Pier.

Gøteborg ligger flot ved vandet, og hvor kan man nyde udsigten bedre end fra en tagterrasse eller rooftop-bar? Mange kender stemningen fra skybarer og tagterrasser fra internationale rejsemål, og alle de tre nye hoteller satser på den internationale trend med tagterrasser og skybarer som er åbne, ikke bare for gæsterne, men for et bredere publikum.

”Gøteborgs hoteludbud udvikler sig virkelig i år. De tre hoteller er også med til at forlænge vores liste over tagterrasser og rooftop-bars, som vi har en del af, og det giver byens natteliv en international karakter. At de nye hoteller også har et fokus på bæredygtighed, passer også virkelig godt til Gøteborg, som er verdens mest bæredygtige by. Det gælder f.eks. Scandic Göteborg Central, som er certificeret med den nordiske Svane-miljømærkning. Det er vi glade for, da vi arbejder meget aktivt for fortsat at fremme bæredygtig turisme,” siger Eva Lehmann, Enhedschef for Marketing & Kommunikation hos Göteborg & Co.

Gøteborg er udnævnt som verdens mest bæredygtige destination fem år i træk af Global Destination Sustainability Index.

Hotel- og restaurantnyheder i Göteborg 2022:

Sveriges andenstørste by, Gøteborg, bare tre timer fra Danmark har meget at byde på, og med tre store hotelåbninger og flere nye store restaurantsatsninger, for eksempel verden største pizzeria, bliver der endnu mere at komme efter.

Scandic Göteborg Central åbner 12. juni 2022

12. juni 2022 åbner det nye hotel Scandic Göteborg Central midt i Gøteborg tæt på centralstationen og den nye Hisingsbron, kun et stenkast fra de hyggelige gader omkring Nordstan og Avenyn. Med 451 værelser, 1.225 senge og mødekapacitet på op til 1.000 personer er hotellet et af Gøteborgs største. Hotellet byder også på byens nye samlingspunkt, den højeste og største tagterrasse og restauranten Above på 14. etage med panoramaudsigt over Göta Elv. Bæredygtighed er centralt for Scandic Göteborg Central, som er blevet Svanen-certificeret, hvor kriterier som 100 procent vedvarende el og fokus på klimavenlig mad og minde madspild er afgørende. Hotelbygningen er konstrueret efter miljøcertificeringen LEED Platinum, det højeste niveau af certificering, der er muligt at opnå. Hotelværelserne er desuden bygget med inspiration fra et cirkulært system, med blandt andet møbler og indretning, der til størstedelen kan genbruges.

Læs mere: https://www.scandichotels.se/hotell/sverige/goteborg/scandic-goteborg-central

Jacy’z åbner i november 2022
Den svenske hotelgruppe ESS åbner sin hidtil største satsning, Jacy’z Hotel, i november 2022. Den 100 meter høje skyskraber får 230 værelser og tre restauranter med forskelligt fokus, herunder klassisk amerikansk. På øverste etage bliver der en rooftop-bar i asiatisk stil og restauranten Social Dinner Club, der byder på en LA-stemning. Der vil også være en Miami-inspireret poolklub på 28. etage. Derudover vil hotellet tilbyde konferencelokaler og et kombineret teater- og koncertsted.

Læs mere: https://jacyzhotel.com

Clarion Hotel The Pier åbner i november 2022
Clarion Hotel the Pier bliver et internationalt mødested i hjertet af innovations- og virksomhedscentret Lindholmen. Hotellet er placeret lige ved vandet, hvilket har inspireret til navnet ”The Pier” og med udsigt over Gøteborgs indre by. Hotellet får 254 værelser, to restauranter og tre barer, hvor den ene restaurant og bar har tagterrasse, konferencelokaler og et wellnesscenter.

Læs mere: https://www.nordicchoicehotels.dk/hoteller/sverige/goteborg/clarion-hotel-the-pier/om-hotellet/

Moreno Pizza, verdens største pizzeria, åbnede i april 2022 – også med servering på taget

I en gammel biograf fra 1940'erne i det trendy kvarter Majorna, har restaurantentreprenørerne Göteborgsfamiljen åbnet Moreno Pizza – som siges at være verdens største pizzeria med tre indbyggede brændefyrede pizzaovne, 20 pizzakokke og plads til 350 gæster i restauranten og 300 i baren. Imponerende nok er der også en Biergarden på taget med plads til yderligere 1.000 gæster.

Læs mere: https://morenopizza.se/

Bulot åbnede i maj 2022
Den internationalt anerkendte kok Gabriel Melim Andersson og Emil Bjelke åbnede i maj deres nye restaurant Bulot på Norra Hamngatan i hjertet af Gøteborg, hvor kokkene udforsker både nye og gamle teknikker. De arbejder tæt sammen med lokale producenter, og bæredygtighed ligger deres hjerte nært. Restauranten har en afslappende, men samtidig fin atmosfære med bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Læs mere: https://www.bulot.se/bulot

Poppels åbner citybryggeri i samme bygning som Scandic Göteborg Central

Poppels håndværksbryggeri i Jonsered uden for Gøteborg laver nogle af Sveriges mest populære øl. Sidste år åbnede de en restaurant ved siden af bryggeriet, og i år åbner de et helt nyt citybryggeri i samme bygning, som det nye hotel Scandic Göteborg Central ligger i. 15. august slår de dørene op for en verdensunik øloplevelse – nemlig verdens største egetræsfadsbaserede pilsnerbryggeri. Stedet får 170 siddepladser og eget bryggeri, som gør det muligt at pumpe øllet direkte fra gæringstank til serveringestank. Der er en grund til, at Gøteborg går under navnet Sveriges øl-hovedstad.

Læs mere: https://www.citybryggeriet.se

Guide til andre tagterrasser og skybars i Gøteborg: https://www.goteborg.com/guider/takbarer-i-goteborg/

Om Göteborg

Göteborg blev grundlagt i 1621 og er Sveriges andenstørste by. Byen ligger ud til den svenske vestkyst – kun få timer fra Danmark. Göteborg byder på små specialbutikker, gallerier, restauranter, caféer og hyggelige konditorier og er omgivet af en smuk skærgårdsnatur. Byen er blandt andet kendt for Liseberg – Nordens største forlystelsespark – samt sit meget omfattende kulturliv og er ofte vært for større arrangementer som koncerter, store sportsbegivenheder og festivaler. Se mere: https://www.goteborg.com.

Om Göteborg & Co.

Göteborg & Co's mission er, at få flere til at opdage og vælge Göteborg som turismedestination. Det gøres gennem et bredt samarbejde på tværs af kommunens turismeaktører, ved at lede og fremme udviklingen af Göteborg som en bæredygtig destination, så alle, der bor og arbejder i byen, drager fordel af en voksende turismeindustri. Se mere: https://goteborgco.se.

Relaterede links

Nøgleord

Kontakter

Velkommen til Kron Kommunikation!

Kron Kommunikation er et PR- og kommunikationsbureau med base i København. Bureauet er specialiseret i PR og kommunikation for kunder i turist- og rejsebranchen - særligt med fokus på de skandinaviske turistdestinationer.

Følg pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kron Kommunikation

Syv anderledes og unikke vinteroplevelser for enden af direkte flylinje fra København21.11.2023 10:40:10 CET | Pressemeddelelse

Vinteren er tæt på, og alle, der elsker at stå på ski, glæder sig til årets skiferie. Men vinteroplevelser kan være meget mere end kun at stå på ski. I midtsvenske Jämtland Härjedalen finder man – ud over skisportsmuligheder i verdensklasse - også mange anderledes og unikke vinteroplevelser. Her er mulighed for at fx sove i en ægte iglo, lave yoga på rensdyrskind, køre nogle af verden første elektriske snescooters eller håndfordre tamme rensdyr. Det er nemt at komme til området med den nye direkte flylinje fra København til Åre/Östersund lufthavn.

Ny specialdesignet lysvandring og masser af julestemning i Vestsverige15.11.2023 09:43:07 CET | Pressemeddelelse

Lys i mørket kan noget, særligt om vinteren. På Gunnebo Slott lige udenfor Gøteborg i Vestsverige tændes masser af lys i mørket, med en ny og spektakulær lysfestival - Winter Lights, som har verdenspremiere den 17. november og lyser mørket op helt til den 7. januar. Der er også andre lysende begivenheder i Vestsverige op til jul, så små og store kan komme i julestemning inden den store højtid.

Nyhed: Liseberg udvider julesæsonen og lancerer nyt vintermarked13.11.2023 14:58:35 CET | Pressemeddelelse

Juletiden nærmer sig med smukke julelys og hyggelige julemarkeder. Sveriges førende forlystelsespark, Liseberg i Gøteborg, åbner 18. november med et smukt vinterlandskab og millioner af lys. Som noget nyt i år strækker vintersæsonen sig helt frem til 7. januar. Et nyt eventyrligt vintermarked med igloer bliver det nye centrale samlingssted, og hele Liseberg forvandles til et snefyldt vinterlandskab, hvor julestemningen opstår med et trylleslag.

NORDENS STØRSTE HALLOWEEN EVENT ÅBNER I FORLYSTELSESPARKEN LISEBERG, GØTEBORG4.10.2023 09:37:19 CEST | Pressemeddelelse

Aldrig har man fået så meget gys for pengene som i år, når den prisbelønnede forlystelsespark Liseberg slår portene op til årets Halloween-oplevelse 6. oktober. Parken byder på sjov for både store og små, bangebukse og de modige. Liseberg i Gøteborg, som for nylig blev udnævnt til Europas bedste forlystelsespark i den prestigefyldte Park World Excellence Awards 2023, har fuldstændig skiftet udseende i en vild efterårsstorm, og gæsterne bliver mødt af både hyggelige gys, fugleskræmsler, slikmysterier, masser af græskar og skræmmende sjove oplevelser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum