Klimabevægelsen i Danmark

Danmarks første biodiversitetsmarch finder sted i dag

Del

Tusindvis af borgere forventes i dag at gå på gaden til Folkets Biodiversitetsmarch med kravet om, at politikerne på Christiansborg tager den accelererende natur- og biodiversitetskrise alvorligt og handler derpå

Borgere går på gaden for at kræve, at politikerne tager konkret handling, for at kunne leve op til målsætningen om 30% beskyttet natur i 2030. Målsætningen blev vedtaget på FN’s Biodiversitetskonference i 2022, og lige nu halter Danmark bagefter med kun 2,3% beskyttet natur. Det er derfor nødvendigt at lægge et folkeligt pres for en ambitiøs biodiversitetslov i Danmark, der kan sikre 30% natur i 2030.

Biodiversitetsmarchen starter og slutter på Christiansborgs Slotsplads. Anna Lin er vært når programmet starter kl 13 og byder blandt andet på taler fra præsidenten af Danmarks Naturfredningsforening, Maria Gjerding, og klimaaktivist og digter Saga fra Odsherred, der er med til at sætte naturen på dagsordenen i sit nærmiljø. Derudover kommer Smag På Dig Selv, og fyrer op for god musik og energi til forsamlingen. 

Arrangørerne bag marchen ønsker at vise befolkningens opbakning til en ambitiøs biodiversitetslov, og at give borgerne en demokratisk måde at udtrykke den opbakning på.

- Det er vigtigt at vi går på gaden for at vise politikerne, at der er folkelig opbakning til meget mere beskyttet natur, og for at vise at vi vil have handling nu og her, udtaler medarrangør Johannes Sartou.

Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch finder sted d. 3. juni kl. 13-16 på Christiansborg Slotsplads.

Om Folkets Biodiversitetsmarch

Folkets Biodiversitetsmarch er en partipolitisk neutral begivenhed, som arrangeres af forskellige grupper af borgere, der er drevet af en følelse af ansvar for at skubbe verden i en mere socialt retfærdig og bæredygtig retning. Folkets Biodiversitetsmarch er en del af den landsdækkende paraplyorganisation Klimabevægelsen i Danmark.

For yderligere information kontakt:

Rasmus Rauch Jensen 

Email: rasmus-rauch@live.dk

Telefon: 2989 4801

Medarrangører: Den Grønne Ungdomsbevægelse, Klimabevægelsen Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdommens Klimaoprør, GreenPeace, Extinction Rebellion, Nyt Europa, Global Aktion, De Unge Biodiversitetsambassadører og Arternes Ambassade 

Om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye