Madkulturen

Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad

Del

Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad

Madkulturen

Børnene har en særlig plads på programmet, når Madens Folkemøde på fredag den 2. juni åbner for fjerde gang. Scenen Loen er hele fredag dedikeret til debat om maden i næste generation, hvor blandt andet lokale politikere og embedsmænd deltager.

Om formiddagen byder konferencier Mette Blomsterberg blandt andet velkommen til regionsrådsformand Heino Knudsen (S), der er med til at svare på, hvordan vi skal skaffe de tusinder af unge madhåndværker, som arbejdsmarkedet mangler.

Senere er byrådsmedlem Jesper Volmer (V) fra Børne- og Ungeudvalget i Lolland Kommune med i en debat om skolemad. Blandt andet som en løsning på det problem, at tre ud af fire børn er sultne i løbet af en skoledag.

I slutningen af programmet samles trådene af fødevareminister Jacob Jensen (V), der er valgt af de lokale vælgere i Sjælland Storkreds.

Lokale madtalenter udfordrer skolebørn fra Falster

Dagen indledes med en festlig fremvisning af skills fra tre unge madhåndværkere. Heriblandt de lokale madtalenter Frederik Reitz, der er konditorelev hos Pabst Bakery i Maribo, og Mikkeline Møller Rasmussen, der er kokkelev hos Pomle Nakke og har vundet prisen som årets kokkeelev i 2023.

Bagefter skal skoleelever fra Falster gøre dem kunsten efter og dyste i mad-skills. De skal b.a. skal røre mayo og udbene kyllingelår på tid og imponere Mette Blomsterberg med de flottest pyntede cupcakes.

Børn på et presset madbudget

Sidst på dagen fremlægger Madkulturen nye tal, der viser, at rigtig mange børn i vokser op i familier, der er så presset på økonomien, at forældrene bl.a. ofte må spare den sunde mad væk. Det gælder fx næsten hvert femte barn i Region Sjælland. Med til at drøfte de tal er blandt andre direktør i Lolland Kommune, Thomas de Richelieu.

Bag alle debatterne står Madkulturen, som er en videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Nøgleord

Kontakter

Judith KystDirektør

Judith er direktør for Madkulturen og har bygget organisationen op fra start. Judith er Madkulturens ansigt udadtil og har især fokus på, at Madkulturens aktiviteter modsvarer behovene i fødevaredanmark.

Judith er også bestyrelsesformand for Fairtrade, sidder i madudvalget for Copenhagen Street Food og er medlem af præsidiet for Bedre Psykiatri.

Judith har en M.Phil. Environment and Development fra Cambridge University og en masters degree i Geografi og International Relations fra St. Andrews University, Skotland.

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vores mission er at styrke madkulturen i Danmark og dermed bidrage til at løse store samfundsudfordringer. Det gør vi gennem partnerskaber og projekter, som øger danskernes muligheder og færdigheder i relation mad og måltider. Læs mere på madkulturen.dk.

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye