Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad

Børnene har en særlig plads på programmet, når Madens Folkemøde på fredag den 2. juni åbner for fjerde gang. Scenen Loen er hele fredag dedikeret til debat om maden i næste generation, hvor blandt andet lokale politikere og embedsmænd deltager.
Om formiddagen byder konferencier Mette Blomsterberg blandt andet velkommen til regionsrådsformand Heino Knudsen (S), der er med til at svare på, hvordan vi skal skaffe de tusinder af unge madhåndværker, som arbejdsmarkedet mangler.
Senere er byrådsmedlem Jesper Volmer (V) fra Børne- og Ungeudvalget i Lolland Kommune med i en debat om skolemad. Blandt andet som en løsning på det problem, at tre ud af fire børn er sultne i løbet af en skoledag.
I slutningen af programmet samles trådene af fødevareminister Jacob Jensen (V), der er valgt af de lokale vælgere i Sjælland Storkreds.
Lokale madtalenter udfordrer skolebørn fra Falster
Dagen indledes med en festlig fremvisning af skills fra tre unge madhåndværkere. Heriblandt de lokale madtalenter Frederik Reitz, der er konditorelev hos Pabst Bakery i Maribo, og Mikkeline Møller Rasmussen, der er kokkelev hos Pomle Nakke og har vundet prisen som årets kokkeelev i 2023.
Bagefter skal skoleelever fra Falster gøre dem kunsten efter og dyste i mad-skills. De skal b.a. skal røre mayo og udbene kyllingelår på tid og imponere Mette Blomsterberg med de flottest pyntede cupcakes.
Børn på et presset madbudget
Sidst på dagen fremlægger Madkulturen nye tal, der viser, at rigtig mange børn i vokser op i familier, der er så presset på økonomien, at forældrene bl.a. ofte må spare den sunde mad væk. Det gælder fx næsten hvert femte barn i Region Sjælland. Med til at drøfte de tal er blandt andre direktør i Lolland Kommune, Thomas de Richelieu.
Bag alle debatterne står Madkulturen, som er en videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Nøgleord
Kontakter
Simon Nyrup MadsenKommunikationskonsulentMadkulturen
Tlf:25120850Tlf:25120850simon@madkulturen.dkJudith KystDirektør
Judith er direktør for Madkulturen og har bygget organisationen op fra start. Judith er Madkulturens ansigt udadtil og har især fokus på, at Madkulturens aktiviteter modsvarer behovene i fødevaredanmark.
Judith er også bestyrelsesformand for Fairtrade, sidder i madudvalget for Copenhagen Street Food og er medlem af præsidiet for Bedre Psykiatri.
Judith har en M.Phil. Environment and Development fra Cambridge University og en masters degree i Geografi og International Relations fra St. Andrews University, Skotland.
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vores mission er at styrke madkulturen i Danmark og dermed bidrage til at løse store samfundsudfordringer. Det gør vi gennem partnerskaber og projekter, som øger danskernes muligheder og færdigheder i relation mad og måltider. Læs mere på madkulturen.dk.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
Plantekorpset skal starte en ung-til-ung bevægelse i det grønne køkken6.5.2024 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et talenthold bestående af 35 unge madentusiaster er blevet udvalgt til at inspirere og motivere deres jævnaldrende til at omfavne flere økologiske, plantebaserede måltider.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum