Nu slår AU Viborg dørene op for forskning i hvordan landbruget kan sikre fremtidens fødevarer - kom med til åbent hus

Har du lyst til at tage familien ud på tur og hilse på malkekøer, opleve robotter, der selv kører i marken og se droner, der suser igennem luften? Så kom til åbent hus ved AU Viborg, hvor der i dagens anledning er åbent både på Danmarks Kvægforskningscenter, Foulumgård og hovedbygningen på Blichers Allé 20, 8830 Tjele.
En verden af oplevelser med fokus på en grønnere fremtid
Dagen byder på en masse spændende aktiviteter både ude og inde. Alle tre steder kan I opleve forsøg, der er i gang, og der står forskere klar til at fortælle om, hvordan de arbejder, og hvad deres forskning går ud på. I kan opleve robotter, droner, køer med hul i maven og meget mere.
I kan sparke dæk på traktorer og opleve, hvordan fremtidens landbrug med selvkørende robotter og solcelleparker ser ud, og bagefter besøge køerne i de store nye staldbygninger. Overalt vil I møde de forskere, der skal være med til at sikre landbrugets grønne omstilling, ikke kun i Danmark men også globalt, så landbruget kan være med til at sikre bæredygtige fødevarer i fremtiden.
Kom og hør om biogasproduktion og hvordan man omsætter gødning og biomasser til energi, hvordan man kan opgradere biogas, og hvilke muligheder der er yderligere for produktion af alternative grønne energiformer (Power2X).
Mens de voksne kan blive klogere på al den spændende forskning, der foregår, er der for de mindste mulighed for at gå på skattejagt, lege biodiversitetsdetektiv og andre sjove aktiviteter.
De unge vil kunne udforske mulighederne for at studere i AU Viborg. Fra 2024 bliver det nemlig muligt at læse veterinærvidenskab, husdyrvidenskab og plante- og fødevarevidenskab. Studerende og undervisere står klar til at vise jer planerne for Aarhus Universitets nye grønne campus, der kommer til at indeholde studieboliger, hestestalde, køkkenhaver og meget mere.
Transport og parkering
Start dagen ved AU Viborgs hovedbygning på Blichers Allé 20, 8830 Tjele - Indgang A, hvor der er god plads til at parkere. Her kan I høre om de nye uddannelser, se vores ATV og sensorudstyr til måling af jordens beskaffenhed, blive klogere på dyrevelfærd og høre foredrag fra nogle af landets førende klima- og landbrugsforskere.
Det er også her, der er mulighed for at købe mad og drikkevarer.
I behøver ikke bekymre jer om transport rundt til de forskellige lokationer, vi har nemlig sørget for shuttlebusser videre til enten Foulumgaard eller Danmarks Kvægforskningscenter. Transitbusserne kører hele dagen og ofte, så I behøver ikke bil for at komme rundt, der en nemlig begrænset parkering på de andre lokaliteter.
Der vil være skilte ved indkørslerne, hvor det fremgår, hvor man kan parkere. Ligesom det er muligt at få eller medbringe et kort, så man nemmere kan finde rundt på det store område.
Kontakter
Kommunikationsrådgiver Camilla Brodam Galacho
Mail: brodam@agro.au.dk eller tlf: 93522136
Billeder

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ambitiøst partnerskab vil skabe banebrydende resultater inden for fødevarer og landbrug21.9.2023 16:00:30 CEST | Presseinvitation
En ny strategisk samarbejdsaftale mellem hollandske Wageningen University & Research og Aarhus Universitet er en ambitiøs milepæl i samarbejdet mellem de to universiteter og forventes at bidrage med banebrydende resultater inden for forskning og udvikling af fremtidens bæredygtige fødevarer og omstilling af landbruget.
Professor: Danmark snyder sig selv i udviklingen af digital teknologi19.9.2023 21:53:02 CEST | Pressemeddelelse
Der er mangel på spin-outs og startups fra de danske universiteter, mener professor Peter Gorm Larsen, som er overbevist om, at en større grad af udveksling mellem den akademiske verden og det omkringliggende samfund skaber synergieffekt for den digitale innovation. Professoren har netop modtaget Ridderkorset.
Hedebølger får antallet af giftige bakterier til at eksplodere19.9.2023 09:10:05 CEST | Pressemeddelelse
Klimaforandringerne giver flere hedebølger, og under den ekstreme varme stiger mængden af giftige bakterier i søerne.
Årets underviser: Jeg møder mine studerende med en større dagsorden13.9.2023 13:05:43 CEST | Pressemeddelelse
Professor Steffen Petersen modtager AU’s undervisningspris 2023. Han henter inspiration fra scenekunsten, når han lærer sine studerende om bæredygtigt byggeri, og han vil have dem til at forlade universitetet som færdigbagte ingeniører med lys i øjnene, ranke rygge og en fælles sag.
Super-frostvæske i cellerne: Evnen til at overleve i is og sne opstod i dyreverdenen langt tidligere, end vi troede8.9.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For mere end 400 millioner år siden udviklede det insektlignende dyr, springhalen, et lille protein, som forhindrer dens celler i at fryse til is.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum