Klimabevægelsen i Danmark

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch

Del

Den 3. juni klokken 13 afholdes Folkets Biodiversitetsmarch i København. Her samles tusindvis af borgere for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30% beskyttet natur i 2030.

Lørdag d. 3. juni afholdes Folkets Biodiversitetsmarch med start og afslutning på Christiansborg Slotsplads. Folket går på gaden for at vise, at politikerne står til ansvar for at føre en politik der sikrer, at Danmark når FN-målsætningen om 30% beskyttet natur i 2030. Derfor kræver man en biodiversitetslov, som skal være med til at sikre dette.

Danmark sakker bagud med blot 2,3% beskyttet natur og det er derfor vigtigt at lægge pres på politikerne. Medarrangør Johannes Sartou udtaler: “Det er vigtigt at vi går på gaden for at vise politikerne, at der er folkelig opbakning til meget mere beskyttet natur, og for at vise at vi vil have handling nu og her”. 

I 2022 var Danmark medunderskriver på en aftale i FN-regi, der skal sikre 30% beskyttet natur i 2030. Alligevel er Danmark et af de lande i Europa, der klarer sig dårligst, når det kommer til naturbevaring. Dette skyldes blandt andet den store mængde opdyrket jord og den animalske produktion, som udgør 60% af Danmarks samlede areal. 

“Vi har forpligtet os på at nå målsætningen om 30% beskyttet natur og Danmark halter gevaldigt bagud. Vi arrangerer Folkets Biodiversitetsmarch for at vise, at vi vil have en biodiversitetslov nu!” siger medarrangør Jord Skovsang.

Om Folkets Biodiversitetsmarch

Folkets Biodiversitetsmarch er en partipolitisk neutral begivenhed, som arrangeres af forskellige grupper af borgere, der er drevet af en følelse af ansvar for at bevæge verden i en mere socialt retfærdig og bæredygtig retning. Arrangørgruppen bag Folkets Klimamarch arrangerer også Folkets Biodiversitetsmarch.

Sidst Folkets Klimamarch gik på gaden var op til Folketingsvalget 2022. 50.000 mennesker var dengang samlet i København og flere over hele landet for at kræve klimahandling. Lørdag d. 3 juni marcheres der under navnet Folkets Biodiversitetsmarch.

Se mere på: https://folketsklimamarch.dk/forside

Link til facebookbegivenhed: https://fb.me/e/192LrbYbN

For yderligere information:

Rasmus Rauch Jensen, +45 2989 4801

Mail: rasmus-rauch@live.dk

Medarrangører: 

Den Grønne Ungdomsbevægelse, Klimabevægelsen i Danmark, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdommens Klimaoprør, GreenPeace, Extinction Rebellion, Nyt Europa, Global Aktion, De Unge Biodiversitetsambassadører og  Arternes Ambassade

Om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye