Michael Bennike er ny rådgiver i Alexandra Instituttets cybersikkerhedsteam med særligt fokus på brugerstyring
Michael Bennike har siddet i centrum af sikkerheds-spindelvævet, og har været i berøring af alle aspekter inden for bruger- og rettighedsstyring.

Trusselsbilledet for hackerangreb mod danske virksomheder og organisationer går kun én vej. Flere angreb. For at stå op mod de angreb, har Alexandra Instituttets Security Lab ansat Michael Bennike som rådgiver. Han skal både styrke sikkerheden hos Alexandra Instituttets kommercielle kunder og indgå i vores mangeartede forskningsprojekter.
De seneste 2,5 år har han arbejdet hos konsulenthuset ICY Security, hvor han har specialiseret sig i privilegeret brugerstyring (PAM). Han har oprindelig læst softwareudvikling på DTU Compute og har derefter taget en kandidat i informationsteknologi med specialisering i computersikkerhed. For at få noget mere praktisk erfaring søgte han ind hos Deloitte sideløbende med studiet. Her sad han først med offensiv sikkerhed og skiftede derfra over til at arbejde med defensiv sikkerhed. Han har bl.a. hjulpet mange af de store finansielle institutioner i Danmark med deres it-sikkerhed.
“Som virksomhed er det lige nu et spørgsmål om, hvornår du bliver ramt, og ikke om du bliver ramt, fordi trusselsbilledet stiger kun.”
“Og samtidig vokser kompleksiteten - både i kraft af, at vi får ny teknologi, men også fordi at vi ikke får pensioneret den gamle teknologi og dermed har et efterslæb af gamle ting, som virksomhederne ikke kan få ud af deres infrastruktur. Det gør, at der er et enormt bredt felt, som man skal spænde over som virksomhed.”
“Som virksomhed starter man typisk med en god idé eller produkter og skal tænke sikkerhed ind bagefter. Men som SMV kan det være svært at have musklerne til at skulle lave et sikkerhedsreview på det, man har bygget op og trække sikkerhed ned over det. Der ligger en vigtig opgave i at finde de lavthængende frugter og få lagt en plan på en fornuftig måde.”
I fritiden dyrker Michael både klatring, brætspil og har en stor interesse i amerikansk fodbold. Og når han læser i fritiden, så er det gerne litteratur inden for andre fagligheder, som han kaster sig over. Han er netop i gang med at tygge sig igennem en elementær psykologi-bog.
“Det er vigtigt at have en forståelse for det menneskelige aspekt, når man arbejder med sikkerhed. Hvis det hele kører i nuller og et-taller så får brugeren ikke ejerskab af de løsninger, vi laver. Og hvis man ikke får dem med, så er det fuldstændig ligegyldigt, hvad vi designer. Vi skal finde en god balance i de løsninger vi laver uden, at brugerne finder smutveje, fordi de ikke synes, at løsningerne fungerer.”
Michael Bennikes CV:
2023: Senior Security Architect, Security Lab, Alexandra Instituttet.
2020: Principal Consultant, ICY Security.
2019: Cyber Security Consultant, Deloitte.
2019: Kandidat i computersikkerhed, DTU Compute.
2017: Bachelor i softwareudvikling, DTU Compute.
Billeder
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Algoritme fjerner op til 70 procent af betonen27.9.2023 12:52:22 CEST | Pressemeddelelse
Odico i Odense laver robotter og software til byggeindustrien og har gentænkt måden at bygge i beton på, så materialemængden minimeres: Når betonen fungerer som bærende skelet i stedet for fyld, kan op til 70 procent af betonen undværes.
Digital tvilling hjælper Arla mejeri med Clean-In-Place-planlægning26.9.2023 07:38:20 CEST | Pressemeddelelse
Et samarbejde mellem Arla Foods, SPX Flow, FORCE Technology og Alexandra Instituttet bruger en digital løsning til overvåge mikrobiel vækst, så det bliver nemmere at planlægge, hvornår fødevare- eller mejeriproduktionsanlæg skal rengøres.
Nyt digitalt værktøj beregner, hvornår det bedst kan betale sig at opsamle CO220.9.2023 11:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Alexandra Instituttet, der står bag værktøjet, inviterer kraftvarmeværker eller andre, der udleder CO2, til at være med til at afprøve og forfine værktøjet.
Små, programmérbare robotter gør legen mere interaktiv og motiverer børn til at programmere18.9.2023 11:19:02 CEST | Pressemeddelelse
Det kan være svært for små børn at forstå, hvordan programmering fungerer. På hovedbiblioteket Dokk1 i Aarhus har børnene mulighed for at lege med små, programmerbare robotter, kaldet Blue-Bots. Det digitale tilbud øger børns forståelse af, at man også kan give en vaskemaskine eller brødrister en kommando.
Opdag det digitale potentiale i vores sundhedssektor14.9.2023 14:47:37 CEST | Pressemeddelelse
Robusthedskommissionens aktuelle anbefaleringer til fremtidens sundhedsvæsen peger heldigvis på, at også digitale teknologier kan rykke sundhedsvæsenet tættere på borgerne og løfte kvaliteten for alle. Alexandra Instituttet har i denne brochure samlet nogle eksempler på hvordan.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum