PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Plejefamilierne boykotter 6 kommuner

Del
Plejefamilierne boykotter seks kommuner, der har fjernet anbragte børn uden varsel (Clean cut), og hvor der er alvorlige mangler i sagsbehandlingen.

Randers, Morsø, Norddjurs, Assens, Jammerbugt og Langeland har indenfor de senere år pludseligt flyttet anbragte børn væk fra deres plejefamilier uden den fornødne faglige hensyntagen til børnene. Det får nu plejefamiliernes fagforening til at indlede en boykot af de pågældende kommuner for at presse dem til at ændre praksis.

Det er traumatisk for plejebørn at blive rykket op med rode fra langvarige og velfungerende anbringelser, fastslår Plejefamiliernes Landsforening PLF, der er fagforening for godt 1.000 danske plejefamilier.

”Det gør ondt i hjertet at se børn og unge blive fjernet fra deres trygge rammer uden varsel for at blive placeret i en ny plejefamilie eller institution. Det er et kommunalt svigt af sårbare børn, som vi er nødt til at sætte en stopper for,” siger plejefamiliernes formand Inge Neander.

Clean cut er, når anbringende kommune uden varsel og faglig begrundelse pludselig fjerner plejebørn fra deres plejefamilie. Vi oplever, at enkelte kommuner tager anvendelse af denne praksis og med meget kort eller slet ingen varsel flyttet anbragte børn på grund af uenigheder om bl.a. vederlag, ekstra støtteforanstaltninger og ofte uden, at der er forsøgt at arbejde med de såkaldte velbegrundede årsager til flytningerne.

I samtlige sager, der fører til det drastiske skridt, har børnene været i trivsel og anbragt i flere år hos de pågældende familier, og der har ikke været tale om vold, misbrug eller lignende i anbringelsen, understreger Inge Neander.

”Vi er alarmerede over, at kommunerne skader børnene med de bratte flytninger, ligesom vi er bekymrede for den ofte vilkårlige og mangelfulde sagsbehandling på børneområdet, vi oplever i nogle kommuner” siger hun.

PLF kategoriserer derfor landets 98 kommuner i rød, gul eller grøn efter en stribe kriterier om blandt andet god socialfaglig sagsbehandling, respekt for barnets rettigheder, vilje til dialog med videre. Praktiserer kommunen ’clean cut’ uden anden begrundelse end uoverensstemmelser med plejefamilien, placeres kommunen direkte i rød og vil være omfattet af en boykot fra PLF. Det betyder blandt andet, at PLF ikke kan anbefale vores medlemmerne at indgå nye kontrakter om plejebørn fra de pågældende kommuner.

25 kommuner får advarselslamperne til at blinke gult på grund af vedvarende mangelfuld sagsbehandling på anbringelsesområdet samt manglende vilje til at indgå dialog med PLF.

”Heldigvis har vi et fortrinligt og tillidsfuldt samarbejde med mange af danske kommuner. Det er til gavn for de børn og unge, der har brug for stabile anbringelser i gode plejefamilier. Men seks røde kommuner, der i vores perspektiv overtræder børnenes rettigheder, er seks for mange,” siger Inge Neander.

I 2022 var cirka 13.400 børn og unge anbragt udenfor hjemmet, hvoraf mere end halvdelen er anbragt i landets godt 6.000 netværks- og plejefamilier.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om PLF - Plejefamiliernes Landsforening

PLF - Plejefamiliernes Landsforening
PLF - Plejefamiliernes Landsforening
GL Skovvej 116
4300 Holbæk

http://Plejefamilierne.dk

PLF stiftet i 1974 og i 2019 blev vi omdannet til en fagforening. Vi organiserer udelukkende plejefamilier, aflastningsfamilier og netværksplejere. PLF organiserer små 1000 medlemmer på landsplan. PLF  har en omfattende mødeaktivitet med andre centrale aktører på området herunder Socialministeriet og KL. PLF afholder kurser og afvikler netværksmøder over hele landet. Vi sætter en ære i at understøtte vores medlemmer fagligt og altid med bedre forhold for anbragte børn og vores medlemmer for øje.

Følg pressemeddelelser fra PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PLF - Plejefamiliernes Landsforening

Danmarks plejefamilier vil styrke kampen for bedre løn- og arbejdsvilkår5.3.2024 13:16:05 CET | Pressemeddelelse

Plejefamiliernes Landsforening, PLF, holder generalforsamling lørdag 9. marts 2024 på Næsbyhoved Skov i Odense, og her er de usikre løn- og arbejdsvilkår for plejefamilier på dagsordenen. Formand for Plejefamiliernes Landsforening Inge Neander peger på det paradoksale i, at godt 800.000 sygeplejersker, pædagoger, lærere og andre offentligt ansatte netop nu forhandler og fornyer overenskomster med stat, regioner og kommuner og dermed kender de deres løn- og arbejdsvilkår for de kommende år. ”Plejefamilierne har et kæmpe ønske om at både politikere og ansatte i kommunernes familieafdelinger ved, hvad faget plejefamilie handler om. Vi oplever stadig politikere, der bliver overrasket over, at vi ikke har en overenskomst. Der er politikere, der syntes, at det er ubehageligt, når vi taler om løn for vores arbejde. Jeg ved virkelig ikke, om det er godt for os at få en overenskomst, men jeg er 100% sikker på, at nogle minimumsrettigheder er altafgørende for at vores fag også eksistere om 10 år

Ny regering – en socialminister, der selv har været plejefamilie. Plejefamiliernes Landsforening (PLF) glæder sig til samarbejdet16.12.2022 13:03:12 CET | Pressemeddelelse

Vi ønsker den nye regering kæmpestort tillykke og ser frem til at møde den nye social- og boligminister, det har vi brug for. PLF er en fagforening af og for plejefamilier. Plejefamilier, der er villige til at gå rigtigt langt for det barn/de børn, de har taget ind i deres familie. Vi har aldrig hørt om plejefamilier, der stopper, fordi de ikke var uddannet godt nok til at være familie for et eller flere anbragte børn, men mange plejefamilier bliver kørt over af dem, der faktisk burde støtte dem.

Plejefamilier bør få del i regeringens inflationspakke2.9.2022 11:14:59 CEST | Pressemeddelelse

PLF oplever et stigende pres blandt vores mange dygtige plejefamilier i Danmark. Udgifterne til fødevarer, brændstof, varme og el etc. er på himmelflugt og har været det længe. Vores plejefamilier modtager et månedligt beløb til dækning af et anbragt barns kost, logi og andre daglige fornødenheder. Dette beløb reguleres normalt én gang årligt. I 2021-2022 steg beløbet med 1,2%. I samme periode steg fødevarerne ifølge tal fra Fødevareministeriet med 10,1%. De fleste plejebørn har et stort behov for at blive kørt til eksempelvis fritidsinteresser, psykolog, speciallæge og særlige skoletilbud. Denne kørsel bliver almindeligvis afregnet med laveste takst. Med de stigende priser er vi nu ved at være der, hvor det koster plejefamilier penge at foretage disse nødvendige køreture. Der var i 2020 ca. 13.500 anbragte børn. Langt over halvdelen af disse boede i plejefamilie. Anbringelse i plejefamilie er den foretrukne form, da man ved, at det er godt for børn at vokse op i en familie. Generelt h

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye