Dansk Kulturinstitut

Navnenyt: Camilla Mordhorst er ny vicepræsident for EUNIC Global

Del

Dansk Kulturinstituts adm. direktør, Camilla Mordhorst, er udnævnt til vicepræsident for European Union National Institutes for Culture – også kaldet EUNIC Global. EUNIC er et europæisk netværk af kulturinstitutter- og organisationer, der siden 2006 har arbejdet for at styrke internationale relationer gennem kunst og kultur. Som vicepræsident indtræder Camilla Mordhorst i netværkets øverste organ, der repræsenterer 133 klynger i over 100 lande.

Verden står midt i en global værdikamp. En kamp, hvor demokratiske kerneinteresser presses til det yderste. Vigtigheden af europæiske fællesskaber og partnerskaber har fået fornyet kraft i kølvandet på krigen i Ukraine. Det gælder også på kulturområdet, hvor EUNIC Global er i front. Som partner til EU varetager EUNIC det strategiske arbejde med at fremme kultursamarbejder og alliancer på tværs af landegrænser.

På generalforsamlingen i München i juni 2022 blev adm. direktør for Dansk Kulturinstitut, Camilla Mordhorst, valgt som vicepræsident. Sammen med den nyvalgte præsident Johannes Ebert fra Goethe Instituttet i Tyskland står hun nu i spidsen for foreningen af kulturinstitutter fra alle de 27 europæiske medlemslande samt British Council. Tilsammen har de dannet 133 EUNIC-klynger i 100 lande verden over.


Camilla Mordhorst om sin udnævnelse som vicepræsident:
”Vi oplever lige nu en stor værdikamp på verdensplan, og her viser kulturen sig endnu engang som en af de stærkeste veje til at styrke den demokratiske dialog. Selvom vi er et lille land, har Danmark en stor rolle at spille. Der bliver lyttet til os – og det kan vi bruge. Vi er med til at bygge stærke internationale relationer gennem kunst og kultur og tager samtidig vores værdier med ud i verden”.


Stærke internationale kulturalliancer
Det er ikke kun på forsvarsområdet, at der foregår oprustning i Europa. EU har ligeledes fokus på at styrke den demokratiske udvikling gennem internationale kulturalliancer. EUNIC har skabt en platform, der giver grobund for, at kunst og kultur kan bidrage til mere frihed, fred og samarbejde.


Camilla Mordhorst om kulturens rolle i EU:
”EU har for længst set et potentiale i EUNIC’s arbejde. Vi er inviteret med ved bordet og har indflydelse på, hvordan EU's internationale kulturpolitik skal formuleres. Det er en fornøjelse at opleve, hvordan kulturen vægtes højt. EU opprioriterer på kulturområdet, fordi de har forstået den styrke og det potentiale, der ligger i international kulturudveksling. Vi kan se det på budgetterne, formuleringerne bliver tydeligere, og strategierne og handleplanerne bliver gjort til virkelighed. Der er klart inspiration at hente for Danmark – og et stort uudnyttet potentiale, som de danske kulturinstitutioner bør få øjnene op for. Det gælder både ift. midler, stærke partnerskaber og ikke mindst ny viden og inspiration.”

EUNIC Global
EUNIC Global (European Union National Institutes for Culture) er et europæisk netværk af organisationer, der blev grundlagt i 2006 af seks EU baserede kulturinstitutter: det østrigske udenrigsministerium, British Council, Dansk Kulturinstitut, Goethe-Institut, Institut français og SICA, forgængeren for DutchCulture. I dag består netværket af 133 klynger i over 100 lande. EUNICs arbejde er baseret på principperne om, at bæredygtige kulturelle relationer skabes ved at praktisere og engagere sig i dialog, samskabelse og fælles kapacitetsopbygning. EUNICs kulturbegreb dækker bredt og omfatter alt fra kunst, kreative industrier, udviklingssamarbejde, digitalisering, uddannelse, køn, kulturarv, menneskerettigheder, sprog, social inklusion, sport, bæredygtighed, turisme, ungdom m.m. Læs mere her: www.eunicglobal.eu   

Om Dansk Kulturinstitut

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kunst-, kultur- og samfundsrelaterede projekter. Via kunst og kultur ønsker vi at fremme interkulturel dialog og forståelse på tværs af landegrænser. Det er vores vision at vise, at udveksling af kunst, kultur og viden kan bidrage til håndteringen af globale udfordringer og være med til at styrke FN’s Verdensmål. Vi har hovedkontor på Vartov i København og afdelinger og indsatser i de østlige nabolande, i Østersøregionen og de baltiske lande, Tyrkiet, Indien, Kina og Brasilien.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Kulturinstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Kulturinstitut

Stor markering på Ukraines uafhængighedsdag: Festsalen på Københavns Universitet bliver fyldt med ukrainsk ånd og kulturel modstandskraft15.8.2024 12:17:05 CEST | Pressemeddelelse

Kendte ukrainske musikere og forfattere indtager scenen med de danske skuespillere Esben Smed og Kirsten Olesen, når Dansk Kulturinstitut, Københavns Folkeuniversitet og Ukraine House in Denmark sammen fejrer Ukraines uafhængighedsdag med en stor oplæsnings-, samtale- og musikbegivenhed i Festsalen på Københavns Universitet den 24. august. Målet er at styrke truet ukrainsk identitet og kultur, samt den gensidige forståelse mellem Ukraine og Danmark i en kritisk tid.

Dansk Kulturinstitut og Grundtvigsk Forum indgår samarbejde om at udbrede Grundtvigs tanker globalt30.5.2024 15:17:18 CEST | Pressemeddelelse

Man kan godt have dybe kulturelle rødder samtidig med, at man har udsyn og nysgerrighed på verden. Det er grundtanken i et nyt samarbejde mellem Dansk Kulturinstitut og Grundtvigsk Forum. Sammen har de planer om at udbrede Grundtvigs filosofiske tankesæt internationalt gennem workshops, undervisningsmateriale og foredrag. Første stop er Tyrkiet, hvor fokus er på børn og unge.

Internationalt gaming- og animationsprojekt engagerer unge fra det globale nord og syd i klimakampen27.5.2024 14:43:43 CEST | Pressemeddelelse

”Animated Engagement” er navnet på et nyt samarbejde mellem The Animation Workshop i Viborg og Dansk Kulturinstitut i Brasilien. Sammen har de udviklet et undervisnings- og udvekslingsforløb for danske og brasilianske studerende. Formålet er at engagere de unge i klimakampen gennem gaming, egenproducerede animationsfilm og brug af animation i undervisningssammenhænge. Projektet er støttet af GLOBUS – Puljen for Globalt engagement, Uddannelse og Samarbejde med 1,2 millioner kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye