Lolland Kommune

Forslag til 'Plan- og Udviklingsstrategi 2023-2033' sendt i høring

Del
Forslag til Lolland Kommunes nye plan- og udviklingsstrategi er sendt i høring. Alle kan komme med kommentarer og ideer frem til den 3. juli 2023.

Byrådet vedtog tirsdag den 2. maj forslag til ny plan- og udviklingsstrategi for Lolland Kommune. ”Plan- og Udviklingsstrategi 2023-2033 - Fra mulighed til virkelighed” sætter rammen for Lolland Kommunes udvikling de kommende 10 år. Den er det centrale strategiske og politiske styringsdokument i kommunen, herunder det formelle udgangspunkt for den kommende revision af kommuneplanen. 

Visionen for strategien er at omsætte de muligheder, der ligger i Femernbyggeriet og grøn omstilling til varige arbejdspladser og bæredygtig bosætning. Målet er en balanceret kommunal økonomi som forudsætning for det gode liv på Lolland.

Hvordan den ambition kan gøres til virkelighed, adresseres i to store spor:

  • Investeringer for vækst
  • Kommunal velfærd

Især vækstsporet har en fremtrædende plads, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen.

"Udsigterne for Lolland Kommune har aldrig været bedre. Den usikkerhed, der er i verden lige nu med efterdønninger af pandemi og krig i Europa rammer ikke Lolland så hårdt. Med Femernbyggeriet og en grøn omstilling, der for alvor er kommet på den nationale dagsorden, er vi tværtimod på vej ind i en exceptionel erhvervsudvikling”, siger Holger Schou Rasmussen, som håber, at mange vil benytte sig af høringsperioden.

”Vi har aldrig troet, at udvikling kommer af sig selv. Det gør vi heller ikke nu. Men vi tror på, at de strategiske investeringer, som Lolland Kommune har foretaget gennem en lang årrække, gør os i stand til at gribe de muligheder, der byder sig, og omsætte dem til varige arbejdspladser og sund bosætning på Lolland.

Det vi vil er ambitiøst. Det kommer til at forandre vores sted og vores liv markant – og vi er allerede i fuld gang. Jeg håber derfor, at rigtig mange vil byde ind og tage positivt del i de forandringer, der er nødvendige for, at det gode liv kan leves på Lolland – også i fremtiden," siger Holger Schou Rasmussen.

Hvor kan jeg læse planen?

Forslaget til plan- og udviklingsstrategien kan læses på www.lolland.dk/pus2023

Eventuelle bemærkninger og indsigelser til planforslaget skal være modtaget senest den 3. juli 2023. Høringssvar, ideer, kommentarer og forslag kan indsendes via formularen på hjemmesiden.

Borgermøde den 1. juni

I løbet af høringsperioden afholdes et borgermøde, hvor interesserede har mulighed for at få indholdet af strategien præsenteret.

Borgermødet finder sted torsdag den 1. juni 2023 kl. 17.00-19.00 i Rødbyhallen, Byskolevej 8, 4970 Rødby.

Der er ikke krav om tilmelding, men hvis du ved, at du kommer, må du meget gerne melde dig til af hensyn til den praktiske planlægning af mødet. Du kan tilmelde dig via Lolland Kommunes hjemmeside www.lolland.dk/pus2023

Om plan- og udviklingsstrategien

Under titlen ”Fra mulighed til virkelighed” foldes visionen for Lolland i 2033 ud med et mangfoldigt og moderne arbejdsmarked med tusindvis af nye arbejdspladser og en befolkning, hvor markant flere oplever at kunne klare det meste selv i et godt liv på Lolland.

Strategien består af fire dele:

En indledende del med Borgmesterens forord, visionen for Lolland 2033 og de overordnede hjørneflag for kommunens langsigtede udvikling. Denne del beskriver de overordnede målsætninger og principper i strategien, der skal arbejdes efter på tværs af udvalg og fagområder.

Strategiens hoveddel udgøres af de to fokusområder med indsatser som skal virkeliggøre visionen. Erhvervsudvikling i kølvandet på Femernbyggeriet og de gunstige vilkår for udvikling af et grønt erhvervsliv står centralt i strategien. Derudover er nogle af de væsentlige indsatsområder boligudvikling, fremtidens skole samt tilpasning og udvikling af den kommunale servicestruktur til fremtiden.

Tredje del er en baggrundsanalyse, hvor Lolland Kommunes udvikling og nuværende situation gennemgås.

Endelig er der en del om revision af kommuneplanen, der beskriver de emner og områder i kommunen, der vil blive indeholdt i en revision af kommuneplanens bestemmelser samt en oversigt over den planlægning, der er gennemført siden Kommuneplan 2021-2033 blev vedtaget.

Den politiske behandling af forslaget

Beslutningen om at godkende forslaget og efterfølgende at offentliggøre og sende det i høring blev godkendt af alle partier i Byrådet undtagen Enhedslisten. Referat fra byrådsmødet vil blive lagt på hjemmesiden (punkt 9 på byrådets dagsorden d. 2. maj) 

Nøgleord

Kontakter

Holger Schou RasmussenBorgmester, Lolland Kommune

Tlf:23 24 91 80

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune iværksætter handleplan for byggesager18.4.2024 12:19:40 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget bestilte i september 2023 en analyse af byggesagsbehandlingen i Lolland Kommune. Nu viser en brugertilfredshedsundersøgelse, at der blandt de fleste adspurgte er tilfredshed med sagsbehandlingen. Men der er også områder, hvor sagsbehandlingen kan gøres endnu bedre. Det viser den analyse, som Deloitte har foretaget for kommunen. Derfor har Klima-, Teknik- og Miljøudvalget nu vedtaget en handleplan.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye