Humanistisk Samfund

66 unge skal humanistisk konfirmeres på Midtsjælland

Del
Efter konfirmationsforberedelse med fokus på menneskerettigheder, etik og kritisk tænkning er 66 unge klar til at blive humanistisk konfirmeret i Ringsted og Roskilde.
Humanistiske konfirmander
Humanistiske konfirmander

Mens en strøm af kristne konfirmander i disse uger springer ud af landets kirker, har 66 unge fra Midtsjælland valgt en anden tilgang til at markere overgangen fra barn til ung. De vil hverken konfirmeres traditionelt i kirken eller holde en nonfirmationsfest. I stedet har de valgt, at de vil humanistisk konfirmeres. Det er foreningen Humanistisk Samfund, der tilbyder og arrangerer de humanistiske konfirmationsforløb.

En humanistisk konfirmation bygger på humanistiske værdier og er et ikke-religiøst alternativ til den traditionelle kristne konfirmation. Begge omfatter et forløb med konfirmationsforberedelse og en afsluttende ceremoni. Men hvor omdrejningspunktet for den traditionelle konfirmation er den kristne tro, er der i det humanistiske konfirmationsforløb i stedet fokus på humanistiske værdier, og undervisningen, som enten foregår over to weekendture eller som aftenundervisning, består af emner som etik, kritisk tænkning, livssyn, menneskerettigheder, identitet og tolerance.

Ved den afsluttende ceremoni vil de humanistiske konfirmander præsentere et indslag, de har samarbejdet om som en del af deres konfirmationsforberedelse. Derudover vil der være taler og musik til at fejre konfirmanderne.

 

Vigtigt at kunne markere livets store overgange

Det er vigtigt at højtideligholde de store overgange i livet – også for folk, der ikke er religiøse. Det fortæller Kirstine Kærn, forperson i Humanistisk Samfund:

– Vi synes, det er vigtigt, at man også kan markere overgangen fra barn til ung med fejring og en ceremoni, uden at det skal tage afsæt i Gud og kristendommen. Det, vi ofte hører fra de humanistiske konfirmander, er, at det især er fællesskabet med de andre humanistiske konfirmander, undervisningsemnerne som fx etik og menneskerettigheder og selve konfirmationsceremonien, der er en stor oplevelse for dem, fortæller hun.

Der er i alt 565 unge, der skal humanistisk konfirmeres rundt om i landet.

Humanistisk Samfund tilbyder også ikke-religiøse bryllupsceremonier, navngivninger og begravelser, og foreningen har de senere år arrangeret en højtidelighed som alternativ til den traditionelle gudstjeneste ved folketingets åbning.

Tilmelding til konfirmation 2024 er åben

Humanistisk Samfund har netop åbnet for tilmeldingen til næste års humanistiske konfirmationer, der i 2024 bliver holdt i København, Hillerød, Roskilde, Odense, Svendborg, Aarhus og Aalborg.

I Roskilde vil der i 2024 være plads til 80 konfirmander.

Fakta

  • Konfirmationsceremonierne på Midtsjælland bliver holdt i Roskilde Kongrescenter den 6. maj 2023 og i Ringsted Kongrescenter den 13. maj 2023.
  • I år afholder Humanistisk Samfund konfirmationsforløb i København, Roskilde, Ringsted, Odense, Svendborg Aarhus og Aalborg
  • Over 2300 unge er blevet humanistisk konfirmeret siden 2010, hvor Humanistisk Samfund arrangerede humanistiske konfirmationer for første gang.
  • Besøg www.hs.dk/konfirmation for mere information om en humanistisk konfirmation og tilmelding

Nøgleord

Kontakter

Stina Høiberg-Højerup, kommunikations- og pressemedarbejderHumanistisk Samfund

Tlf:81114259shh@hs.dk

Billeder

Humanistiske konfirmander
Humanistiske konfirmander
Download

Links

Information om Humanistisk Samfund

Humanistisk Samfund
Humanistisk Samfund
Blågårdsgade 19, kld.
2200 København N

http://www.humanistisksamfund.dk

Humanistisk Samfund er en forening, der arbejder for et samfund, hvor alle livssyn er ligestillede. Derfor arbejder vi for adskillelse af kirke og stat. Samtidig arrangerer vi ceremonier ved livets store overgange: Navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Hvad gør vi?

  • Tilbyder ceremonier ved navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.
  • Afholder debatmøder om etiske og filosofiske spørgsmål.
  • Arbejder for at staten ikke skal støtte bestemte religioner.

Følg pressemeddelelser fra Humanistisk Samfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Humanistisk Samfund

Hundredvis af humanister fra over 40 lande samles i København til verdenskongres20.7.2023 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

World Humanist Congress er den største forsamling af humanister, ateister og andre ikke-religiøse organisationer og enkeltpersoner fra hele verden, og i år finder den sted i København fra 4.-6. august og sætter fokus på, hvordan humanistiske værdier kan styrke demokratier. Blandt rækken af talere og oplægsholdere er den ukrainske menneskerettighedsaktivist Oleksandra Romantsova, der sidste år modtog Nobels Fredspris.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye